Kamu kurum ve kuruluşları aile çiftliği mi?

GÜNDEM 16.02.2017 - 09:15, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Kamu kurum ve kuruluşları aile çiftliği mi?

Gazeteniz 5 Eylül ve haber siteniz www.beseylul.com, kamu kurum ve kuruluşlarındaki aile ve yandaş istihdamını mercek altına alıyor. Kurumlarda istihdam edilen taşeron ve sözleşmeli personelin kimlerin yakın veya akrabaları olduğunu kamuyla paylaşacağız.
Kamu kurum ve kuruluşlarının kuruluş amacı kamuya hizmet etmektir. Kurum ve kuruluşlar bu hizmeti verirken yeterli sayıda eleman istihdam ederler. Bu istihdamın bir kısmı yasa, yönetmeliklerle ve KPSS aracılığıyla belirlenirken, bir kısmı da herhangi bir sınav şartı olmadan ve genellikle kurum veya kuruluşun başkan veya amirinin inisiyatifi ile keyfi olarak belirlenir. Ülkemizdeki durum aynen böyledir. Ancak ülkemizde alışageldiğimiz bu durumun özellikle taşeron ve sözleşmeli personel alımlarında ölçünün kaçırıldığına ve yandaşların, siyasi görüş ve duruşu kuruma yakın olan liyakatsizlerin kurumlarda istihdam edilişine sıkça şahit oluruz.   KAMU ADINA MERCEK ALTINA ALIYORUZ   Alaşehir'de yaklaşık 500 kişinin istihdam edildiği bir kurumda sözleşmeli ve taşeron olarak istihdam edilen işçileri mercek altına aldığınızda inanılmaz bir tabloyla karşılaşıyorsunuz. Yandaş ve aile istihdamının çokluğu dikkatlerden kaçmıyor. Söz konusu kurumdaki sözleşmeli ve taşeron istihdamını kamu adına mercek altına alıyoruz. Bu kurumda istihdam edilen sözleşmeli ve taşeron işçilerin kimler olduğunu, kimlerin yakını ya da akrabası olduğunu okurlarımızın gözleri önüne sereceğiz. Siyasi partilerdeki yöneticilerin ve bazı kurumlarda seçilmiş kişilerin çocuk ve yakınlarının nerelerde ve ne şekilde istihdam edildiğini öğrenmenin halkımızın haber alma özgürlüğü olduğuna inanıyoruz.
Gazeteniz 5 Eylül ve haber siteniz www.beseylul.com, kamu kurum ve kuruluşlarındaki aile ve yandaş istihdamını mercek altına alıyor. Kurumlarda istihdam edilen taşeron ve sözleşmeli personelin kimlerin yakın veya akrabaları olduğunu kamuyla paylaşacağız.

Kamu kurum ve kuruluşlarının kuruluş amacı kamuya hizmet etmektir. Kurum ve kuruluşlar bu hizmeti verirken yeterli sayıda eleman istihdam ederler. Bu istihdamın bir kısmı yasa, yönetmeliklerle ve KPSS aracılığıyla belirlenirken, bir kısmı da herhangi bir sınav şartı olmadan ve genellikle kurum veya kuruluşun başkan veya amirinin inisiyatifi ile keyfi olarak belirlenir. Ülkemizdeki durum aynen böyledir.

Ancak ülkemizde alışageldiğimiz bu durumun özellikle taşeron ve sözleşmeli personel alımlarında ölçünün kaçırıldığına ve yandaşların, siyasi görüş ve duruşu kuruma yakın olan liyakatsizlerin kurumlarda istihdam edilişine sıkça şahit oluruz.

 

KAMU ADINA MERCEK ALTINA ALIYORUZ

 

Alaşehir'de yaklaşık 500 kişinin istihdam edildiği bir kurumda sözleşmeli ve taşeron olarak istihdam edilen işçileri mercek altına aldığınızda inanılmaz bir tabloyla karşılaşıyorsunuz. Yandaş ve aile istihdamının çokluğu dikkatlerden kaçmıyor. Söz konusu kurumdaki sözleşmeli ve taşeron istihdamını kamu adına mercek altına alıyoruz. Bu kurumda istihdam edilen sözleşmeli ve taşeron işçilerin kimler olduğunu, kimlerin yakını ya da akrabası olduğunu okurlarımızın gözleri önüne sereceğiz. Siyasi partilerdeki yöneticilerin ve bazı kurumlarda seçilmiş kişilerin çocuk ve yakınlarının nerelerde ve ne şekilde istihdam edildiğini öğrenmenin halkımızın haber alma özgürlüğü olduğuna inanıyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.