KAVAKLIDERE GÖLETİNE 3 BİN BALIK BIRAKILDI

YAŞAM 01.06.2020 - 09:27, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

KAVAKLIDERE GÖLETİNE 3 BİN BALIK BIRAKILDI

Alaşehir’in Kavaklıdere Mahallesinde geçtiğimiz yıl su tutmaya başlayan Kavaklıdere göletine Alaşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce 3 bin adet aynalı sazan balığı salındı.
Kavaklıdere Mahallesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığının "Bin Günde Bin Gölet Projesi" kapsamında gölet yapıldı. Kavaklıdere Mahallesi sakinleri tarafından da Alaşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne yeni yapılan gölete balık salınması için talepte bulunuldu. Kavaklıdere Mahallesinin talebi üzerine harekete geçen Alaşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Manisa Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü çalışmayla 3 bin adet yavru aynalı sazan balığı getirilerek Kavaklıdere göletine salındı. AVLANMA 1 YIL SONRA BAŞLAYACAK Şu an avlanma sezonunun kapalı olduğunu ancak önümüzdeki sezondan itibaren gölette avcılık faaliyetlerine başlanılabileceğini belirten Alaşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Güleç;  "Mahallemizin talebi üzerine 3 bin adet balığımız Kavaklıdere göletine bırakılmıştır. Şu anda av sezonu kapalı olduğu için herhangi bir şekilde avlanma yapılmıyor. Balıklarımız büyüdükten sonra önümüzdeki sezondan itibaren avlanmaya açılacaktır."dedi.
Alaşehir’in Kavaklıdere Mahallesinde geçtiğimiz yıl su tutmaya başlayan Kavaklıdere göletine Alaşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce 3 bin adet aynalı sazan balığı salındı.

Kavaklıdere Mahallesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığının "Bin Günde Bin Gölet Projesi" kapsamında gölet yapıldı. Kavaklıdere Mahallesi sakinleri tarafından da Alaşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne yeni yapılan gölete balık salınması için talepte bulunuldu. Kavaklıdere Mahallesinin talebi üzerine harekete geçen Alaşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Manisa Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü çalışmayla 3 bin adet yavru aynalı sazan balığı getirilerek Kavaklıdere göletine salındı.

AVLANMA 1 YIL SONRA BAŞLAYACAK

Şu an avlanma sezonunun kapalı olduğunu ancak önümüzdeki sezondan itibaren gölette avcılık faaliyetlerine başlanılabileceğini belirten Alaşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Güleç;  "Mahallemizin talebi üzerine 3 bin adet balığımız Kavaklıdere göletine bırakılmıştır. Şu anda av sezonu kapalı olduğu için herhangi bir şekilde avlanma yapılmıyor. Balıklarımız büyüdükten sonra önümüzdeki sezondan itibaren avlanmaya açılacaktır."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.