Kavaklıdere, özlediği hizmete kavuşmak için gün sayıyor

BELEDİYE 06.02.2018 - 08:19, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Kavaklıdere, özlediği hizmete kavuşmak için gün sayıyor

MASKİ Genel Müdürlüğü, Alaşehir’in Kavaklıdere Mahallesi’nde 6 buçuk Milyon TL’lik bütçe ile hayata geçirilecek olan 50 kilometrelik içme suyu hattı çalışmasının yer teslimini gerçekleştirdi.
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, dev projelerle Büyükşehir Kanunu ile beldeden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin altyapı yaralarını sarmaya devam ediyor. MASKİ, Alaşehir ilçesine bağlı Kavaklıdere Mahallesi’nin altyapı sıkıntısına yönelik ürettiği proje için de ilk adımı attı. 6 buçuk Milyon Liralık yatırım ile mahallede gerçekleştirilecek 50 kilometrelik içme suyu hattı döşeme işinin yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülecek çalışmalar öncesinde, şube müdürlerinden Uğur Topkaya, teknik personel ve yüklenici firma yetkilisi ile projeyi inceledi. Mahallede yapılan incelemelere Alaşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Emin Dikici ile Kavaklıdere Mahalle Muhtarı Salih Taşlıyol da katıldı. YENİ İÇME SUYU DEPOSU İNŞA EDİLECEK Proje kapsamında ayrıca, mahallenin eski içme suyu deposu ile 2 terfi binası da yıkılarak, yerlerine yenileri inşa edilecek. Terfi hattı yenilemesi de yapılacak olan 5 bin nüfuslu mahallenin tamamına, A’dan Z’ye sağlıklı bir içme suyu sistemi temin edilecek. “HATLARIMIZ EN AZ 60-70 SENELİKTİ” Kavaklıdere Mahalle Muhtarı Salih Taşlıyol, “Mahallemizin altyapısı kurulduğundan bu yana hiç değişmemiş. Hatlarımız en az bir 60-70 senelik vardır. Altyapımızın eski olmasından dolayı bayağı sıkıntı çekiyorduk. Uzun zamandır beklediğimiz bir çalışmaydı. Şuan çok az kaldı. İçme suyu depomuz da aynı şekilde çok eskiydi. Altyapımızın ardından üstyapımız da yenilecek. Bu hizmetlerin hepsi için Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, Alaşehir Belediye Başkanımız Gökhan Karaçoban ve MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’a teşekkür ederiz.”diye konuştu. 
MASKİ Genel Müdürlüğü, Alaşehir’in Kavaklıdere Mahallesi’nde 6 buçuk Milyon TL’lik bütçe ile hayata geçirilecek olan 50 kilometrelik içme suyu hattı çalışmasının yer teslimini gerçekleştirdi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, dev projelerle Büyükşehir Kanunu ile beldeden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin altyapı yaralarını sarmaya devam ediyor. MASKİ, Alaşehir ilçesine bağlı Kavaklıdere Mahallesi’nin altyapı sıkıntısına yönelik ürettiği proje için de ilk adımı attı. 6 buçuk Milyon Liralık yatırım ile mahallede gerçekleştirilecek 50 kilometrelik içme suyu hattı döşeme işinin yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülecek çalışmalar öncesinde, şube müdürlerinden Uğur Topkaya, teknik personel ve yüklenici firma yetkilisi ile projeyi inceledi. Mahallede yapılan incelemelere Alaşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Emin Dikici ile Kavaklıdere Mahalle Muhtarı Salih Taşlıyol da katıldı.

YENİ İÇME SUYU DEPOSU İNŞA EDİLECEK

Proje kapsamında ayrıca, mahallenin eski içme suyu deposu ile 2 terfi binası da yıkılarak, yerlerine yenileri inşa edilecek. Terfi hattı yenilemesi de yapılacak olan 5 bin nüfuslu mahallenin tamamına, A’dan Z’ye sağlıklı bir içme suyu sistemi temin edilecek.

“HATLARIMIZ EN AZ 60-70 SENELİKTİ”

Kavaklıdere Mahalle Muhtarı Salih Taşlıyol, “Mahallemizin altyapısı kurulduğundan bu yana hiç değişmemiş. Hatlarımız en az bir 60-70 senelik vardır. Altyapımızın eski olmasından dolayı bayağı sıkıntı çekiyorduk. Uzun zamandır beklediğimiz bir çalışmaydı. Şuan çok az kaldı. İçme suyu depomuz da aynı şekilde çok eskiydi. Altyapımızın ardından üstyapımız da yenilecek. Bu hizmetlerin hepsi için Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, Alaşehir Belediye Başkanımız Gökhan Karaçoban ve MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’a teşekkür ederiz.”diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.