Kış hazırlıkları sürüyor

YAŞAM 20.08.2015 - 10:23, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Kış hazırlıkları sürüyor

Ağustos ayının ikinci yarısından sonra başlayan kış hazırlıkları kapsamında, reçel, salça, konserve, meyvelerin kurutulmuşu (kak), domates ve biber kurutması gibi hazırlıklar başladı.
Alaşehir’de “ sağlıklı yaşam için doğal beslenme “ sloganıyla kış hazırlıkları başladı. Her alan teknolojik ve  suni ürünlerin kullanıldığı günümüzde, sağlıklı yaşam İçin olmazsa olmaz olan  atalardan kalma doğal kış hazırlıkları ev hanımlarının yaşamlarının bir parçası. Özellikle Ağustos ayının ikinci yarısından sonra başlayan kış hazırlıkları kapsamında, reçel, salça, konserve,  meyvelerin kurutulmuşu (kak), domates  ve biber kurutması gibi hazırlıklar başladı. Atalarından kalma kış hazırlıklarını hala yaşatmaya çalıştıklarını söyleyen Havva Cura, "Ben 48 yaşımdayım, çocukluğumda annem, bize salça, domates kurutması, biber kurutması, meyve kurutması gibi bir çok kışlık ürün hazırlardı. Bizde atalarımızdan öğrendiğimiz gelenekleri sürdürmeye çalışıyoruz. Günümüzde her ürünün sunisini ürettiler. Ürünler her gün biraz daha doğallıktan uzaklaşıyor. Biz domates, biber, patlıcan, fasulye, patetes gibi bir çok ürünümüzü kendi bahçemizde doğal olarak üretiriz. Bunların yazın tazesini yerken, bir kısmını da kışın yemek üzere kurutur veya konservesini yaparız. Biber kurutması, biber salçası, domates kurutması, domates salçası, meyvelerin kurutulmuşu (kak) yaparız. Elma, armut, kayısı, erik, şeftali gibi ürünlerin hem kurutmasını hem de reçelini yaparız. Atalarımızdan kalma kış hazırlıklarında sloganımız  'Sağlıklı yaşam için doğal beslenme'dir.  Kendi bahçemizde yetişmeyen ürünler de yaz aylarında pazarda daha ucuz oluyor, pazardan ucuza aldığımız ürünleri de kışlık olarak saklayabiliyoruz. Özellikle Ağustos ayının ikinci yarısı kış hazırlıklarının yoğun olduğu bir dönemdir."dedi. Özellikle ev hanımlarının yaz aylarında hazırladığı, başta tarhana olmak üzere salça, reçel, biber kurutması turşu, patlıcan kurutması ve oyması, meyve kurutması, fasulye, bamya gibi bir çok ürün doğal olarak saklanabiliyor.
Ağustos ayının ikinci yarısından sonra başlayan kış hazırlıkları kapsamında, reçel, salça, konserve, meyvelerin kurutulmuşu (kak), domates ve biber kurutması gibi hazırlıklar başladı.

Alaşehir’de “ sağlıklı yaşam için doğal beslenme “ sloganıyla kış hazırlıkları başladı. Her alan teknolojik ve  suni ürünlerin kullanıldığı günümüzde, sağlıklı yaşam İçin olmazsa olmaz olan  atalardan kalma doğal kış hazırlıkları ev hanımlarının yaşamlarının bir parçası. Özellikle Ağustos ayının ikinci yarısından sonra başlayan kış hazırlıkları kapsamında, reçel, salça, konserve,  meyvelerin kurutulmuşu (kak), domates  ve biber kurutması gibi hazırlıklar başladı.

Atalarından kalma kış hazırlıklarını hala yaşatmaya çalıştıklarını söyleyen Havva Cura, "Ben 48 yaşımdayım, çocukluğumda annem, bize salça, domates kurutması, biber kurutması, meyve kurutması gibi bir çok kışlık ürün hazırlardı. Bizde atalarımızdan öğrendiğimiz gelenekleri sürdürmeye çalışıyoruz. Günümüzde her ürünün sunisini ürettiler. Ürünler her gün biraz daha doğallıktan uzaklaşıyor. Biz domates, biber, patlıcan, fasulye, patetes gibi bir çok ürünümüzü kendi bahçemizde doğal olarak üretiriz. Bunların yazın tazesini yerken, bir kısmını da kışın yemek üzere kurutur veya konservesini yaparız. Biber kurutması, biber salçası, domates kurutması, domates salçası, meyvelerin kurutulmuşu (kak) yaparız. Elma, armut, kayısı, erik, şeftali gibi ürünlerin hem kurutmasını hem de reçelini yaparız. Atalarımızdan kalma kış hazırlıklarında sloganımız  'Sağlıklı yaşam için doğal beslenme'dir.  Kendi bahçemizde yetişmeyen ürünler de yaz aylarında pazarda daha ucuz oluyor, pazardan ucuza aldığımız ürünleri de kışlık olarak saklayabiliyoruz. Özellikle Ağustos ayının ikinci yarısı kış hazırlıklarının yoğun olduğu bir dönemdir."dedi.

Özellikle ev hanımlarının yaz aylarında hazırladığı, başta tarhana olmak üzere salça, reçel, biber kurutması turşu, patlıcan kurutması ve oyması, meyve kurutması, fasulye, bamya gibi bir çok ürün doğal olarak saklanabiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.