KOSGEB'den imalat sektörüne faizsiz kredi desteği

EKONOMİ 22.09.2016 - 09:49, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

KOSGEB'den imalat sektörüne faizsiz kredi desteği

İmalatçıların modernizasyonu ve istihdamdaki oranını arttırmak için Dr Faruk Özlü yönetimindeki Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOSGEB ile girişimcilere faizsiz kredi imkanı sağladı.
Alaşehir ve çevre ilçelerde bu imkanlardan yararlanması için rehberlik eden SZB Mühendislik, Eğitim & Danışmanlık uzmanlarından Selim Başçam, konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada, "İlçemizdeki imalatçıların %95'i KOBİ sınıfındaki işletmelerdir ve sayısı her geçen gün artmaktadır. Ekonomik büyüklük olarak girişimlerin yaklaşık %41’i Toptan ve Perakende Ticaret, %16’sı Ulaştırma ve Depolama, %13’ü İmalat Sanayi’nde, kalan %30 ise diğer sektörlerde faaliyet göstermektedir. İmalat sanayiinde çalışanların istihdamdaki oranı yaklaşık %14'ler civarındadır.  İçinde bulunduğumuz ekonomik durgunluk döneminde hükümetimizin çıkarmış olduğu faizsiz kredi desteğinin makine yatırımı yapmak isteyen imalatçılar için büyük avantaj sağladı. Bu dönemde makineye yatırım yapan girişimcilerin önümüzdeki günlerde daha da büyüyerek ihracat yapabilecek konuma gelebilir. Makine alımı yaparken dikkate almak gereken tek şey ihtiyaçlar doğrultusunda mevcut üretimi hızlandırmak veya üretim çeşitliliğini arttırmak olmalı, boşa yatırım yapılmamalı, atıl kapasite oluşturulmamalıdır."dedi. BAŞÇAM: "BU FIRSATTAN KOBİLERİMİZ FAYDALANMALI" Başçam açıklamasının devamında da şunları söyledi; "Destekten yararlanmak isteyen İmalat sanayinde faaliyet gösteren girişimcilerin vergi levhasındaki ana faaliyet kodu 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ile başlayan işletmeler yararlanabilecektir. Alınacak makineler yerli ve yeni makine-teçhizat alımlarında geçerli olacaktır. Kredi vadesi ilk 6 (altı) ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 (otuzaltı) aydır. Teminat mektubu alınması zorunlu olan destek için teminat mektubu harçları da destekleme kapsamındadır. Başvurular 19.09.2016 tarihinden itibaren online olarak yapılacaktır." Başçam sözlerini şöyle tamamladı; "Diğer bir kredi desteğinden ilçemizin yararlanamayacak olması ise üzüntü vericidir. Destek terör olaylarından ve afetlerden olumsuz etkilenen KOBİ’lerin Üst Limit 100 bin TL’ye kadar olan faiz desteği sağlamaktadır. İmalat sanayi ve organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren tüm işletmeler bu destekten yararlanabilecektir. Bu destekten başta Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri olmak üzere terör olaylarından ve diğer doğal afetlerden (sel, su baskını, zelzele, büyük kuraklık, anormal şiddette fırtına, genel grev, yangın, halk hareketleri, terör vb.) olumsuz etkilenen bütün KOBİ’lere KOSGEB aracılığı ile verilecektir."    
İmalatçıların modernizasyonu ve istihdamdaki oranını arttırmak için Dr Faruk Özlü yönetimindeki Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOSGEB ile girişimcilere faizsiz kredi imkanı sağladı.

Alaşehir ve çevre ilçelerde bu imkanlardan yararlanması için rehberlik eden SZB Mühendislik, Eğitim & Danışmanlık uzmanlarından Selim Başçam, konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada, "İlçemizdeki imalatçıların %95'i KOBİ sınıfındaki işletmelerdir ve sayısı her geçen gün artmaktadır. Ekonomik büyüklük olarak girişimlerin yaklaşık %41’i Toptan ve Perakende Ticaret, %16’sı Ulaştırma ve Depolama, %13’ü İmalat Sanayi’nde, kalan %30 ise diğer sektörlerde faaliyet göstermektedir. İmalat sanayiinde çalışanların istihdamdaki oranı yaklaşık %14'ler civarındadır.  İçinde bulunduğumuz ekonomik durgunluk döneminde hükümetimizin çıkarmış olduğu faizsiz kredi desteğinin makine yatırımı yapmak isteyen imalatçılar için büyük avantaj sağladı. Bu dönemde makineye yatırım yapan girişimcilerin önümüzdeki günlerde daha da büyüyerek ihracat yapabilecek konuma gelebilir. Makine alımı yaparken dikkate almak gereken tek şey ihtiyaçlar doğrultusunda mevcut üretimi hızlandırmak veya üretim çeşitliliğini arttırmak olmalı, boşa yatırım yapılmamalı, atıl kapasite oluşturulmamalıdır."dedi.

BAŞÇAM: "BU FIRSATTAN KOBİLERİMİZ FAYDALANMALI"

Başçam açıklamasının devamında da şunları söyledi; "Destekten yararlanmak isteyen İmalat sanayinde faaliyet gösteren girişimcilerin vergi levhasındaki ana faaliyet kodu 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ile başlayan işletmeler yararlanabilecektir. Alınacak makineler yerli ve yeni makine-teçhizat alımlarında geçerli olacaktır. Kredi vadesi ilk 6 (altı) ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 (otuzaltı) aydır. Teminat mektubu alınması zorunlu olan destek için teminat mektubu harçları da destekleme kapsamındadır. Başvurular 19.09.2016 tarihinden itibaren online olarak yapılacaktır."

Başçam sözlerini şöyle tamamladı; "Diğer bir kredi desteğinden ilçemizin yararlanamayacak olması ise üzüntü vericidir. Destek terör olaylarından ve afetlerden olumsuz etkilenen KOBİ’lerin Üst Limit 100 bin TL’ye kadar olan faiz desteği sağlamaktadır. İmalat sanayi ve organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren tüm işletmeler bu destekten yararlanabilecektir. Bu destekten başta Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri olmak üzere terör olaylarından ve diğer doğal afetlerden (sel, su baskını, zelzele, büyük kuraklık, anormal şiddette fırtına, genel grev, yangın, halk hareketleri, terör vb.) olumsuz etkilenen bütün KOBİ’lere KOSGEB aracılığı ile verilecektir."    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.