KURU ÜZÜM ALIMLARI BAŞLADI

GÜNDEM 18.09.2017 - 17:22, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

KURU ÜZÜM ALIMLARI BAŞLADI

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın Manisa'ya yaptığı ziyarette fiyatını açıkladığı çekirdeksiz kuru üzüm alımlarına, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından Pazartesi günü itibarıyla başlandı. Alaşehir'deki alımlar da Killik Mahallesi'nde yapılıyor.
Manisa ziyaretinde kuru üzüm fiyatlarındaki istikrarsızlığı gidermek amacıyla 9 kalite çekirdeksiz kuru üzüm fiyatının kilosunun 4 TL'den aşağı düşmeyeceğini açıklayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, TMO tarafından çekirdeksiz kuru üzüm alımı yapılacağını belirtmişti. Bu doğrultuda TMO tarafından önceki günden itibaren çekirdeksiz kuru üzüm alımlarına başlandı. Alaşehir'deki üzüm üreticisi Feridun Uyar, "Alım yapılacağına üreticiler inanmıyordu. Ancak TMO yetkilileri iki tane depo kiraladı. Bugün alımlar yapılacağını duyan üreticiler, şimdiden akın etmeye başladı. Şu anda yaklaşık 25 traktör var. TMO tarafından açıklanan listeye göre 10 numara üzüm 4.30, 9 numara 4.00, 8 numara 3.95 ve 7 numara 3.90 TL'den alınacak."dedi. Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tarık Memiş ise Bakan Fakıbaba'nın açıklamasının ardından TMO yetkililerinin bölgede incelemelerde bulunduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: "Killik Mahallesi bölge ve depo olarak uygun olduğu için tercih edildi. Taleplere göre değişik bölgelerde de alımlar yapılabilecek. Üreticilerimiz nüfus cüzdanı fotokopisi, Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi ve TMO anlaşmalı olduğu herhangi bir bankaya hesap açtırarak, üzümlerini teslim edebilecek. Üreticilerimizin üzüm paraları da bir hafta içerisinde hesaplarına yatırılacak."
GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın Manisa'ya yaptığı ziyarette fiyatını açıkladığı çekirdeksiz kuru üzüm alımlarına, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından Pazartesi günü itibarıyla başlandı. Alaşehir'deki alımlar da Killik Mahallesi'nde yapılıyor.

Manisa ziyaretinde kuru üzüm fiyatlarındaki istikrarsızlığı gidermek amacıyla 9 kalite çekirdeksiz kuru üzüm fiyatının kilosunun 4 TL'den aşağı düşmeyeceğini açıklayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, TMO tarafından çekirdeksiz kuru üzüm alımı yapılacağını belirtmişti. Bu doğrultuda TMO tarafından önceki günden itibaren çekirdeksiz kuru üzüm alımlarına başlandı. Alaşehir'deki üzüm üreticisi Feridun Uyar, "Alım yapılacağına üreticiler inanmıyordu. Ancak TMO yetkilileri iki tane depo kiraladı. Bugün alımlar yapılacağını duyan üreticiler, şimdiden akın etmeye başladı. Şu anda yaklaşık 25 traktör var. TMO tarafından açıklanan listeye göre 10 numara üzüm 4.30, 9 numara 4.00, 8 numara 3.95 ve 7 numara 3.90 TL'den alınacak."dedi.

Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tarık Memiş ise Bakan Fakıbaba'nın açıklamasının ardından TMO yetkililerinin bölgede incelemelerde bulunduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Killik Mahallesi bölge ve depo olarak uygun olduğu için tercih edildi. Taleplere göre değişik bölgelerde de alımlar yapılabilecek. Üreticilerimiz nüfus cüzdanı fotokopisi, Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi ve TMO anlaşmalı olduğu herhangi bir bankaya hesap açtırarak, üzümlerini teslim edebilecek. Üreticilerimizin üzüm paraları da bir hafta içerisinde hesaplarına yatırılacak."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.