KYK’dan Alaşehir’e 300 kişilik modern öğrenci yurdu

GÜNDEM 28.04.2017 - 10:52, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

KYK’dan Alaşehir’e 300 kişilik modern öğrenci yurdu

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Alaşehir 'e Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı olarak 300 kişilik öğrenci yurdunun yapılacağı müjdesini verdi. Yapılacak yeni yurtla kapasite 550'ye çıkacak.
AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ,  Alaşehir'e 300 kişilik öğrenci yurdu yapım işinin  Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun 2017 yatırım planına alındığını söyledi. Özdağ, " Manisa merkez ve ilçelerimizde zaten yurt sıkıntımız yoktu. Daha önceden yapılmış olan yurtlarımız ise yeniden restorasyona tabi tutuluyor, ya da yerine öğrenci kapasitesi arttırılmış şekilde yeni yurt binaları kazandırılıyor. Bu doğrultuda Kredi Yurtlar Kurumumuza bağlı 300 kişilik modern bir öğrenci yurdunu daha Alaşehir ilçemize kazandırıyoruz. 2017 yılı yatırım programına inşa edilecek yeni yurt bazalı sistem,  3 kişilik, içerisinde lavabo ve banyosu ve mini buzdolabı olan modern sistemle olacak. Alaşehir yurdunun modern yeni binasının proje bedeli ise 30 Milyon lira” dedi. KAPASİTE 550'YE ULAŞACAK Alaşehir'deki mevcut yurdun 210 öğrenci kapasiteli olduğunu belirten Özdağ, “Bu öğrenci yurdumuz yıkılacak yerine ise 300 öğrenci kapasiteli yeni modern öğrenci yurdu yapılacak. Yıkım gerçekleştikten sonra da yeni öğrenci yurdu yapım aşamasında yine öğrencilerimiz kesinlikle mağdur olmayacaklar. Yapım süresince Alaşehir Yurt Müdürlüğünde konaklayan öğrencilerimiz Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait 250 kişilik kapasiteli bir binada konaklatılacaklar. Yeni öğrenci yurdunun yapım inşa aşaması sonuçlandığında da Alaşehir Yurt Müdürlüğü 300 kişilik yeni binası ve 250 kişilik ek binasıyla toplamda 550 öğrenci kapasitesiyle hizmet vermeye devam edecek. Alaşehir ilçemize, üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu. DAHA MODERN BİNADA BARINACAKLAR Yunusemre, Turgutlu, Kula, Soma ve Sarıgöl ilçelerinde kurumlarına devredilen binaların, kız ve erkek öğrenci yurdu olarak düzenlenerek hizmete alındığını ifade eden Kredi Yurtlar Kurumu Manisa İl Müdürü Kemal Koçkaya, Alaşehir’e yeni yapılacak olan öğrenci yurdunun da tamamlanacak olmasıyla öğrencilerin daha modern  binada barındırılacağını ifade ederek öğrencilerin aile sıcaklığı ortamından uzaklaşmamaları ve sosyal aktivitelerden geri kalmamaları için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.
AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Alaşehir 'e Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı olarak 300 kişilik öğrenci yurdunun yapılacağı müjdesini verdi. Yapılacak yeni yurtla kapasite 550'ye çıkacak.

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ,  Alaşehir'e 300 kişilik öğrenci yurdu yapım işinin  Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun 2017 yatırım planına alındığını söyledi. Özdağ, " Manisa merkez ve ilçelerimizde zaten yurt sıkıntımız yoktu. Daha önceden yapılmış olan yurtlarımız ise yeniden restorasyona tabi tutuluyor, ya da yerine öğrenci kapasitesi arttırılmış şekilde yeni yurt binaları kazandırılıyor. Bu doğrultuda Kredi Yurtlar Kurumumuza bağlı 300 kişilik modern bir öğrenci yurdunu daha Alaşehir ilçemize kazandırıyoruz. 2017 yılı yatırım programına inşa edilecek yeni yurt bazalı sistem,  3 kişilik, içerisinde lavabo ve banyosu ve mini buzdolabı olan modern sistemle olacak. Alaşehir yurdunun modern yeni binasının proje bedeli ise 30 Milyon lira” dedi.

KAPASİTE 550'YE ULAŞACAK

Alaşehir'deki mevcut yurdun 210 öğrenci kapasiteli olduğunu belirten Özdağ, “Bu öğrenci yurdumuz yıkılacak yerine ise 300 öğrenci kapasiteli yeni modern öğrenci yurdu yapılacak. Yıkım gerçekleştikten sonra da yeni öğrenci yurdu yapım aşamasında yine öğrencilerimiz kesinlikle mağdur olmayacaklar. Yapım süresince Alaşehir Yurt Müdürlüğünde konaklayan öğrencilerimiz Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait 250 kişilik kapasiteli bir binada konaklatılacaklar. Yeni öğrenci yurdunun yapım inşa aşaması sonuçlandığında da Alaşehir Yurt Müdürlüğü 300 kişilik yeni binası ve 250 kişilik ek binasıyla toplamda 550 öğrenci kapasitesiyle hizmet vermeye devam edecek. Alaşehir ilçemize, üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

DAHA MODERN BİNADA BARINACAKLAR

Yunusemre, Turgutlu, Kula, Soma ve Sarıgöl ilçelerinde kurumlarına devredilen binaların, kız ve erkek öğrenci yurdu olarak düzenlenerek hizmete alındığını ifade eden Kredi Yurtlar Kurumu Manisa İl Müdürü Kemal Koçkaya, Alaşehir’e yeni yapılacak olan öğrenci yurdunun da tamamlanacak olmasıyla öğrencilerin daha modern  binada barındırılacağını ifade ederek öğrencilerin aile sıcaklığı ortamından uzaklaşmamaları ve sosyal aktivitelerden geri kalmamaları için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.