ÂLÂ-FEST destek almaya hak kazandı

GÜNDEM 19.06.2017 - 10:35, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ÂLÂ-FEST destek almaya hak kazandı

Kaymakamlık Proje Ofisi tarafından hazırlanan Alâ-Fest Gençlik Festivali Projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığının GENÇDES Programından destek almaya hak kazandı. Festival 28 Ekim 2017 tarihinde Alaşehir'de yapılacak
Alaşehir Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından hazırlanan  "PHİLADELPHİA'DAN ALÂ-ŞEHİR'E" GENÇLİK FESTİVALİ ( ÂLÂ-FEST) isimli proje Kültür ve Turizm Bakanlığı GENÇDES Programı çerçevesinde başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı. Proje kapsamında yürütülecek tüm faaliyetler için oluşturulan bütçe GENÇDES Programı çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacak. Kültür ve Turizm Bakanlığının GENÇDES Projesi gençlerin kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılımını artırmayı amaçlayan, sanatın çeşitli dallarında üretecekleri eser ve projeler ile gençlere ve çocuklara yönelik üretilecek eser ve projelerin hayata geçirebilmesini sağlayacak destekleme programı olarak biliniyor.   UÇGUN; PROJE FARKINDALIK OLUŞTURACAK   Konu hakkında açıklama yapan ilçe Kaymakamı Abdullah Uçgun; "Manisa il merkezi ve ilçelerinde yaşayan 14-29 yaş aralığındaki Türk Halk Müziğine gönül vermiş, enstrüman çalabilen, türkü söyleyebilen gençlerimizin sahne alacağı festival 28 Ekim 2017 tarihinde ilçemizde yapılacak. Bu festival ile birlikte  bir taraftan medeniyetlere ev sahipliği yapmış ALÂ-ŞEHİR'imizin tanıtımı yapılırken diğer taraftan da özellikle gençlerimizin sosyo-kültürel hayata daha etkin katılımının sağlanabilmesi için farkındalık oluşturulacak. Ayrıca proje kapsamında gençlerimizin yer alacağı bir klip çalışması da yapılacaktır" dedi.   GELENEKSEL HALE GETİRİLMESİ AMAÇLANIYOR   Proje sorumlusu olarak belirlenen ve daha önce ilçede bir çok başarılı projeye imza atan Halk Eğitim Müdürü ve müzik öğretmeni Çetin Burak Mercan ise yaptığı açıklamada ; Proje kapsamında ilçemizden festivale katılacak gençlerimizin tespit çalışmalarına başlanılmıştır. Bu gençlerimizin çalışmaları gönüllü müzik öğretmenlerimiz tarafından yürütülecektir. Projenin en etkin bir biçimde yürütülmesi için kamu kurum ve kuruluşlar ile istişarelerimiz devam etmektedir. İleriki günlerde il merkezi ve diğer ilçe ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. "PHİLADELPHİA'DAN ALÂ-ŞEHİR'E" GENÇLİK FESTİVALİ (ÂLÂ-FEST)’nin tüm Alaşehir halkı tarafından desteklenmesini ve alnımızın akıyla projeyi tamamlayıp festivalimizin bundan sonraki yıllarda da sürdürülerek geleneksel hale getirilmesini temenni ediyoruz" şeklinde konuştu. Proje ile ilgili ayrıntılı bilgilerin Kaymakamlığın resmi web sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyurulacağı belirtildi.
Kaymakamlık Proje Ofisi tarafından hazırlanan Alâ-Fest Gençlik Festivali Projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığının GENÇDES Programından destek almaya hak kazandı. Festival 28 Ekim 2017 tarihinde Alaşehir'de yapılacak

Alaşehir Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından hazırlanan  "PHİLADELPHİA'DAN ALÂ-ŞEHİR'E" GENÇLİK FESTİVALİ ( ÂLÂ-FEST) isimli proje Kültür ve Turizm Bakanlığı GENÇDES Programı çerçevesinde başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı. Proje kapsamında yürütülecek tüm faaliyetler için oluşturulan bütçe GENÇDES Programı çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığının GENÇDES Projesi gençlerin kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılımını artırmayı amaçlayan, sanatın çeşitli dallarında üretecekleri eser ve projeler ile gençlere ve çocuklara yönelik üretilecek eser ve projelerin hayata geçirebilmesini sağlayacak destekleme programı olarak biliniyor.

 

UÇGUN; PROJE FARKINDALIK OLUŞTURACAK

 

Konu hakkında açıklama yapan ilçe Kaymakamı Abdullah Uçgun; "Manisa il merkezi ve ilçelerinde yaşayan 14-29 yaş aralığındaki Türk Halk Müziğine gönül vermiş, enstrüman çalabilen, türkü söyleyebilen gençlerimizin sahne alacağı festival 28 Ekim 2017 tarihinde ilçemizde yapılacak. Bu festival ile birlikte  bir taraftan medeniyetlere ev sahipliği yapmış ALÂ-ŞEHİR'imizin tanıtımı yapılırken diğer taraftan da özellikle gençlerimizin sosyo-kültürel hayata daha etkin katılımının sağlanabilmesi için farkındalık oluşturulacak. Ayrıca proje kapsamında gençlerimizin yer alacağı bir klip çalışması da yapılacaktır" dedi.

 

GELENEKSEL HALE GETİRİLMESİ AMAÇLANIYOR

 

Proje sorumlusu olarak belirlenen ve daha önce ilçede bir çok başarılı projeye imza atan Halk Eğitim Müdürü ve müzik öğretmeni Çetin Burak Mercan ise yaptığı açıklamada ; Proje kapsamında ilçemizden festivale katılacak gençlerimizin tespit çalışmalarına başlanılmıştır. Bu gençlerimizin çalışmaları gönüllü müzik öğretmenlerimiz tarafından yürütülecektir. Projenin en etkin bir biçimde yürütülmesi için kamu kurum ve kuruluşlar ile istişarelerimiz devam etmektedir. İleriki günlerde il merkezi ve diğer ilçe ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. "PHİLADELPHİA'DAN ALÂ-ŞEHİR'E" GENÇLİK FESTİVALİ (ÂLÂ-FEST)’nin tüm Alaşehir halkı tarafından desteklenmesini ve alnımızın akıyla projeyi tamamlayıp festivalimizin bundan sonraki yıllarda da sürdürülerek geleneksel hale getirilmesini temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

Proje ile ilgili ayrıntılı bilgilerin Kaymakamlığın resmi web sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyurulacağı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.