MİNİKLER BÜYÜKLERİ GÜLDÜRÜRKEN DÜŞÜNDÜRDÜ...

30.06.2022 - 09:05, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

MİNİKLER BÜYÜKLERİ GÜLDÜRÜRKEN DÜŞÜNDÜRDÜ...

Tiyatroda Ulusal Basında görev yapan Nurettin Doğan’ın torunu İklim Güneş’te rol aldı. Sahne Tozu Tiyatrosu’nda öğrenci oyunları festivali seyirciler tarafından coşkuyla izlendi.
Minik tiyatro sanatçılarının sergilediği tek perdelik “ Yeşil Dev“ oyununu izleyenler hem kahkahaya boğuldular, hem de minik tiyatrocuları alkış yağmuruna tuttular. İzleyenler hem güldüler, hem de çocuklara fırsat verildiğinde neler başarabileceklerini gördüler. Ulusal basında Alaşehir muhabiri olarak görev yapan Nurettin Doğan’ın torunu İklim Güneş’inde rol aldığı oyun Konak Sahne Tozu Tiyatrosu Salonunda sergilendi.  SAHNE TOZU TİYATROSU ÖĞRENCİ OYUNLARI FESTİVALİNDE TÜRKİYE REKORU İzmirli sanatçı Çağlar İşgören’in kurduğu Sahne Tozu Tiyatrosu’nda haziran ayı boyunca alkış sesleri durmak bilmedi. Sahne Tozu Tiyatrosu Öğrenci Oyunları festivalinde 24 tiyatro oyunu ile Türkiye rekoru kırıldı. Avrupa’nın “En Büyük Özel Tiyatrosu” unvanına sahip olan Sahne Tozu Tiyatrosu Türk Tiyatrosu’nda başarılı işlere imza atarak büyümeye devam ediyor. Yeşil Dev oyununu bir filmden esinlenerek, derleyen ve yöneten tiyatro eğitmeni Gamze Aksoy, çocuklarımıza fırsatlar verildiğinde neler başarabileceklerini hep birlikte gördük, diyerek, “Bu çocuklar bizim çocuklarımız,  bir yıl boyunca bu tiyatro oyunu için çalıştılar. Aslında neyi başardıklarını bilmiyorlar, ama çok büyük bir iş başardılar. Çocuklara biz burada öncelikli olarak tiyatroyu öğretmiyoruz. Onların kendilerini keşfetmelerini sağlayarak neler başarabileceklerini görmeyi öğretiyoruz. Çocuklarımıza şunu öğrettik; hayal ettiğinizi düşünürseniz başarırsınız, başarılı olamam derseniz başarıyı asla yakalayamazsınız. Çocuklara da hep söylüyorum; örnek aldığınız sanatçılar, meslek sahipleri, toplum tarafından ünlü olarak değerlendirilen kişiler de bizim gibi bu merdivenlerden basamak basamak çıkan kişiler. Yapmamız gereken hayalimiz için azimli bir şekilde çalışmaya devam etmek. Her birine bunu anlattık ve öğrettik. Tiyatro bir hayat demektir, çocuklarımıza hayatı ahlakı, toplum davranışlarını öğretmeye, yaşatmaya çalıştık. Bu konuda da inşallah başarılı olmuşuzdur. Ayrıca çok şanslılar, sizler gibi anne – babaları var. Hepinize teşekkür ediyorum.  ” dedi. Yeşil bir dev olan Şrek'in kendi bataklığını kurtarmak için yola çıktığı macerada, prenses Fiona ile karşılaşmasını ve sonrasında yaşanan romantik ve eğlenceli olayların anlatıldığı oyunu başarıyla sergileyen minik tiyatroculara, oyun sonrası  belge verildi.
Tiyatroda Ulusal Basında görev yapan Nurettin Doğan’ın torunu İklim Güneş’te rol aldı. Sahne Tozu Tiyatrosu’nda öğrenci oyunları festivali seyirciler tarafından coşkuyla izlendi.

Minik tiyatro sanatçılarının sergilediği tek perdelik “ Yeşil Dev“ oyununu izleyenler hem kahkahaya boğuldular, hem de minik tiyatrocuları alkış yağmuruna tuttular. İzleyenler hem güldüler, hem de çocuklara fırsat verildiğinde neler başarabileceklerini gördüler. Ulusal basında Alaşehir muhabiri olarak görev yapan Nurettin Doğan’ın torunu İklim Güneş’inde rol aldığı oyun Konak Sahne Tozu Tiyatrosu Salonunda sergilendi. 

SAHNE TOZU TİYATROSU ÖĞRENCİ OYUNLARI FESTİVALİNDE TÜRKİYE REKORU

İzmirli sanatçı Çağlar İşgören’in kurduğu Sahne Tozu Tiyatrosu’nda haziran ayı boyunca alkış sesleri durmak bilmedi. Sahne Tozu Tiyatrosu Öğrenci Oyunları festivalinde 24 tiyatro oyunu ile Türkiye rekoru kırıldı. Avrupa’nın “En Büyük Özel Tiyatrosu” unvanına sahip olan Sahne Tozu Tiyatrosu Türk Tiyatrosu’nda başarılı işlere imza atarak büyümeye devam ediyor.

Yeşil Dev oyununu bir filmden esinlenerek, derleyen ve yöneten tiyatro eğitmeni Gamze Aksoy, çocuklarımıza fırsatlar verildiğinde neler başarabileceklerini hep birlikte gördük, diyerek, “Bu çocuklar bizim çocuklarımız,  bir yıl boyunca bu tiyatro oyunu için çalıştılar. Aslında neyi başardıklarını bilmiyorlar, ama çok büyük bir iş başardılar. Çocuklara biz burada öncelikli olarak tiyatroyu öğretmiyoruz. Onların kendilerini keşfetmelerini sağlayarak neler başarabileceklerini görmeyi öğretiyoruz. Çocuklarımıza şunu öğrettik; hayal ettiğinizi düşünürseniz başarırsınız, başarılı olamam derseniz başarıyı asla yakalayamazsınız. Çocuklara da hep söylüyorum; örnek aldığınız sanatçılar, meslek sahipleri, toplum tarafından ünlü olarak değerlendirilen kişiler de bizim gibi bu merdivenlerden basamak basamak çıkan kişiler. Yapmamız gereken hayalimiz için azimli bir şekilde çalışmaya devam etmek. Her birine bunu anlattık ve öğrettik. Tiyatro bir hayat demektir, çocuklarımıza hayatı ahlakı, toplum davranışlarını öğretmeye, yaşatmaya çalıştık. Bu konuda da inşallah başarılı olmuşuzdur. Ayrıca çok şanslılar, sizler gibi anne – babaları var. Hepinize teşekkür ediyorum.  ” dedi.

Yeşil bir dev olan Şrek'in kendi bataklığını kurtarmak için yola çıktığı macerada, prenses Fiona ile karşılaşmasını ve sonrasında yaşanan romantik ve eğlenceli olayların anlatıldığı oyunu başarıyla sergileyen minik tiyatroculara, oyun sonrası  belge verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.