MUHTARLARA “AFET” EĞİTİMİ VERİLDİ

26.02.2021 - 10:56, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

MUHTARLARA “AFET” EĞİTİMİ VERİLDİ

Birinci Deprem kuşağında bulunan Alaşehir için Alaşehir Kaymakamlığı harekete geçti. Olası doğal afetler için ilçenin 87 mahallesinin muhtarlarına ‘Afet Eğitimi’ verildi. Afet eğitimi; Manisa Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Teknisyeni İbrahim İşlek, tarafından verildi.
Alaşehir Kaymakamlığı olası ‘Doğal Afet’ için harekete geçti. Kaymakamlık tarafından organize edilen Afet Eğitim toplantısı yapıldı. Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi’nde yapılan eğitim toplantısına Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, 87 Mahalle Muhtarı katıldı.   Manisa Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Teknisyeni İbrahim İşlek, katılımcılara afet öncesi ve sonrası yapılması gereken davranışları slayt gösterileriyle anlattı. UÇGUN: BU EĞİTİM HEPİMİZ İÇİN ŞART! Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun, iç işleri bakanlığı tarafından bu yıl afet eğitim yılı olarak ilan edildi. Bu burada görevli teknik personel sizlere afet bilinci kültürü eğitimi verecek. Afet öncesi, sırası ve sonrası neler yapılması gerekir, nasıl davranılması gerekir burada öğreneceğiz. Hepimizin bu eğitime ihtiyacı var.”dedi. “PANİK YAPMADAN BİLİNÇLİ HAREKET ÇOK ÖNEMLİ” Manisa Valiliği Afet ve Acil Durum Müdahale Şube Acil Birim elemanı İbrahim İşlek, deprem, yangın, sel gibi olağan üstü ve acil durumların her an ve beklenmedik bir anda yaşanabileceğini anlattı. İşlek yaptığı konuşmada, “Acil durumlar karşısında panik yaşamadan doğru düşünerek ve doğru hareketi yapmamız gerekiyor. Afet öncesi evlerimizde, işyerlerimizde almamız gereken önlemler, ev eşyalarımızın sabitlenmesi. Afet esnasında durabileceğimiz, güvenli yerlerin oluşturulması gibi önlemleri almamız, yaşam boşluklarını oluşturmamız gerekiyor. Bunu yapabilmek içinde yeterli bilgi ve birikime sahip olmamız gerekiyor.”şeklinde konuştu.  İbrahim İşlek muhtarlara slayt gösterileri ile afet ve acil durumlarda neler yapılması, nasıl hareket edilmesi, doğru ve yerinde uygun davranışların nasıl yapılacağını anlattı. Slayt gösterileri ile muhtarlara yaşanan olaylar karşısında nasıl hareket edileceği konusunda bilgiler anlattı.
Birinci Deprem kuşağında bulunan Alaşehir için Alaşehir Kaymakamlığı harekete geçti. Olası doğal afetler için ilçenin 87 mahallesinin muhtarlarına ‘Afet Eğitimi’ verildi. Afet eğitimi; Manisa Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Teknisyeni İbrahim İşlek, tarafından verildi.

Alaşehir Kaymakamlığı olası ‘Doğal Afet’ için harekete geçti. Kaymakamlık tarafından organize edilen Afet Eğitim toplantısı yapıldı. Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi’nde yapılan eğitim toplantısına Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, 87 Mahalle Muhtarı katıldı.   Manisa Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Teknisyeni İbrahim İşlek, katılımcılara afet öncesi ve sonrası yapılması gereken davranışları slayt gösterileriyle anlattı.

UÇGUN: BU EĞİTİM HEPİMİZ İÇİN ŞART!

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun, iç işleri bakanlığı tarafından bu yıl afet eğitim yılı olarak ilan edildi. Bu burada görevli teknik personel sizlere afet bilinci kültürü eğitimi verecek. Afet öncesi, sırası ve sonrası neler yapılması gerekir, nasıl davranılması gerekir burada öğreneceğiz. Hepimizin bu eğitime ihtiyacı var.”dedi.

“PANİK YAPMADAN BİLİNÇLİ HAREKET ÇOK ÖNEMLİ”

Manisa Valiliği Afet ve Acil Durum Müdahale Şube Acil Birim elemanı İbrahim İşlek, deprem, yangın, sel gibi olağan üstü ve acil durumların her an ve beklenmedik bir anda yaşanabileceğini anlattı. İşlek yaptığı konuşmada, “Acil durumlar karşısında panik yaşamadan doğru düşünerek ve doğru hareketi yapmamız gerekiyor. Afet öncesi evlerimizde, işyerlerimizde almamız gereken önlemler, ev eşyalarımızın sabitlenmesi. Afet esnasında durabileceğimiz, güvenli yerlerin oluşturulması gibi önlemleri almamız, yaşam boşluklarını oluşturmamız gerekiyor. Bunu yapabilmek içinde yeterli bilgi ve birikime sahip olmamız gerekiyor.”şeklinde konuştu.  İbrahim İşlek muhtarlara slayt gösterileri ile afet ve acil durumlarda neler yapılması, nasıl hareket edilmesi, doğru ve yerinde uygun davranışların nasıl yapılacağını anlattı. Slayt gösterileri ile muhtarlara yaşanan olaylar karşısında nasıl hareket edileceği konusunda bilgiler anlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.