Öğrencilerden 'Otizm Farkındalık Yürüyüşü"

YAŞAM 07.04.2017 - 09:51, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Öğrencilerden 'Otizm Farkındalık Yürüyüşü"

2 Nisan Otizm Farkındalık Gününde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ,Şube Müdürü İbrahim Özel ve Mustafa Beşikçioğlu Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerinin katılımı ile farkındalık ve duyarlılık oluşturması adına Alaşehir'de bir yürüyüş yapıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş'in önderliğinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan gurup, farkındalık ve duyarlılık amacı taşıyan yürüyüşlerini buradan başlattı. Sevgi Yolu'nda yürüyen Mustafa Beşikçioğlu Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri, ellerinde Otizm'e dikkat çeken dövizler taşıyarak vatandaşların dikkatini çekmeyi amaçladı. OTİZM NEDİR? Otizmde beynin farklı bölgeleri bir arada çalışamaz. Otizmlilerin çoğu diğerleriyle iletişim kurmakta her zaman zorlanacaktır. Fakat erken tedavi teşhis gittikçe daha fazla kişiye tam potansiyellerini kullanmada yardım etmiştir. Otizmin nedeni tam olarak bilinmese de, bazı bilim adamları genetik olduğunu düşünmektedir. Halen hangi genin buna neden olabileceği araştırılmaktadır. Diğer araştırmalar, otizmi tetikleyenin belirli ilaçlar veya çocuğun çevresindeki şeyler olup olmadığı üzerine yoğunlaşmıştır. Bazıları da kızamık-kabakulak-kızamıkçık gibi çocukluk aşılarının buna yol açtığına inanır. Fakat araştırmalar bunun gerçek olmadığını göstermiştir. Bu aşılar çocuğunuza zarar verebilecek hatta ölüme sebep verebilecek hastalıklardan koruduğu için, bu aşıların yapılması önemlidir.
2 Nisan Otizm Farkındalık Gününde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ,Şube Müdürü İbrahim Özel ve Mustafa Beşikçioğlu Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerinin katılımı ile farkındalık ve duyarlılık oluşturması adına Alaşehir'de bir yürüyüş yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş'in önderliğinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan gurup, farkındalık ve duyarlılık amacı taşıyan yürüyüşlerini buradan başlattı. Sevgi Yolu'nda yürüyen Mustafa Beşikçioğlu Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri, ellerinde Otizm'e dikkat çeken dövizler taşıyarak vatandaşların dikkatini çekmeyi amaçladı.

OTİZM NEDİR?

Otizmde beynin farklı bölgeleri bir arada çalışamaz. Otizmlilerin çoğu diğerleriyle iletişim kurmakta her zaman zorlanacaktır. Fakat erken tedavi teşhis gittikçe daha fazla kişiye tam potansiyellerini kullanmada yardım etmiştir. Otizmin nedeni tam olarak bilinmese de, bazı bilim adamları genetik olduğunu düşünmektedir. Halen hangi genin buna neden olabileceği araştırılmaktadır. Diğer araştırmalar, otizmi tetikleyenin belirli ilaçlar veya çocuğun çevresindeki şeyler olup olmadığı üzerine yoğunlaşmıştır. Bazıları da kızamık-kabakulak-kızamıkçık gibi çocukluk aşılarının buna yol açtığına inanır. Fakat araştırmalar bunun gerçek olmadığını göstermiştir. Bu aşılar çocuğunuza zarar verebilecek hatta ölüme sebep verebilecek hastalıklardan koruduğu için, bu aşıların yapılması önemlidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.