ÖĞRETMENLER ZEKA OYUNLARI KURSUNA KATILDI

27.06.2019 - 09:28, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ÖĞRETMENLER ZEKA OYUNLARI KURSUNA KATILDI

Öğrencileri özellikle teknoloji bağımlılığından kurtarmak için, onları yetiştiren öğretmenlere yönelik akıl zeka oyunları kursu düzenlendi. Kursa 35 öğretmen katılarak, sertifikalarını aldı. Öğretmenlerin de okullarında öğrencilerine yönelik kurslar açması bekleniyor.
Tüm  Akıl Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) desteği ile  düzenlenen  Akıl  Zeka Oyunları Kursu tamamlandı.  Yardımcı eğitmenler Alaşehir  Beşeylül İlkokulu öğretmeni Orhan Tuncer ve Yıldırım Beyazıt İlkokulu öğretmeni Umut Bircan tarafından verilen eğitim kursu  Alaşehir  Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapıldı. Kursa Alaşehir, Sarıgöl, Salihli ve Köprübaşı ilçelerinden 35 öğretmen katıldı. Öğretmenler kurs sonunda yapılan sınavla sertifika aldı. “HEDEF ÖĞRENCİLERİ BAĞIMLILIKLARINDAN KURTARMAK” Kursun tamamlanmasının ardından bir değerlendirme yapan Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, “Günümüzde ne yazık ki çocuklarımız bilişim teknolojisi bağımlısı haline geldi. Çok üzücüdür ki, bu bağımlılık, çocuklarımızda 2-3-5 yaşlara kadar indi.  Evlerimizde aileler, okullarımızda bizler buna çözüm üretmenin yollarını arıyoruz. Tüm Akıl Zeka Oyunları Federasyonu  desteğiyle yardımcı eğitmenlerimiz tarafından koordine edilen bu etkinlik, inşallah bu bilişim bağımlılığına alternatifler üretebilecektir. Sizler bu etkinliğin başlangıcısınız. Umarım sayılarımız hızla artar ve okullarımızda öğrencilerinize, evlerinizde çocuklarınıza alternatifler üretebilirsiniz. Bu konuda her gün değişik araştırmalar, çalışmalar yapılıyor. Akıl Zeka Oyunları Eğitmen Eğitiminin amacı  eğitim kalitesini artırmaktır. Çocuklarımızı Bilim Teknolojisi bağımlılığından  kurtararak, akılcı düşünme, yaratıcı olabilme ve zamanı iyi kullanma yetilerini yeniden kazanmalarını sağlayacaktır.  Sizleri de bu çalışmalara destek vermenizden dolayı kutluyorum.”dedi.   
Öğrencileri özellikle teknoloji bağımlılığından kurtarmak için, onları yetiştiren öğretmenlere yönelik akıl zeka oyunları kursu düzenlendi. Kursa 35 öğretmen katılarak, sertifikalarını aldı. Öğretmenlerin de okullarında öğrencilerine yönelik kurslar açması bekleniyor.

Tüm  Akıl Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) desteği ile  düzenlenen  Akıl  Zeka Oyunları Kursu tamamlandı.  Yardımcı eğitmenler Alaşehir  Beşeylül İlkokulu öğretmeni Orhan Tuncer ve Yıldırım Beyazıt İlkokulu öğretmeni Umut Bircan tarafından verilen eğitim kursu  Alaşehir  Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapıldı. Kursa Alaşehir, Sarıgöl, Salihli ve Köprübaşı ilçelerinden 35 öğretmen katıldı. Öğretmenler kurs sonunda yapılan sınavla sertifika aldı.

“HEDEF ÖĞRENCİLERİ BAĞIMLILIKLARINDAN KURTARMAK”

Kursun tamamlanmasının ardından bir değerlendirme yapan Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, “Günümüzde ne yazık ki çocuklarımız bilişim teknolojisi bağımlısı haline geldi. Çok üzücüdür ki, bu bağımlılık, çocuklarımızda 2-3-5 yaşlara kadar indi.  Evlerimizde aileler, okullarımızda bizler buna çözüm üretmenin yollarını arıyoruz. Tüm Akıl Zeka Oyunları Federasyonu  desteğiyle yardımcı eğitmenlerimiz tarafından koordine edilen bu etkinlik, inşallah bu bilişim bağımlılığına alternatifler üretebilecektir. Sizler bu etkinliğin başlangıcısınız. Umarım sayılarımız hızla artar ve okullarımızda öğrencilerinize, evlerinizde çocuklarınıza alternatifler üretebilirsiniz. Bu konuda her gün değişik araştırmalar, çalışmalar yapılıyor. Akıl Zeka Oyunları Eğitmen Eğitiminin amacı  eğitim kalitesini artırmaktır. Çocuklarımızı Bilim Teknolojisi bağımlılığından  kurtararak, akılcı düşünme, yaratıcı olabilme ve zamanı iyi kullanma yetilerini yeniden kazanmalarını sağlayacaktır.  Sizleri de bu çalışmalara destek vermenizden dolayı kutluyorum.”dedi.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.