Okul kaydı için sahte adres gösterene ceza

GÜNDEM 31.08.2015 - 10:25, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Okul kaydı için sahte adres gösterene ceza

Çocuklarını istedikleri okula kayıt ettirebilmek için göstermelik adres değiştiren yani sahte adres gösterenlere 842 TL ceza geliyor …
Öğrencilerin, otomatik olarak, adreslerinin bağlı olduğu uygun okula kayıt yaptırılmasını öngören Adrese dayalı kayıt sistemi nedeniyle birçok velinin, istedikleri okula çocuklarını kayıt ettirebilmek adına çok sık olarak kullandıkları bir yöntem olan adres değişikliği ve nüfus müdürlüğünde adres değişikliği kaydı, sıkı takip altına alındı. ÜLKE GENELİNDE BİRÇOK VELİYE CEZA KESİLDİ Ülke genelinde; Emniyet birimleri yaptıkları çalışma ve fiziki kontrol neticesinde adreste oturmadığı tespit edilen çok sayıda veliye, yanlış beyandan ötürü 963 TL tutarında ceza kestiği ve bu tarz kayıtların adresten de sildirildiği belirtildi. Adres beyanını hatalı verdiği tespit edilen ailelerin, nüfus müdürlüklerine giderek savunma vermeleri, nüfus müdürlüklerinin savunmaları incelemesi neticesinde yanlış adres beyanı verdiği tespit edilen ailelere, her beyan için 963 TL ceza kesip tebliğ ediliyor. Cezanın 15 gün içerisinde ödenmesi durumunda indirim yapılıyor.
Çocuklarını istedikleri okula kayıt ettirebilmek için göstermelik adres değiştiren yani sahte adres gösterenlere 842 TL ceza geliyor …

Öğrencilerin, otomatik olarak, adreslerinin bağlı olduğu uygun okula kayıt yaptırılmasını öngören Adrese dayalı kayıt sistemi nedeniyle birçok velinin, istedikleri okula çocuklarını kayıt ettirebilmek adına çok sık olarak kullandıkları bir yöntem olan adres değişikliği ve nüfus müdürlüğünde adres değişikliği kaydı, sıkı takip altına alındı.

ÜLKE GENELİNDE BİRÇOK VELİYE CEZA KESİLDİ

Ülke genelinde; Emniyet birimleri yaptıkları çalışma ve fiziki kontrol neticesinde adreste oturmadığı tespit edilen çok sayıda veliye, yanlış beyandan ötürü 963 TL tutarında ceza kestiği ve bu tarz kayıtların adresten de sildirildiği belirtildi.

Adres beyanını hatalı verdiği tespit edilen ailelerin, nüfus müdürlüklerine giderek savunma vermeleri, nüfus müdürlüklerinin savunmaları incelemesi neticesinde yanlış adres beyanı verdiği tespit edilen ailelere, her beyan için 963 TL ceza kesip tebliğ ediliyor. Cezanın 15 gün içerisinde ödenmesi durumunda indirim yapılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.