OKULUN BODRUM KATINDA MANTAR YETİŞTİRDİLER

EĞİTİM 26.04.2018 - 09:38, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

OKULUN BODRUM KATINDA MANTAR YETİŞTİRDİLER

Alaşehir Fatih Ortaokulu öğrencileri, Fen Bilimleri öğretmeni Tekin Tapan ile birlikte okulun bodrum katında istiridye mantarı yetiştirdiler. TUBİTAK Bilim Fuarı kapsamında hazırlanan proje ile, hem fuarda yarışacaklar, hem de önümüzdeki yıllarda okul bütçesine katkı sağlayacaklar.
Alaşehir Barış Mahallesi’nde yaklaşık 250 öğrencinin eğitim gördüğü Fatih  Eğitim Kurumları Fen Bilimleri öğretmeni Tekin Tapan, derste mantar konusunu anlatırken, öğrenciler mantar üretimi ve nasıl yapılacağı konusunda sorular yöneltince, öğretmen isterseniz deneme yapabiliriz, dedi. Öğrencilerin merak  ve isteklerini değerlendiren öğretmen, okulun bodrum katında mantar üretimi denemesi yapma çalışmaları başlattı. Bilim Fuarı kapsamına alınan projeye öğretmen ve öğrenciler katıldı. 2017-2018 Eğitim öğretim yılında  deneme amaçlı ikinci ürünü elde eden ekip, başarmanın mutluluğunu yaşadılar. GÜZEL BİR DENEYİM OLDU Proje ekiplerinden 8.Sınıf öğrencisi Gizem Uyan, "Okulumuzda ders işlerken mantar konusunu çok merak ediyorduk. Mantarlarla ilgili bilgi edinmek istiyorduk. Bunun için bodrum katında uygulama yaparak,  mantar ürettik. Bodrum katını ihtiyaca göre, gerekli zamanlarda ışıklandırdık. Suyunu verdik. Başarılı olacağını düşünüyoruz. Güzel bir deneyim oldu."dedi. 8.Sınıf öğrencisi Çiğdem Durak da, "Fen Bilimleri dersinde mantar konusunu işledik. Mantar konusunu merak  ettik. Hocamıza danıştık, okulumuzun bodrum katında kompostonun içinde mantarımızı ürettik, güzel bir deneyim oldu."dedi.  Fen Bilimleri öğretmeni Tekin Tapan, TUBİTAK Bilim fuarı kapsamında mantar yetiştirme projesi yaptık ve başarılı olduk. Ürün elde ettik. Önümüzdeki süreçte sayıyı artırarak, okul aile birliğimize maddi anlamda katkı sağlamayı düşünüyoruz. OKUL AİLE BİRLİĞİNE KATKI SAĞLANACAK Okul Müdürü Mustafa Yılmaz, "Okulumuzun Fen Bilgisi öğretmeni ve öğrencileri bana geldiler. Okulumuzun bodrum katında mantar yetiştirebilir miyiz,  bununla ilgili bir araştırma yapalım mı diye bana geldiler.Çok sevindim, her türlü imkanı sağladım, ikinci hasadı aldık. Öğrencilerimizle,  öğretmenimizle beraber güzel bir çalışma oldu,  Seneye inşallah bunu çoğaltıp, okul aile birliğine gelir kazandırmak istiyoruz, bu çalışmalar bizim için gurur verici çalışmalar. Yaparak ve yaşayarak öğrenme, en iyi öğrenme şeklidir ve hayatımız boyunca unutulmaz. Bizde öğrencilerimizde bunu uygulamaya özen gösteriyoruz."dedi. Bodrum katında ahşap merdivene bağlanmış vaziyette torbada  deneme amaçlı yetiştirilen istiridye mantarı, öğrenciler ve öğretmenin özenle çalışması ve takibi sonucu yetişti. Deneme ürünü olarak  iki torba olarak üretime başlanan mantarda, ikinci üründe tek torbaya düştü. Bunun bir deneme ve başlangıç olduğunu belirten öğrenciler, okul hayatımızda, yaparak ve yaşayarak öğrendiğimiz, bilgileri hiç unutmayacağız, dediler.
Alaşehir Fatih Ortaokulu öğrencileri, Fen Bilimleri öğretmeni Tekin Tapan ile birlikte okulun bodrum katında istiridye mantarı yetiştirdiler. TUBİTAK Bilim Fuarı kapsamında hazırlanan proje ile, hem fuarda yarışacaklar, hem de önümüzdeki yıllarda okul bütçesine katkı sağlayacaklar.

Alaşehir Barış Mahallesi’nde yaklaşık 250 öğrencinin eğitim gördüğü Fatih  Eğitim Kurumları Fen Bilimleri öğretmeni Tekin Tapan, derste mantar konusunu anlatırken, öğrenciler mantar üretimi ve nasıl yapılacağı konusunda sorular yöneltince, öğretmen isterseniz deneme yapabiliriz, dedi. Öğrencilerin merak  ve isteklerini değerlendiren öğretmen, okulun bodrum katında mantar üretimi denemesi yapma çalışmaları başlattı. Bilim Fuarı kapsamına alınan projeye öğretmen ve öğrenciler katıldı. 2017-2018 Eğitim öğretim yılında  deneme amaçlı ikinci ürünü elde eden ekip, başarmanın mutluluğunu yaşadılar.

GÜZEL BİR DENEYİM OLDU

Proje ekiplerinden 8.Sınıf öğrencisi Gizem Uyan, "Okulumuzda ders işlerken mantar konusunu çok merak ediyorduk. Mantarlarla ilgili bilgi edinmek istiyorduk. Bunun için bodrum katında uygulama yaparak,  mantar ürettik. Bodrum katını ihtiyaca göre, gerekli zamanlarda ışıklandırdık. Suyunu verdik. Başarılı olacağını düşünüyoruz. Güzel bir deneyim oldu."dedi.

8.Sınıf öğrencisi Çiğdem Durak da, "Fen Bilimleri dersinde mantar konusunu işledik. Mantar konusunu merak  ettik. Hocamıza danıştık, okulumuzun bodrum katında kompostonun içinde mantarımızı ürettik, güzel bir deneyim oldu."dedi. 

Fen Bilimleri öğretmeni Tekin Tapan, TUBİTAK Bilim fuarı kapsamında mantar yetiştirme projesi yaptık ve başarılı olduk. Ürün elde ettik. Önümüzdeki süreçte sayıyı artırarak, okul aile birliğimize maddi anlamda katkı sağlamayı düşünüyoruz.

OKUL AİLE BİRLİĞİNE KATKI SAĞLANACAK

Okul Müdürü Mustafa Yılmaz, "Okulumuzun Fen Bilgisi öğretmeni ve öğrencileri bana geldiler. Okulumuzun bodrum katında mantar yetiştirebilir miyiz,  bununla ilgili bir araştırma yapalım mı diye bana geldiler.Çok sevindim, her türlü imkanı sağladım, ikinci hasadı aldık. Öğrencilerimizle,  öğretmenimizle beraber güzel bir çalışma oldu,  Seneye inşallah bunu çoğaltıp, okul aile birliğine gelir kazandırmak istiyoruz, bu çalışmalar bizim için gurur verici çalışmalar. Yaparak ve yaşayarak öğrenme, en iyi öğrenme şeklidir ve hayatımız boyunca unutulmaz. Bizde öğrencilerimizde bunu uygulamaya özen gösteriyoruz."dedi.

Bodrum katında ahşap merdivene bağlanmış vaziyette torbada  deneme amaçlı yetiştirilen istiridye mantarı, öğrenciler ve öğretmenin özenle çalışması ve takibi sonucu yetişti. Deneme ürünü olarak  iki torba olarak üretime başlanan mantarda, ikinci üründe tek torbaya düştü. Bunun bir deneme ve başlangıç olduğunu belirten öğrenciler, okul hayatımızda, yaparak ve yaşayarak öğrendiğimiz, bilgileri hiç unutmayacağız, dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.