Organik ürünlere pazarda ilgi artıyor

14.02.2018 - 08:16, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Organik ürünlere pazarda ilgi artıyor

Kızılçukur Mahallesi’nde oturan Mehmet Aygün, her hafta Salı ve Cuma günleri satış yaptığı Alaşehir semt pazarlarında, organik ürünlere her geçen gün rağbetin arttığını söyledi. Kendi köyünde ürettiği organik ürünlerden hindi, köy horozu, patates, sarımsak, soğan, tarhana, pekmez gibi bir çok organik ürünü pazarda sattığını belirten Aygün, satışlardan memnun.
Sarıgöl ilçesine bağlı Kızılçukur Mahallesi’nde ikamet eden  Mehmet Aygün, Alaşehir’de Salı ve Cuma günleri kurulan semt pazarında kendi ürettiği organik ürünleri pazarlıyor.  Mahallesinde ürettiği hindi, köy horozu, sarımsak, soğan, patates, pekmez gibi bir çok doğal ürünlerin her geçen gün alıcısının arttığını belirten Aygün, organik ürünlere rağbetin her hafta arttığını söyledi.  Aygün, "Kendi ürettiğim doğal  ürünleri  Alaşehir’de kurulan Salı ve Cuma pazarlarında satıyorum. Satış yaptığım ürünlerden alan vatandaşlar, mutlaka sonraki hafta da benim sergimi ziyaret ediyorlar. Çünkü ürünlerim organik ve güvenli. Hindi sanki sadece yılbaşına özgüymüş gibi algılanıyor. Oysa Hindi eti Kasım ayından sonra  her zaman tüketilebilir. Hindi siparişlerini alıyorum, evde kesip temizleyip getiriyorum. Müşterilerim alıştılar. Bazen telefonla sipariş veriyorlar.  Aldığım siparişleri hazırlayıp getiriyorum. Köy tavuğu, köy yumurtası, bakliyat, soğan, sarımsak, tarhana, pekmez gibi bir çok doğal ürünün doğal olarak yetiştiriyorum.  Müşterilerim her geçen gün artıyor" dedi. "HİNDİ ETİ ÇOK BESLEYİCİ" Mehmet Aygün, hindinin kavurması, fırında, haşlaması ve suyundan çorbasının yapıldığını belirterek, yararlarını da şöyle sıraladı; "Eti çok besleyici. Kalp-damar sağlığını koruyan, temel aminoasitleri içerdiğinden vücudumuzun gereksinimlerini ideal bir oranda sağlar. Hindi eti B2, B3 ve B12 vitaminleri bakımından zengin. Hindi eti kansızlığı önleyip hücre gelişimi ve yenilenmesinde de önemli rol oynar. Üstelik potasyum, fosfor, magnezyum, demir ve özellikle çinko açısından iyi bir kaynaktır. Hindiler ortalama 160 TL, köy horozları 75 TL’ye kadar alıcı bulabiliyor"
Kızılçukur Mahallesi’nde oturan Mehmet Aygün, her hafta Salı ve Cuma günleri satış yaptığı Alaşehir semt pazarlarında, organik ürünlere her geçen gün rağbetin arttığını söyledi. Kendi köyünde ürettiği organik ürünlerden hindi, köy horozu, patates, sarımsak, soğan, tarhana, pekmez gibi bir çok organik ürünü pazarda sattığını belirten Aygün, satışlardan memnun.

Sarıgöl ilçesine bağlı Kızılçukur Mahallesi’nde ikamet eden  Mehmet Aygün, Alaşehir’de Salı ve Cuma günleri kurulan semt pazarında kendi ürettiği organik ürünleri pazarlıyor.  Mahallesinde ürettiği hindi, köy horozu, sarımsak, soğan, patates, pekmez gibi bir çok doğal ürünlerin her geçen gün alıcısının arttığını belirten Aygün, organik ürünlere rağbetin her hafta arttığını söyledi.  Aygün, "Kendi ürettiğim doğal  ürünleri  Alaşehir’de kurulan Salı ve Cuma pazarlarında satıyorum. Satış yaptığım ürünlerden alan vatandaşlar, mutlaka sonraki hafta da benim sergimi ziyaret ediyorlar. Çünkü ürünlerim organik ve güvenli. Hindi sanki sadece yılbaşına özgüymüş gibi algılanıyor. Oysa Hindi eti Kasım ayından sonra  her zaman tüketilebilir. Hindi siparişlerini alıyorum, evde kesip temizleyip getiriyorum. Müşterilerim alıştılar. Bazen telefonla sipariş veriyorlar.  Aldığım siparişleri hazırlayıp getiriyorum. Köy tavuğu, köy yumurtası, bakliyat, soğan, sarımsak, tarhana, pekmez gibi bir çok doğal ürünün doğal olarak yetiştiriyorum.  Müşterilerim her geçen gün artıyor" dedi.

"HİNDİ ETİ ÇOK BESLEYİCİ"

Mehmet Aygün, hindinin kavurması, fırında, haşlaması ve suyundan çorbasının yapıldığını belirterek, yararlarını da şöyle sıraladı; "Eti çok besleyici. Kalp-damar sağlığını koruyan, temel aminoasitleri içerdiğinden vücudumuzun gereksinimlerini ideal bir oranda sağlar. Hindi eti B2, B3 ve B12 vitaminleri bakımından zengin. Hindi eti kansızlığı önleyip hücre gelişimi ve yenilenmesinde de önemli rol oynar. Üstelik potasyum, fosfor, magnezyum, demir ve özellikle çinko açısından iyi bir kaynaktır. Hindiler ortalama 160 TL, köy horozları 75 TL’ye kadar alıcı bulabiliyor"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.