Özdağ; Güneydoğu elimizden kayıp gidiyor

SİYASET 20.08.2015 - 10:01, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Özdağ; Güneydoğu elimizden kayıp gidiyor

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Selçuk Özdağ, Vahdet Gazetesi'ne yazdığı makalede hükümetin Açılım Sürecine yönelik eleştirilerde bulundu. AK Parti hükümetinin çözüm süreci politikasına yönelik açık ve örtülü eleştirilerde bulunan Özdağ'ın öz eleştiri ve itirafları partide ses getireceğe benziyor.
Makalesine, "Türkiye’nin bir daha yanlış yapma riski yok. Bu iş öyle veya böyle bitirilmeli. Bir defa daha PKK ile mücadelenin yarım kalması, devletin PKK’ya gücü yetmiyor algısının yerleşmesi, bölgenin iyice kaybedilmesi demektir." sözleriyle başlayan Özdağ, ilginç ve dikkat çekici mesajlar verdi.   BARIŞ İÇİN KANDİL VE ÖCALAN'A İHTİYAÇ YOK   AK Partili Özdağ, Öcalan ile yapılan görüşmeleri de "Öcalan’dan medet umarak atılan adımların ne kadar yanlış ne kadar akıl ve izan dışı olduğu anlaşılmıştır. Gelinen nokta sadece Kandil’in değil, aynı zamanda Öcalan’ın sorumlu olduğu bir durumdur. Öcalan hiç bir zaman birlik beraberlik demokrasi çağrısı yapmadı. Türk-Kürt konfederasyonundan bahsetti, federalizme işaret etti, ama bu beyanları bile bağlamından çıkarılarak bütünleşme çağrısı gibi takdim edildi. Barışı düşmanından bekleyen onun şartlarına razı olur. Barışı tesis için Öcalan veya Kandil’e ihtiyaç yok. Türkiye bunu kendi güç ve imkanlarıyla başarabilecek kuvvete sahiptir." cümleleriyle eleştirdi.   GÜNEYDOĞU ELİMİZDEN KAYIP GİDİYOR   Türkiye'nin kayıkçı kavgaları ile zaman kaybettiğini buna karşın Güneydoğu'nun elden kayıp gittiğini ileri süren Özdağ, "Buna dur denilmediği takdirde ülkede siyaset yapılamaz hale gelir. Türk milleti asla vatan toprağını refaha, zenginliğe takas etmez. Her şeyden vazgeçer vatanından vazgeçmez. Siyaset kurumu kendisinden vazgeçilmesini istemiyorsa bu vahim duruma sessiz kalmamalı, gereğini gecikmeden yapmalıdır." diyerek hükümet başta olmak üzere siyasi partileri uyardı.  Selçuk Özdağ'ın köşe yazısının tamamını okumak için tıklayın  
AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Selçuk Özdağ, Vahdet Gazetesi'ne yazdığı makalede hükümetin Açılım Sürecine yönelik eleştirilerde bulundu. AK Parti hükümetinin çözüm süreci politikasına yönelik açık ve örtülü eleştirilerde bulunan Özdağ'ın öz eleştiri ve itirafları partide ses getireceğe benziyor.

Makalesine, "Türkiye’nin bir daha yanlış yapma riski yok. Bu iş öyle veya böyle bitirilmeli. Bir defa daha PKK ile mücadelenin yarım kalması, devletin PKK’ya gücü yetmiyor algısının yerleşmesi, bölgenin iyice kaybedilmesi demektir." sözleriyle başlayan Özdağ, ilginç ve dikkat çekici mesajlar verdi.

 

BARIŞ İÇİN KANDİL VE ÖCALAN'A İHTİYAÇ YOK

 

AK Partili Özdağ, Öcalan ile yapılan görüşmeleri de "Öcalan’dan medet umarak atılan adımların ne kadar yanlış ne kadar akıl ve izan dışı olduğu anlaşılmıştır. Gelinen nokta sadece Kandil’in değil, aynı zamanda Öcalan’ın sorumlu olduğu bir durumdur. Öcalan hiç bir zaman birlik beraberlik demokrasi çağrısı yapmadı. Türk-Kürt konfederasyonundan bahsetti, federalizme işaret etti, ama bu beyanları bile bağlamından çıkarılarak bütünleşme çağrısı gibi takdim edildi. Barışı düşmanından bekleyen onun şartlarına razı olur. Barışı tesis için Öcalan veya Kandil’e ihtiyaç yok. Türkiye bunu kendi güç ve imkanlarıyla başarabilecek kuvvete sahiptir." cümleleriyle eleştirdi.

 

GÜNEYDOĞU ELİMİZDEN KAYIP GİDİYOR

 

Türkiye'nin kayıkçı kavgaları ile zaman kaybettiğini buna karşın Güneydoğu'nun elden kayıp gittiğini ileri süren Özdağ, "Buna dur denilmediği takdirde ülkede siyaset yapılamaz hale gelir. Türk milleti asla vatan toprağını refaha, zenginliğe takas etmez. Her şeyden vazgeçer vatanından vazgeçmez. Siyaset kurumu kendisinden vazgeçilmesini istemiyorsa bu vahim duruma sessiz kalmamalı, gereğini gecikmeden yapmalıdır." diyerek hükümet başta olmak üzere siyasi partileri uyardı. 

Selçuk Özdağ'ın köşe yazısının tamamını okumak için tıklayın

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.