ÖZEL ÖĞRENCİLER, PİKNİKTE BULUŞTU!

GÜNDEM 22.10.2019 - 12:12, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ÖZEL ÖĞRENCİLER, PİKNİKTE BULUŞTU!

Alaşehir Mustafa Beşikçioğlu İlkokulu ve Ortaokulu özel eğitim öğrencileri okul veli ve öğretmenlerin desteği ile piknikte stres attı. Öğrencilere özel eğitim programı kapsamında piknik eğitimi uygulamalı olarak verildi. İlkokul ve Ortaokul’da özel alt sınıflarında özel eğitim alan toplam 40 öğrenci eğitim görüyor.
Öğretmenleri ve velileri eşliğinde Kenan Evren Parkı’nda piknik yapan öğrenciler, piknik alanında nasıl davranmaları, piknik kurallarını uygulamalı olarak gösterilirken, ayrıca öğretmenlerler, öğrencilere piknik alanında nasıl ateş yakılacağı, ateşin çevreye zarar vermemesi için ne gibi önlemler alınacağı, piknikte yemek yeme ve paylaşma,  piknik alanında yenilen yiyecek artıklarının çevreye atılmayıp, piknik sonunda çevre temizliği, çöplerin çöp bidonlarına atılması uygulamalı olarak öğretildi. Oklu Müdürü Diler Coşkun da uygulamaya katılarak, eğitim çalışmalarını yerinde izledi. “PİKNİKTE HEM ÖĞRENDİLER HEM DE EĞLENDİLER” Özel öğrencilere özel olarak tertip edilen pikniğin ardından bir açıklama yapan Ortaokul Müdürü Diler Çoşkun, “Öğretmenlerimiz piknik alanında yiyecekleri ve masaları düzenlerlerken, öğrencilerimize salata hazırlama, tabakları yerleştirme, yiyecekleri paylaştırma, piknik alnını kullanma, piknik sonrası çevre temizliği gibi davranışlar uygulamalı olarak öğretildi. Özel öğrencilerimizi doğa ile iç içe yaşayarak ve doğa ile birlikte olarak hayatı uygulamalı olarak öğrendiler. Öğrencilerimiz doğa ile baş başa kaldıklarında daha açık, daha rahat ve daha doğru düşünebiliyor, ruhsal ve bedensel yönden rahatlayabiliyorlar. Bu tür etkinlikleri uygulamalı olarak devam edeceğiz.”dedi. Diğer taraftan, öğrenciler piknik alanında yakan top, mendil kapmaca, sek sek gibi değişik oyunlar oynadılar, müzik eşliğinde halk oyunları oynayarak mutlu bir şekilde doğa ile iç içe piknik etkinliğini tamamladılar. Mustafa Beşikçioğlu İlkokulu ve Ortaokulu Özel Alt sınıflarında özel eğitim alan toplam 40 öğrenci eğitim görüyor.  
Alaşehir Mustafa Beşikçioğlu İlkokulu ve Ortaokulu özel eğitim öğrencileri okul veli ve öğretmenlerin desteği ile piknikte stres attı. Öğrencilere özel eğitim programı kapsamında piknik eğitimi uygulamalı olarak verildi. İlkokul ve Ortaokul’da özel alt sınıflarında özel eğitim alan toplam 40 öğrenci eğitim görüyor.

Öğretmenleri ve velileri eşliğinde Kenan Evren Parkı’nda piknik yapan öğrenciler, piknik alanında nasıl davranmaları, piknik kurallarını uygulamalı olarak gösterilirken, ayrıca öğretmenlerler, öğrencilere piknik alanında nasıl ateş yakılacağı, ateşin çevreye zarar vermemesi için ne gibi önlemler alınacağı, piknikte yemek yeme ve paylaşma,  piknik alanında yenilen yiyecek artıklarının çevreye atılmayıp, piknik sonunda çevre temizliği, çöplerin çöp bidonlarına atılması uygulamalı olarak öğretildi. Oklu Müdürü Diler Coşkun da uygulamaya katılarak, eğitim çalışmalarını yerinde izledi.

“PİKNİKTE HEM ÖĞRENDİLER HEM DE EĞLENDİLER”

Özel öğrencilere özel olarak tertip edilen pikniğin ardından bir açıklama yapan Ortaokul Müdürü Diler Çoşkun, “Öğretmenlerimiz piknik alanında yiyecekleri ve masaları düzenlerlerken, öğrencilerimize salata hazırlama, tabakları yerleştirme, yiyecekleri paylaştırma, piknik alnını kullanma, piknik sonrası çevre temizliği gibi davranışlar uygulamalı olarak öğretildi. Özel öğrencilerimizi doğa ile iç içe yaşayarak ve doğa ile birlikte olarak hayatı uygulamalı olarak öğrendiler. Öğrencilerimiz doğa ile baş başa kaldıklarında daha açık, daha rahat ve daha doğru düşünebiliyor, ruhsal ve bedensel yönden rahatlayabiliyorlar. Bu tür etkinlikleri uygulamalı olarak devam edeceğiz.”dedi.

Diğer taraftan, öğrenciler piknik alanında yakan top, mendil kapmaca, sek sek gibi değişik oyunlar oynadılar, müzik eşliğinde halk oyunları oynayarak mutlu bir şekilde doğa ile iç içe piknik etkinliğini tamamladılar. Mustafa Beşikçioğlu İlkokulu ve Ortaokulu Özel Alt sınıflarında özel eğitim alan toplam 40 öğrenci eğitim görüyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.