PAZARIN İLGİ ODAĞI OLDU

YAŞAM 08.08.2017 - 12:51, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

PAZARIN İLGİ ODAĞI OLDU

Alaşehir semt pazarında Kozluca Mahallesi’ne oturan üretici İsmet Tutak (50) Tarlasında yetiştirdiği kırmızı renkli Starkrimson türü armudu pazarda satışa sundu. Pazar yerine açtığı sergide pazara gelen vatandaşlar armuda dokunup, bakarak merakla armudun adını ve tadını sordular.
Ülkemizde henüz çok bilinmeyen ancak Avrupa ve Amerika’da çok rağbet gören Starkrimson türü armut, Ağustos ayının ilk yarısında  olgunlaşıyor. Koyu kırmızı renkli bir yaz Armudu olan Starkrimson   çiçek aromalı, çok sulu ve yumuşak dokulu bir Armut türüdür. ÜRETİCİYE, MÜŞTERİ BEREKETİ GETİRDİ Kozluca Mahallesi’ne ikamet eden, üretici İsmet Tutak, "Yaklaşık beş yıl önce dağ köylerinde bir köye gezmeye gitmiştim. Bu armudun rengini görünce dikkatimi çekti. Armuttan aşı çubuğu alarak, kendi bahçemde aşı yaptım. Bu yıl ilk kez ürün aldım. Dört adet ağacım var, ağaçlar ortalama 50-60 kilo armut veriyor. Pazara ilk kez getirdim, görenler mutlaka dokunup, cinsini soruyor. Kilosunu 5 TL’den sattığım armut,  halk arasında turşu armudu olarak bilinen armut cinsini andıran bir tadı var. Bol sulu ve hoş bir aroması var. Armut sayesinde diğer Pazar ürünlerim salatalık, fasulye, börülce, domates gibi ürünlerim de daha çabuk satılıyor. Çünkü armudu alanlar, diğer sebze ve meyvelerden de satın alıyorlar, armut ağacı sayısını artıracağım, çok mutluyum."dedi.
Alaşehir semt pazarında Kozluca Mahallesi’ne oturan üretici İsmet Tutak (50) Tarlasında yetiştirdiği kırmızı renkli Starkrimson türü armudu pazarda satışa sundu. Pazar yerine açtığı sergide pazara gelen vatandaşlar armuda dokunup, bakarak merakla armudun adını ve tadını sordular.

Ülkemizde henüz çok bilinmeyen ancak Avrupa ve Amerika’da çok rağbet gören Starkrimson türü armut, Ağustos ayının ilk yarısında  olgunlaşıyor. Koyu kırmızı renkli bir yaz Armudu olan Starkrimson   çiçek aromalı, çok sulu ve yumuşak dokulu bir Armut türüdür.

ÜRETİCİYE, MÜŞTERİ BEREKETİ GETİRDİ

Kozluca Mahallesi’ne ikamet eden, üretici İsmet Tutak, "Yaklaşık beş yıl önce dağ köylerinde bir köye gezmeye gitmiştim. Bu armudun rengini görünce dikkatimi çekti. Armuttan aşı çubuğu alarak, kendi bahçemde aşı yaptım. Bu yıl ilk kez ürün aldım. Dört adet ağacım var, ağaçlar ortalama 50-60 kilo armut veriyor. Pazara ilk kez getirdim, görenler mutlaka dokunup, cinsini soruyor. Kilosunu 5 TL’den sattığım armut,  halk arasında turşu armudu olarak bilinen armut cinsini andıran bir tadı var. Bol sulu ve hoş bir aroması var. Armut sayesinde diğer Pazar ürünlerim salatalık, fasulye, börülce, domates gibi ürünlerim de daha çabuk satılıyor. Çünkü armudu alanlar, diğer sebze ve meyvelerden de satın alıyorlar, armut ağacı sayısını artıracağım, çok mutluyum."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.