Peynir ve mamulleri açıkta satılamayacak

YAŞAM 08.01.2016 - 09:41, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Peynir ve mamulleri açıkta satılamayacak

Yeni yılın ilk haftasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı düzenlemeyle; Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren tebliğ gereği; marketlerde ve pazar yerlerinde geleneksel olarak açıkta satılan peynir ve mamullerine ambalaj zorunluluğu getirildi.
Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Pazar Yeri Şefliğince Salı pazarında halka ve esnafa bilgi vermek üzere yetkili birim amirlerince kapsamlı bir ziyaret gerçekleştirildi. Baştan sona tek tek gezilen Salı Pazarı ve eklentilerindeki manifatura, manav, balık ve köylü pazarındaki bazı esnafların sorunları da dinlenerek üst makamlara iletilmek üzere not alındı. Köylü pazarındaki denetimler esnasında ise pazarda olmaması gereken mahalli ürünlerin dışındaki; bazı bölgesel ürünlere rastlanılması üzerine haksız rekabete yol açılmaması için hariçten tezgah açan esnafın manav pazarına yönlendirilmesi sağlandı. GENELGE HAKKINDA PAZARCILAR BİLGİLENDİRİLDİ Söz konusu ziyaret esnasında pazar yerlerindeki esnafla da istişare eden Zabıta Müdürü Erol Kacar ile Pazar Yeri Şefi Murat İşler, uygulamadan mağdur olacaklarını ifade eden peynirci esnafına hitaben; Bahse konu yasaklamanın, Alaşehir Belediyesinin kendi inisiyatifinde çıkartılan bir düzenleme olmadığını bu konudan menfi etkilenecek olan esnaf odalarınca da yapılan itirazlara rağmen; bunu kaleme alan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca teklif edilen tebliğin gereğini icra etmek üzere Bakanlığın taşra da ki teşkilatlarına genelge gönderildiğini söylediler. Konunun takibi için önümüzdeki günlerde İlçe Gıda ve Tarım Müdürlüğüne bağlı gıda mühendislerince gerekli takibatın yapılacağı hususunun da altı çizilerek, peynirci esnafının bu konuda ki ceza-i müeyyidelerden etkilenmemeleri adına önceden gereken uyarıları dikkate almaları istendi.
Yeni yılın ilk haftasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı düzenlemeyle; Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren tebliğ gereği; marketlerde ve pazar yerlerinde geleneksel olarak açıkta satılan peynir ve mamullerine ambalaj zorunluluğu getirildi.

Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Pazar Yeri Şefliğince Salı pazarında halka ve esnafa bilgi vermek üzere yetkili birim amirlerince kapsamlı bir ziyaret gerçekleştirildi. Baştan sona tek tek gezilen Salı Pazarı ve eklentilerindeki manifatura, manav, balık ve köylü pazarındaki bazı esnafların sorunları da dinlenerek üst makamlara iletilmek üzere not alındı. Köylü pazarındaki denetimler esnasında ise pazarda olmaması gereken mahalli ürünlerin dışındaki; bazı bölgesel ürünlere rastlanılması üzerine haksız rekabete yol açılmaması için hariçten tezgah açan esnafın manav pazarına yönlendirilmesi sağlandı.

GENELGE HAKKINDA PAZARCILAR BİLGİLENDİRİLDİ

Söz konusu ziyaret esnasında pazar yerlerindeki esnafla da istişare eden Zabıta Müdürü Erol Kacar ile Pazar Yeri Şefi Murat İşler, uygulamadan mağdur olacaklarını ifade eden peynirci esnafına hitaben; Bahse konu yasaklamanın, Alaşehir Belediyesinin kendi inisiyatifinde çıkartılan bir düzenleme olmadığını bu konudan menfi etkilenecek olan esnaf odalarınca da yapılan itirazlara rağmen; bunu kaleme alan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca teklif edilen tebliğin gereğini icra etmek üzere Bakanlığın taşra da ki teşkilatlarına genelge gönderildiğini söylediler.

Konunun takibi için önümüzdeki günlerde İlçe Gıda ve Tarım Müdürlüğüne bağlı gıda mühendislerince gerekli takibatın yapılacağı hususunun da altı çizilerek, peynirci esnafının bu konuda ki ceza-i müeyyidelerden etkilenmemeleri adına önceden gereken uyarıları dikkate almaları istendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.