Plastik kapaklar, sokak hayvanlarına hayat verecek

YAŞAM 10.03.2017 - 09:40, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Plastik kapaklar, sokak hayvanlarına hayat verecek

Sokak hayvanları için "Bir Kapak, Bir Can" adıyla bir kampanya başlatan Alaşehir Engelliler Dayanışma Derneği, plastik kapaklar karşılığında elde edilecek gelirle sokak hayvanlarının yeme, içme, barınma ve tedavi gibi ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.
Alaşehir Engelliler Dayanışma Derneği, ilçe genelinde "Bir Kapak, Bir Can" adını verdikleri bir kampanya düzenleyerek sokak hayvanlarına destek olmak için kolları sıvadı. Her türlü plastik kapağın toplanarak kendilerine ulaştırılmasını isteyen dernek yönetimi, toplanılacak plastik kapaklar karşılığında sokak hayvanlarına yeme, içme, barınma ve tedavi imkanları sağlamayı hedefliyor.   TOPLANAN KAPAKLAR PARAYA DÖNÜŞECEK   Kampanya hakkında bilgi aldığımız Alaşehir Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Taşgöz, yaklaşık bir ay önce başlattıkları ve "Bir Kapak, Bir Can" adını verdikleri kampanyayı toplumun tüm kesimlerine duyurmayı amaçladıklarını söyledi. Kampanyaya Alaşehir Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının destek verdiğini belirten Taşgöz, "Kampanya ile her türlü plastik kapağının belirli toplama noktalarında toplanmasını amaçlıyoruz. Derneğimiz bu toplanan plastik kapakları ilçemizde faaliyet gösteren Altan Plastik işletmesine belirlenen bir ücret karşılığı verecektir. Kapakların karşılığı olarak alınan paralarla sokak hayvanlarımızın yeme, içme, barınma ve tedavi gibi ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bu nedenle başta hayvan severlerimiz olmak üzere tüm Alaşehirlilerden kampanyamıza katkı sağlamalarını istiyoruz" dedi.   SOKAK HAYVANLARI ÖLÜME TERKEDİLMEYECEK   Sokak hayvanlarının özellikle şehir dışında yapılması gereken teşhis ve tedavi hizmetlerinin maliyet gerektirdiğine dikkat çeken Taşgöz, "Sokak hayvanlarımızın kırık çıkık, film çekimi gibi ihtiyaçlarını ilçemizde karşılamamız mümkün değil. Bu durumdaki sokak hayvanlarının ölüme terk edilmesine razı değiliz. Kampanyamızdan elde edeceğimiz gelirle sokak hayvanlarımızın bu tür ihtiyaçlarını karşılayıp, onları sağlıklı olarak tekrar doğal yaşama kazandırmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.   KAYMAKAMLIK VE BELEDİYE DESTEK VERİYOR   Başlattıkları "Bir Kapak, Bir Can" kampanyasına Alaşehir Kaymakamlığı ve Alaşehir Belediyesinin de destek verdiğini hatırlatan Taşgöz, her iki kuruma da desteklerinden dolayı teşekkür etti. Taşgöz, "Kaymakamlık tarafından okullara ve kurumlara kampanya hakkında resmi yazılar iletildi. Alaşehir Belediyesi de bilboard ve afişlerle kampanyamızı tüm halkımıza duyurmak için üzerine düşeni yapıyor.   DİĞER ŞEHİRLERDEN DE DESTEK VAR   Kampanyalarına şehir dışından da destek aldıklarını belirten Alaşehir Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Taşgöz,"Kampanyamıza İstanbul, İzmir ve Antalya gibi şehirlerdeki hayvan sever derneklerinden destek geldi. Kampanyamız için topladıkları plastik kapakları derneğimize ulaştırdılar. Kendilerine derneğimiz adına katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" şeklind konuşarak sözlerini tamamladı.
Sokak hayvanları için "Bir Kapak, Bir Can" adıyla bir kampanya başlatan Alaşehir Engelliler Dayanışma Derneği, plastik kapaklar karşılığında elde edilecek gelirle sokak hayvanlarının yeme, içme, barınma ve tedavi gibi ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.

Alaşehir Engelliler Dayanışma Derneği, ilçe genelinde "Bir Kapak, Bir Can" adını verdikleri bir kampanya düzenleyerek sokak hayvanlarına destek olmak için kolları sıvadı. Her türlü plastik kapağın toplanarak kendilerine ulaştırılmasını isteyen dernek yönetimi, toplanılacak plastik kapaklar karşılığında sokak hayvanlarına yeme, içme, barınma ve tedavi imkanları sağlamayı hedefliyor.

 

TOPLANAN KAPAKLAR PARAYA DÖNÜŞECEK

 

Kampanya hakkında bilgi aldığımız Alaşehir Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Taşgöz, yaklaşık bir ay önce başlattıkları ve "Bir Kapak, Bir Can" adını verdikleri kampanyayı toplumun tüm kesimlerine duyurmayı amaçladıklarını söyledi. Kampanyaya Alaşehir Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının destek verdiğini belirten Taşgöz, "Kampanya ile her türlü plastik kapağının belirli toplama noktalarında toplanmasını amaçlıyoruz. Derneğimiz bu toplanan plastik kapakları ilçemizde faaliyet gösteren Altan Plastik işletmesine belirlenen bir ücret karşılığı verecektir. Kapakların karşılığı olarak alınan paralarla sokak hayvanlarımızın yeme, içme, barınma ve tedavi gibi ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bu nedenle başta hayvan severlerimiz olmak üzere tüm Alaşehirlilerden kampanyamıza katkı sağlamalarını istiyoruz" dedi.

 

SOKAK HAYVANLARI ÖLÜME TERKEDİLMEYECEK

 

Sokak hayvanlarının özellikle şehir dışında yapılması gereken teşhis ve tedavi hizmetlerinin maliyet gerektirdiğine dikkat çeken Taşgöz, "Sokak hayvanlarımızın kırık çıkık, film çekimi gibi ihtiyaçlarını ilçemizde karşılamamız mümkün değil. Bu durumdaki sokak hayvanlarının ölüme terk edilmesine razı değiliz. Kampanyamızdan elde edeceğimiz gelirle sokak hayvanlarımızın bu tür ihtiyaçlarını karşılayıp, onları sağlıklı olarak tekrar doğal yaşama kazandırmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

 

KAYMAKAMLIK VE BELEDİYE DESTEK VERİYOR

 

Başlattıkları "Bir Kapak, Bir Can" kampanyasına Alaşehir Kaymakamlığı ve Alaşehir Belediyesinin de destek verdiğini hatırlatan Taşgöz, her iki kuruma da desteklerinden dolayı teşekkür etti. Taşgöz, "Kaymakamlık tarafından okullara ve kurumlara kampanya hakkında resmi yazılar iletildi. Alaşehir Belediyesi de bilboard ve afişlerle kampanyamızı tüm halkımıza duyurmak için üzerine düşeni yapıyor.

 

DİĞER ŞEHİRLERDEN DE DESTEK VAR

 

Kampanyalarına şehir dışından da destek aldıklarını belirten Alaşehir Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Taşgöz,"Kampanyamıza İstanbul, İzmir ve Antalya gibi şehirlerdeki hayvan sever derneklerinden destek geldi. Kampanyamız için topladıkları plastik kapakları derneğimize ulaştırdılar. Kendilerine derneğimiz adına katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" şeklind konuşarak sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.