Sarı Saltuk, dua ve törenlerle anıldı

YAŞAM 08.06.2016 - 17:06, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Sarı Saltuk, dua ve törenlerle anıldı

Yeşil Yurt mahallesinde türbesi bulunan Anadolu Alperenlerinden Sarı Saltuk, geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen bir etkinlikle dualarla anıldı. Sarı Saltuk ve Alperenleri Anma Programı, Pazar günü İbrahim Süzer Parkında çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.
Etkinlikler organizasyon heyeti ve katılımcıların yürüyerek Sarı Saltuk Türbesine ulaşmasıyla başladı. Ziyaretçiler burada Kur'anı-ı Kerim ve dualar okuyup Sarı Saltuk ve Alperenlerin ruhlarına bağışladılar. Daha sonra İbrahim Süzer Parkı'na dönen heyet ve vatandaşlar burada gerçekleştirilen törenlere katıldılar. Sunumunu Süleyman Dindar’ın gerçekleştirdiği Mehmet Doğan’ın konuştuğu Sarı Saltuk Alperenleri anma programında Türk İslam Sentezi ve Sarı Saltuk’un manevi değerleri hakkında konuşmalar yapıldı. Programda katılımcılara ve vatandaşlara pilav ve ayran ikram edildi. BAŞKAN VEKİLİ ALICI VE MECLİS ÜYELERİ DE KATILDI Yeşilyurt Mahallesinde Meftun Sarı Saltuk'u anma programına Alaşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Alıcı, MHP İlçe Başkanı Ali Kabakçıoğlu, Alaşehir Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hakan Turan, MHP Belediye Meclis Üyeleri Cafer Özkaya, Barış Acar ve CHP Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Öküzcüoğlu, İbrahim Doğan, Mehmet Kayacık’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.  
Yeşil Yurt mahallesinde türbesi bulunan Anadolu Alperenlerinden Sarı Saltuk, geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen bir etkinlikle dualarla anıldı. Sarı Saltuk ve Alperenleri Anma Programı, Pazar günü İbrahim Süzer Parkında çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

Etkinlikler organizasyon heyeti ve katılımcıların yürüyerek Sarı Saltuk Türbesine ulaşmasıyla başladı. Ziyaretçiler burada Kur'anı-ı Kerim ve dualar okuyup Sarı Saltuk ve Alperenlerin ruhlarına bağışladılar. Daha sonra İbrahim Süzer Parkı'na dönen heyet ve vatandaşlar burada gerçekleştirilen törenlere katıldılar. Sunumunu Süleyman Dindar’ın gerçekleştirdiği Mehmet Doğan’ın konuştuğu Sarı Saltuk Alperenleri anma programında Türk İslam Sentezi ve Sarı Saltuk’un manevi değerleri hakkında konuşmalar yapıldı. Programda katılımcılara ve vatandaşlara pilav ve ayran ikram edildi.

BAŞKAN VEKİLİ ALICI VE MECLİS ÜYELERİ DE KATILDI

Yeşilyurt Mahallesinde Meftun Sarı Saltuk'u anma programına Alaşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Alıcı, MHP İlçe Başkanı Ali Kabakçıoğlu, Alaşehir Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hakan Turan, MHP Belediye Meclis Üyeleri Cafer Özkaya, Barış Acar ve CHP Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Öküzcüoğlu, İbrahim Doğan, Mehmet Kayacık’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.