SERVİS SÜRÜCÜLERİ EĞİTİMDEN GEÇECEK

EĞİTİM 08.02.2018 - 08:00, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

SERVİS SÜRÜCÜLERİ EĞİTİMDEN GEÇECEK

Alaşehir genelinde öğrenci taşıyan yaklaşık 400 servis şoförü ve 15 rehber personele, Resmi Gazete´de yayımlanan yönetmelikle zorunlu hale getirilen sertifikalı eğitim çerçevesinde, eğitimlere tabi tutulacaklar. Servis sürücülerine 30’ar saatlik olmak üzere dönüşümlü olarak tamamı kurstan geçirilerek, sertifika verilecek.
Son dönemde okul servisi sürücüleri ve bu taşıtlardaki rehber personelin niteliklerine ilişkin kamuoyunda oluşan hassasiyetin giderilmesi ve ortaya çıkan yeni ihtiyaçlara cevap verilebilmesi amacıyla "Okul Servis Araç Sürücüleri Eğitimi" ve "Okul Taşıtları Rehber Personel Eğitimi" programları hazırlandı. "EĞİTİMİ ALMAYANLAR SERVİS ŞOFÖRLÜĞÜ YAPAMAYACAK" Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Süleyman Ölmez, Millî Eğitim, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme ile İçişleri bakanlıklarınca hazırlanan ve Resmi Gazete´de yayımlanan Okul Servis Araçları Yönetmeliği ile tüm şoförler ve rehber personele eğitimin zorunlu hale getirildiğini belirterek, "İlçemiz genelinde tüm servis şoförlerini, belli periyotta eğitimden geçireceğiz. Eğitime katılmayan ve sertifika almayan, sürücüler 2018/2019 Eğitim öğretim yılında servis şoförlüğü yapamayacak. Dolayısıyla tüm servis şoförlerinin ve rehber personelin eğitimden geçmesini sağlamış olacağız."dedi. "EĞİTİM 30'AR SAATLİK OLARAK PLANLANDI" Servis şoförleri ve rehber personele yönelik ayrı ayrı planlanan programın süresinin 30´ar saat olacağını kaydeden Ölmez, derslerde iş sağlığı ve güvenliği, sürüş psikolojisi, trafik sistemi veya güvenliği, güvenli araç kullanımı, yolcu indirme ve bildirme kuralları ile okul taşıtları gibi konulara yer verileceğini bildirdi. Yönetmelikle okul servislerinde üç noktalı emniyet kemeri, güvenlik kamerası, sensörlü koltuk ve araç takip sistemi bulunması zorunluluğu getirildiğine dikkati çeken Ölmez, "Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2 yıl önce tüm servis şoförlerine yönelik eğitimler yapıldı. Ancak yeni yönetmelikle birlikte tüm düzenlemeleri öğrenebilmeleri açısından bu eğitimler zorunluluk arz ediyor. Yeni yönetmelikte ortaya konulan şartlar, şoförlere aktarılacak.Ve Kursu başarıyla tamamlayanlara sertifika verilecek."şeklinde konuştu.  
Alaşehir genelinde öğrenci taşıyan yaklaşık 400 servis şoförü ve 15 rehber personele, Resmi Gazete´de yayımlanan yönetmelikle zorunlu hale getirilen sertifikalı eğitim çerçevesinde, eğitimlere tabi tutulacaklar. Servis sürücülerine 30’ar saatlik olmak üzere dönüşümlü olarak tamamı kurstan geçirilerek, sertifika verilecek.

Son dönemde okul servisi sürücüleri ve bu taşıtlardaki rehber personelin niteliklerine ilişkin kamuoyunda oluşan hassasiyetin giderilmesi ve ortaya çıkan yeni ihtiyaçlara cevap verilebilmesi amacıyla "Okul Servis Araç Sürücüleri Eğitimi" ve "Okul Taşıtları Rehber Personel Eğitimi" programları hazırlandı.

"EĞİTİMİ ALMAYANLAR SERVİS ŞOFÖRLÜĞÜ YAPAMAYACAK"

Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Süleyman Ölmez, Millî Eğitim, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme ile İçişleri bakanlıklarınca hazırlanan ve Resmi Gazete´de yayımlanan Okul Servis Araçları Yönetmeliği ile tüm şoförler ve rehber personele eğitimin zorunlu hale getirildiğini belirterek, "İlçemiz genelinde tüm servis şoförlerini, belli periyotta eğitimden geçireceğiz. Eğitime katılmayan ve sertifika almayan, sürücüler 2018/2019 Eğitim öğretim yılında servis şoförlüğü yapamayacak. Dolayısıyla tüm servis şoförlerinin ve rehber personelin eğitimden geçmesini sağlamış olacağız."dedi.

"EĞİTİM 30'AR SAATLİK OLARAK PLANLANDI"

Servis şoförleri ve rehber personele yönelik ayrı ayrı planlanan programın süresinin 30´ar saat olacağını kaydeden Ölmez, derslerde iş sağlığı ve güvenliği, sürüş psikolojisi, trafik sistemi veya güvenliği, güvenli araç kullanımı, yolcu indirme ve bildirme kuralları ile okul taşıtları gibi konulara yer verileceğini bildirdi. Yönetmelikle okul servislerinde üç noktalı emniyet kemeri, güvenlik kamerası, sensörlü koltuk ve araç takip sistemi bulunması zorunluluğu getirildiğine dikkati çeken Ölmez, "Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2 yıl önce tüm servis şoförlerine yönelik eğitimler yapıldı. Ancak yeni yönetmelikle birlikte tüm düzenlemeleri öğrenebilmeleri açısından bu eğitimler zorunluluk arz ediyor. Yeni yönetmelikte ortaya konulan şartlar, şoförlere aktarılacak.Ve Kursu başarıyla tamamlayanlara sertifika verilecek."şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.