Servis sürücülerine eğitim veriliyor

15.02.2018 - 08:13, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Servis sürücülerine eğitim veriliyor

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından, ilçe genelinde öğrenci taşıyan 350servis şoförü ile 12 rehber personele 30 Saatlik sertifikalı eğitim verilmeye başlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, " Yeni yönetmelikte ortaya konulan şartlar, şoförlere aktarılacak. Ve Kursu başarıyla tamamlayanlara sertifika verilecek" dedi.
Okul servisi sürücüleri ve bu taşıtlardaki rehber personelin niteliklerine ilişkin kamuoyunda oluşan hassasiyetin giderilmesi ve ortaya çıkan yeni ihtiyaçlara cevap verilebilmesi amacıyla "Okul Servis Araç Sürücüleri Eğitimi" ve "Okul Taşıtları Rehber Personel Eğitimi" programları düzenlendi. Eğitimler Alaşehir Halk Eğitim Merkezi, Uluderbent Mahallesi, Delemenler Mahallesi, Killik, Yeşilyurt ve Kavaklıdere mahallelerinde gruplar halinde düzenlendi. Kurslara katılmayan okul servisi sürücülerinin 2018/2019 Eğitim öğretim yılında servis şoförlüğü yapamayacaklarını belirten Alaşehir Halk Eğitim Müdürü Süleyman Ölmez, eğitime katılmayan servis şoförlerine çağrıda bulunarak, Halk Eğitim Merkezine başvurmaları halinde yeni kursların düzenleneceğini belirtti. GÜNEŞ, "YENİ YÖNETMELİK ÖĞRETİLECEK" Kurslarda incelemeler de bulunan Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, servis şoförleri ve rehber personele yönelik ayrı ayrı planlanan programın süresinin 30´ar saat olduğunu, derslerde iş sağlığı ve güvenliği, sürüş psikolojisi, trafik sistemi veya güvenliği, güvenli araç kullanımı, yolcu indirme ve bindirme kuralları ile okul taşıtları gibi konulara yer verildiğini söyledi.Yönetmelikle okul servislerinde üç noktalı emniyet kemeri, güvenlik kamerası, sensörlü koltuk ve araç takip sistemi bulunması zorunluluğu getirildiğine dikkati çeken Güneş, "Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2 yıl önce tüm servis şoförlerine yönelik eğitimler yapıldı. Ancak yeni yönetmelikle birlikte tüm düzenlemeleri öğrenebilmeleri açısından bu eğitimler zorunluluk arz ediyor. Yeni yönetmelikte ortaya konulan şartlar, şoförlere aktarılacak. Ve Kursu başarıyla tamamlayanlara sertifika verilecek" dedi.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından, ilçe genelinde öğrenci taşıyan 350servis şoförü ile 12 rehber personele 30 Saatlik sertifikalı eğitim verilmeye başlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, " Yeni yönetmelikte ortaya konulan şartlar, şoförlere aktarılacak. Ve Kursu başarıyla tamamlayanlara sertifika verilecek" dedi.

Okul servisi sürücüleri ve bu taşıtlardaki rehber personelin niteliklerine ilişkin kamuoyunda oluşan hassasiyetin giderilmesi ve ortaya çıkan yeni ihtiyaçlara cevap verilebilmesi amacıyla "Okul Servis Araç Sürücüleri Eğitimi" ve "Okul Taşıtları Rehber Personel Eğitimi" programları düzenlendi. Eğitimler Alaşehir Halk Eğitim Merkezi, Uluderbent Mahallesi, Delemenler Mahallesi, Killik, Yeşilyurt ve Kavaklıdere mahallelerinde gruplar halinde düzenlendi.

Kurslara katılmayan okul servisi sürücülerinin 2018/2019 Eğitim öğretim yılında servis şoförlüğü yapamayacaklarını belirten Alaşehir Halk Eğitim Müdürü Süleyman Ölmez, eğitime katılmayan servis şoförlerine çağrıda bulunarak, Halk Eğitim Merkezine başvurmaları halinde yeni kursların düzenleneceğini belirtti.

GÜNEŞ, "YENİ YÖNETMELİK ÖĞRETİLECEK"

Kurslarda incelemeler de bulunan Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, servis şoförleri ve rehber personele yönelik ayrı ayrı planlanan programın süresinin 30´ar saat olduğunu, derslerde iş sağlığı ve güvenliği, sürüş psikolojisi, trafik sistemi veya güvenliği, güvenli araç kullanımı, yolcu indirme ve bindirme kuralları ile okul taşıtları gibi konulara yer verildiğini söyledi.Yönetmelikle okul servislerinde üç noktalı emniyet kemeri, güvenlik kamerası, sensörlü koltuk ve araç takip sistemi bulunması zorunluluğu getirildiğine dikkati çeken Güneş, "Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2 yıl önce tüm servis şoförlerine yönelik eğitimler yapıldı. Ancak yeni yönetmelikle birlikte tüm düzenlemeleri öğrenebilmeleri açısından bu eğitimler zorunluluk arz ediyor. Yeni yönetmelikte ortaya konulan şartlar, şoförlere aktarılacak. Ve Kursu başarıyla tamamlayanlara sertifika verilecek" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.