TİYATROYLA BAĞLAN HAYATA

SANAT 18.03.2019 - 09:42, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

TİYATROYLA BAĞLAN HAYATA

Alaşehir İMKB Meslek ve Teknik Lisesi tarafından hazırlanan “ Tiyatroyla Bağlan Hayata “ isimli proje Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edildi.
Proje kapsamında  Bilişim ve Teknoloji öğretmeni Eren  Ceylan  tarafından koordine edilen çalışmada emekli emniyet müdürü Feyzullah Arslan’ın “ Yarınlara Geç Kalmadan “  adlı eseri sergilenecek. Okul toplantı salonunda  düzenlenen proje tanıtım programına; Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Belediye Başkan Vekili Muammer İbişoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ve sivil toplum örgütleri katıldı.   Alaşehir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Gençlik ve Spor Bakanlığı ortaklığıyla hazırlanan "TİYATROYLA BAĞLAN HAYATA" isimli proje kapsamında İMKB Meslek ve  Teknik Lisesi Bilişim ve Teknoloji öğretmeni Eren Ceylan koordinatörlüğünde okuldan  12 öğrenci rol alacak.  Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilen projeye, bakanlık 17 bin 500 TL hibe verecek. Emekli Emniyet Müdürü  Feyzullah Arslan'nın “Yarınlara Geç Kalmadan“ adlı eseri canlandırılacak. Proje kapsamında tiyatro ilçede 5 ayrı merkezde sergilenecek. Tiyatronun oynandığı gün, çevre okullarda bulunan öğrencilerin tiyatroyu izlemeleri sağlanacak. Oyun Kavaklıdere, Kemaliye, Tepeköy, Yeşilyurt ve Uluderbent gibi 5 merkezde oynanacak. Tiyatroda 12 öğrenci rol aldı. Tiyatroda uyuşturucuyla mücadele, aile içindeki kavga ve iletişimsizliğin, babanın oğluna ilgisizliğinin zaman içinde ondaki kırgınlıkları nasıl arttırdığını, çocuğun yalnızlığının ona hata yaptırttığı, yarınlara geç kalmadan çocuğun hayatının nasıl değişebileceği anlatılacak. UÇGUN, "PROJE AMACINA HİZMET EDECEKTİR" Tanıtım toplantısına katılan Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun, "İMKB Meslek ve Teknik Anadolu Lisemiz tarafından hazırlanan ve bakanlık tarafından kabul edilen projeden en önemli kazancımız tiyatro kulübünün temelleri atılmış olacak. Projede sergilenen konu ile çocuklarımızda bağımlılık konusunda farkındalığı sağlanacak. Aileler tiyatro ile anlatılan bağımlılık konusunda, doğru yada  yanlış olan değerlendirmeleri öğrenerek, çocuklarında doğru uygulama yapabilecekler. Projenin en önemli kısmı da tiyatronun tamamen amatör ruhla ve çocuklarımız tarafından yapılmasıdır. Öğrencilerimiz belki de ilk defa tiyatroda rol alacaklardır. Ben projenin başarılı olacağına inanıyorum. Proje hazırlamak eğitimcilerimiz ve öğrencilerimiz açısından çok önemli ve emek isteyen bir çalışma. Bu yıl ilk kez uygulamaya konulan proje önümüzdeki yıllar için de bir öncülük yapacaktır. Çalışmalarda emeği geçen herkesi kutluyorum."dedi. Toplantı sonunda tiyatroda görev alan öğrenciler ve  tiyatro çalışması kısa slayt görüntülerle tanıtıldı.
Alaşehir İMKB Meslek ve Teknik Lisesi tarafından hazırlanan “ Tiyatroyla Bağlan Hayata “ isimli proje Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Proje kapsamında  Bilişim ve Teknoloji öğretmeni Eren  Ceylan  tarafından koordine edilen çalışmada emekli emniyet müdürü Feyzullah Arslan’ın “ Yarınlara Geç Kalmadan “  adlı eseri sergilenecek. Okul toplantı salonunda  düzenlenen proje tanıtım programına; Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Belediye Başkan Vekili Muammer İbişoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ve sivil toplum örgütleri katıldı. 

 Alaşehir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Gençlik ve Spor Bakanlığı ortaklığıyla hazırlanan "TİYATROYLA BAĞLAN HAYATA" isimli proje kapsamında İMKB Meslek ve  Teknik Lisesi Bilişim ve Teknoloji öğretmeni Eren Ceylan koordinatörlüğünde okuldan  12 öğrenci rol alacak.  Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilen projeye, bakanlık 17 bin 500 TL hibe verecek. Emekli Emniyet Müdürü  Feyzullah Arslan'nın “Yarınlara Geç Kalmadan“ adlı eseri canlandırılacak. Proje kapsamında tiyatro ilçede 5 ayrı merkezde sergilenecek. Tiyatronun oynandığı gün, çevre okullarda bulunan öğrencilerin tiyatroyu izlemeleri sağlanacak. Oyun Kavaklıdere, Kemaliye, Tepeköy, Yeşilyurt ve Uluderbent gibi 5 merkezde oynanacak. Tiyatroda 12 öğrenci rol aldı. Tiyatroda uyuşturucuyla mücadele, aile içindeki kavga ve iletişimsizliğin, babanın oğluna ilgisizliğinin zaman içinde ondaki kırgınlıkları nasıl arttırdığını, çocuğun yalnızlığının ona hata yaptırttığı, yarınlara geç kalmadan çocuğun hayatının nasıl değişebileceği anlatılacak.

UÇGUN, "PROJE AMACINA HİZMET EDECEKTİR"

Tanıtım toplantısına katılan Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun, "İMKB Meslek ve Teknik Anadolu Lisemiz tarafından hazırlanan ve bakanlık tarafından kabul edilen projeden en önemli kazancımız tiyatro kulübünün temelleri atılmış olacak. Projede sergilenen konu ile çocuklarımızda bağımlılık konusunda farkındalığı sağlanacak. Aileler tiyatro ile anlatılan bağımlılık konusunda, doğru yada  yanlış olan değerlendirmeleri öğrenerek, çocuklarında doğru uygulama yapabilecekler. Projenin en önemli kısmı da tiyatronun tamamen amatör ruhla ve çocuklarımız tarafından yapılmasıdır. Öğrencilerimiz belki de ilk defa tiyatroda rol alacaklardır. Ben projenin başarılı olacağına inanıyorum. Proje hazırlamak eğitimcilerimiz ve öğrencilerimiz açısından çok önemli ve emek isteyen bir çalışma. Bu yıl ilk kez uygulamaya konulan proje önümüzdeki yıllar için de bir öncülük yapacaktır. Çalışmalarda emeği geçen herkesi kutluyorum."dedi.

Toplantı sonunda tiyatroda görev alan öğrenciler ve  tiyatro çalışması kısa slayt görüntülerle tanıtıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.