Türk; Asılsız dedikodulara itibar etmeyin!

GÜNDEM 11.03.2016 - 09:43, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Türk; Asılsız dedikodulara itibar etmeyin!

Alaşehir Üzüm Sulama Birliği tarafından 16 Şubat 2016 tarihinde başlatılan kış dönemi sulaması, 18 Mart 2016 tarihinde sona erecek. Kış dönemi sulamasında 15 bin dönüm alanda sulama hedefi aşıldı.
Üzüm üreticilerinin kış dönemi sulamasını yapabilmeleri için kış dönemi sulama takvimini 16 Şubat 2016 tarihinde başlatan Alaşehir Üzüm Sulama Birliği Yönetimi, kış sulaması dönemini 18 Mart 2016 tarihinde kapatacak. Birlikten yapılan açıklamada 16 Şubat 2016 tarihinden bu yana hedeflenen 15 bin dönüm arazinin sulandığını ve üreticilere 5 milyon metreküp su verildiği belirtildi. Kamuoyunda sulama takvimi ve su kullandırma konuları üzerinde asılsız dedikodular üretildiğine dikkat çeken Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Türk, iddialar hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Sulama Birliklerinde yönetimler tarafından sulama dönemleri belirlenir. Alınan bu kararlar DSİ Bölge Müdürlüğü'nün  ilgili birimlerine iletilir. Bu merciler Avşar Barajı'nın durumuna göre sulama tarihlerini belirler. Özellikle kış dönemi sulamaları yaz sulama döneminden kalan su ile yapıldığı için kararlar büyük bir titizlikle alınır. Dolayısıyla kamuoyundaki bu iddiaların temeli ve dayanağı yoktur. Birliğimiz sulama dönemlerini bu belirtilen esaslar çerçevesinde açıklar."
Alaşehir Üzüm Sulama Birliği tarafından 16 Şubat 2016 tarihinde başlatılan kış dönemi sulaması, 18 Mart 2016 tarihinde sona erecek. Kış dönemi sulamasında 15 bin dönüm alanda sulama hedefi aşıldı.

Üzüm üreticilerinin kış dönemi sulamasını yapabilmeleri için kış dönemi sulama takvimini 16 Şubat 2016 tarihinde başlatan Alaşehir Üzüm Sulama Birliği Yönetimi, kış sulaması dönemini 18 Mart 2016 tarihinde kapatacak. Birlikten yapılan açıklamada 16 Şubat 2016 tarihinden bu yana hedeflenen 15 bin dönüm arazinin sulandığını ve üreticilere 5 milyon metreküp su verildiği belirtildi.

Kamuoyunda sulama takvimi ve su kullandırma konuları üzerinde asılsız dedikodular üretildiğine dikkat çeken Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Türk, iddialar hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Sulama Birliklerinde yönetimler tarafından sulama dönemleri belirlenir. Alınan bu kararlar DSİ Bölge Müdürlüğü'nün  ilgili birimlerine iletilir. Bu merciler Avşar Barajı'nın durumuna göre sulama tarihlerini belirler. Özellikle kış dönemi sulamaları yaz sulama döneminden kalan su ile yapıldığı için kararlar büyük bir titizlikle alınır. Dolayısıyla kamuoyundaki bu iddiaların temeli ve dayanağı yoktur. Birliğimiz sulama dönemlerini bu belirtilen esaslar çerçevesinde açıklar."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.