Türk, Biz bu işe baş koyduk

GÜNDEM 12.05.2016 - 09:50, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Türk, Biz bu işe baş koyduk

Alaşehir Üzüm Sulama Birliği, 7 bin üreticiyi doğrudan ilgilendiren Avşar Barajı Kapalı Devre Sulama Projesi'ni hızlandırmak için bir adım daha attı. Birlik Yönetimi, birliğin meclis üyelerini olan üstü meclis toplantısına davet ederek, söz konusu projenin bir an önce ihaleye çıkması için kredi kullanma yetkisi aldı.
Alaşehir Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk ve Birlik Yönetimi, Alaşehirli üreticilerin özlemle beklediği Avşar Barajı Kapalı Devre Sulama Projesi'nin ihale sürecini hızlandırmak ve üreticiye yardımcı olmak adına bir büyük adım daha attı. Birlik Yönetimi, dev proje için meclis üyelerinden kredi kullanma yetkisi aldı.   "650 BİN TL'YE İHTİYAÇ VAR"   Alaşehir Ziraat Odası'nın toplantı salonunda 1 maddelik gündemi görüşmek için olağan üstü toplanan Üzüm Sulama Birliği Meclisi, oy birliği ile Birlik Yönetimine, Avşar Barajı Kapalı Devre Sulama Projesi'nin ihale sürecini hızlandırmak için kredi kullanma yetkisi verdi. Toplantıda söz alan Birlik Başkanı Necdet Türk, 10 yıldır büyük uğraş verdikleri projeyi hayata geçirmek için baş koyduklarını belirterek, "Projenin protokolünü imzaladık. Süreç hızla işliyor. İhale aşamasına geldik. Bilgilendirme toplantılarımızı sürdürüyoruz. 7 bin üreticiyi doğrudan ilgilendiren ve 22 kilometrelik bir sahayı kapsayan projenin ihalesi için 650 Bin TL'lik kısmının üreticilerimiz tarafından karşılanması gerekiyor. Çiftçilerimizin durumu ortada. Çiftçilerimize yardımcı olmak ve işi hızlandırmak adına elimizi taşın altına koymaya kara verdik. Bu konuda meclis üyelerimizden tam destek bekliyoruz. Proje hayata geçtiğinde 75 bin dekar ekili alan damla sulama sistemine geçmiş olacak."dedi.   "SULAMA SAHAMIZ BÜYÜYOR"   Projenin tamamlanmasıyla birlikte sulama sahasının genişleyeceğini de ifade eden Türk, sözlerini şöyle tamamladı; "Projenin adı vahşi sulamadan kurtulma ve damla sulamaya geçiştir. Büyük su tasarrufu demektir. Bu nedenle projeye 25 bin dekar arazinin dahil olması ve  suya kavuşması anlamı taşıyor. Projede minimum 80-85 bin dekar alanın sulanması hedefleniyor. Simde 10 ay su bulunacak. Her türlü destek ve katkılarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Projeye emeği geçen herkese de şükranlarımı sunuyorum."
Alaşehir Üzüm Sulama Birliği, 7 bin üreticiyi doğrudan ilgilendiren Avşar Barajı Kapalı Devre Sulama Projesi'ni hızlandırmak için bir adım daha attı. Birlik Yönetimi, birliğin meclis üyelerini olan üstü meclis toplantısına davet ederek, söz konusu projenin bir an önce ihaleye çıkması için kredi kullanma yetkisi aldı.

Alaşehir Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk ve Birlik Yönetimi, Alaşehirli üreticilerin özlemle beklediği Avşar Barajı Kapalı Devre Sulama Projesi'nin ihale sürecini hızlandırmak ve üreticiye yardımcı olmak adına bir büyük adım daha attı. Birlik Yönetimi, dev proje için meclis üyelerinden kredi kullanma yetkisi aldı.

 

"650 BİN TL'YE İHTİYAÇ VAR"

 

Alaşehir Ziraat Odası'nın toplantı salonunda 1 maddelik gündemi görüşmek için olağan üstü toplanan Üzüm Sulama Birliği Meclisi, oy birliği ile Birlik Yönetimine, Avşar Barajı Kapalı Devre Sulama Projesi'nin ihale sürecini hızlandırmak için kredi kullanma yetkisi verdi. Toplantıda söz alan Birlik Başkanı Necdet Türk, 10 yıldır büyük uğraş verdikleri projeyi hayata geçirmek için baş koyduklarını belirterek, "Projenin protokolünü imzaladık. Süreç hızla işliyor. İhale aşamasına geldik. Bilgilendirme toplantılarımızı sürdürüyoruz. 7 bin üreticiyi doğrudan ilgilendiren ve 22 kilometrelik bir sahayı kapsayan projenin ihalesi için 650 Bin TL'lik kısmının üreticilerimiz tarafından karşılanması gerekiyor. Çiftçilerimizin durumu ortada. Çiftçilerimize yardımcı olmak ve işi hızlandırmak adına elimizi taşın altına koymaya kara verdik. Bu konuda meclis üyelerimizden tam destek bekliyoruz. Proje hayata geçtiğinde 75 bin dekar ekili alan damla sulama sistemine geçmiş olacak."dedi.

 

"SULAMA SAHAMIZ BÜYÜYOR"

 

Projenin tamamlanmasıyla birlikte sulama sahasının genişleyeceğini de ifade eden Türk, sözlerini şöyle tamamladı; "Projenin adı vahşi sulamadan kurtulma ve damla sulamaya geçiştir. Büyük su tasarrufu demektir. Bu nedenle projeye 25 bin dekar arazinin dahil olması ve  suya kavuşması anlamı taşıyor. Projede minimum 80-85 bin dekar alanın sulanması hedefleniyor. Simde 10 ay su bulunacak. Her türlü destek ve katkılarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Projeye emeği geçen herkese de şükranlarımı sunuyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.