Türk, Çiftçilere sahip çıkılmalıdır

GÜNDEM 16.05.2016 - 08:56, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Türk, Çiftçilere sahip çıkılmalıdır

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle Alaşehir Ziraat Odası, hizmet binası önünde pilav-ayran ve tatlı ikramı yapıldı.
Alaşehir Ziraat Odası, 14 Mayıs Çiftçiler Günü, münasebetiyle pilav-ayran ve tatlı dağıtımı yaptı. Etkinliğe; Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası'nın yöneticileri tam kadro katıldı. Alaşehirli üreticilerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte 2 bin kişiye ikramlıklar dağıtıldı. Misafirler, Başkan Türk nezdinde tüm çiftçilerin gününü kutladı. Alaşehir Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, günün anlam ve önemine ilişkin olarak yaptığı açıklamada; 14 Mayıs, bütün Dünyada 7 milyar, ülkemizde 80 milyon insanın gıda ihtiyacını bütün zorluklara rağmen karşılayan, toprağını işleyen, hayvanına bakan, besleyen insanların günü olduğunu söyledi. Türk, “Her geçen gün üretim alanları daralan, ekonomik olarak diğer sektörlere yenik düşen bir sektörün yılmaz yorulmaz, her yıl bir başka umutla heyecanla üretmeye devam eden insanların günü. Yaşadığı birçok sıkıntıya rağmen alın terinin hakkını alamaması, yarınına umutla bakamaması nedeni ile çiftçilerimiz 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nün dünyadaki tüm çiftçiler ile birlikte coşku ile Bayram havasında kutlandığını bilmiyorlar. Bu nedenledir ki sadece 14 Mayıs değil, yılın her günü alın teri ile çalışan, üreten çiftçilerin günü olması gerekir.”ifadelerini kullandı.   TÜRK: ÜRETİCİLER KORUNMALIDIR   Başkan Türk açıklamasının devamında, "Bilindiği gibi bu yılda zirai don birçok üreticiyi vurdu. Geçtiğimiz hafta Alaşehir ve Sarıgöl bölgesini dolu da vurdu. Afetten ekili alanlar zarar gördü. Üreticilerin mağduriyeti giderilmelidir. Bu konuda verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz ve bu işin takibini çiftçilerimiz adına yapacağımızı bir kez daha belirtiyoruz. Biz çiftçilerimizi korumazsak topraklarımızda üretim yapanlar bizim çiftçilerimiz olmayacak ve Dünya Çiftçi Günü'nü kutlamak için çiftçi de bulamayacağız. Kamu yararı ilkesi doğrultusunda, çiftçilerimizin çıkarına uygun bir tarım politikası belirlenmeli, tarımsal üretim planlı yapılmalı ve Türk çiftçisi korunmalıdır. Çiftçilerimize düşen görev ise kendi sorunlarına çözüm üretmek için güç birliği yapmalıdırlar. Dünyadaki açlık ve dengesiz beslenme sorunlarının çözümü tarımsal üretimle mümkündür. Tarım sektörünü harekete geçirerek, üretimi gerçekleştirecek güç çiftçilerdir."şeklinde konuştu. 14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısıyla bir de mesaj yayınlayan Türk, "Çiftçiler ülkelerin kalkınmasında, ekonominin büyümesinde, sofralara ekmeğin ulaşmasında, meyvenin ve sebzenin üretiminde alın teri dökerek yoğun emek harcayan kesimlerin başında gelmektedir. Tarım sektöründe var olan her türlü zorluğa rağmen, alın teriyle tarımsal ve hayvansal üretimde çok önemli görevler üstlenen, hayatımızın sürdürülmesinde katkısı çok olan, üretmek için fedakarca çaba harcayan çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyorum."dedi.  
14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle Alaşehir Ziraat Odası, hizmet binası önünde pilav-ayran ve tatlı ikramı yapıldı.

Alaşehir Ziraat Odası, 14 Mayıs Çiftçiler Günü, münasebetiyle pilav-ayran ve tatlı dağıtımı yaptı. Etkinliğe; Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası'nın yöneticileri tam kadro katıldı. Alaşehirli üreticilerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte 2 bin kişiye ikramlıklar dağıtıldı. Misafirler, Başkan Türk nezdinde tüm çiftçilerin gününü kutladı.

Alaşehir Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, günün anlam ve önemine ilişkin olarak yaptığı açıklamada; 14 Mayıs, bütün Dünyada 7 milyar, ülkemizde 80 milyon insanın gıda ihtiyacını bütün zorluklara rağmen karşılayan, toprağını işleyen, hayvanına bakan, besleyen insanların günü olduğunu söyledi. Türk, “Her geçen gün üretim alanları daralan, ekonomik olarak diğer sektörlere yenik düşen bir sektörün yılmaz yorulmaz, her yıl bir başka umutla heyecanla üretmeye devam eden insanların günü. Yaşadığı birçok sıkıntıya rağmen alın terinin hakkını alamaması, yarınına umutla bakamaması nedeni ile çiftçilerimiz 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nün dünyadaki tüm çiftçiler ile birlikte coşku ile Bayram havasında kutlandığını bilmiyorlar. Bu nedenledir ki sadece 14 Mayıs değil, yılın her günü alın teri ile çalışan, üreten çiftçilerin günü olması gerekir.”ifadelerini kullandı.

 

TÜRK: ÜRETİCİLER KORUNMALIDIR

 

Başkan Türk açıklamasının devamında, "Bilindiği gibi bu yılda zirai don birçok üreticiyi vurdu. Geçtiğimiz hafta Alaşehir ve Sarıgöl bölgesini dolu da vurdu. Afetten ekili alanlar zarar gördü. Üreticilerin mağduriyeti giderilmelidir. Bu konuda verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz ve bu işin takibini çiftçilerimiz adına yapacağımızı bir kez daha belirtiyoruz. Biz çiftçilerimizi korumazsak topraklarımızda üretim yapanlar bizim çiftçilerimiz olmayacak ve Dünya Çiftçi Günü'nü kutlamak için çiftçi de bulamayacağız. Kamu yararı ilkesi doğrultusunda, çiftçilerimizin çıkarına uygun bir tarım politikası belirlenmeli, tarımsal üretim planlı yapılmalı ve Türk çiftçisi korunmalıdır. Çiftçilerimize düşen görev ise kendi sorunlarına çözüm üretmek için güç birliği yapmalıdırlar. Dünyadaki açlık ve dengesiz beslenme sorunlarının çözümü tarımsal üretimle mümkündür. Tarım sektörünü harekete geçirerek, üretimi gerçekleştirecek güç çiftçilerdir."şeklinde konuştu.

14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısıyla bir de mesaj yayınlayan Türk, "Çiftçiler ülkelerin kalkınmasında, ekonominin büyümesinde, sofralara ekmeğin ulaşmasında, meyvenin ve sebzenin üretiminde alın teri dökerek yoğun emek harcayan kesimlerin başında gelmektedir. Tarım sektöründe var olan her türlü zorluğa rağmen, alın teriyle tarımsal ve hayvansal üretimde çok önemli görevler üstlenen, hayatımızın sürdürülmesinde katkısı çok olan, üretmek için fedakarca çaba harcayan çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyorum."dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.