Türk; Çiftçinin sorunları çözülmelidir

GÜNDEM 29.09.2015 - 10:05, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Türk; Çiftçinin sorunları çözülmelidir

Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, “Üreticilerimizin emeklerinin karşılığını almaları, iyi bir sezon geçirmeleri ve üretimi artırma gayretlerinin desteklenmesi için sorunların çözülmesi gerekir” dedi.
Alaşehir'de üzüm hasadının sonuna gelindiğini belirten Alaşehir Ziraat Odası ve Üzüm Sulama Birliği Başkanı Necdet Türk, kuru üzümün depolanması ve nakledilmesi esnasında kullanılan ambalaj malzemelerinin kaliteli ürünün muhafazası açısından önem arz ettiğini söyledi. Türk, “Üretim ve işleme aşamasında kuru üzümün çuvallar yerine jüt çuvallar veya 200-400 kilogramlık çipli plastik kasalar ile nakliye ve depolanması yapılmalı. Pestisit, mikotoksin ve kalite analizlerinin yapılarak ürünün hasat sonrası sertifikalandırılması yapılmalıdır. Hızlı alternatif kurutma yöntemlerinin geliştirilmesi gerekir. Hasat zamanı kuru madde üzerinden tespit edilmeli ve farklı Bandırma yöntemlerinin renk üzerine etkisine yönelik çalışmalar desteklenmelidir. Hasat tarihinin belirlenmesinde şeker oranı ölçümü mutlaka yapılmalı, erken kesime izin verilmemelidir.”dedi. Çiftçinin en büyük sorunlarının başında girdi maliyetlerinin olduğunu da ifade eden Türk. "Üreticinin ürünün her aşamasında desteklenmesi gerekiyor. Ülkemizde girdi maliyetleri çok yüksek. Kullanılan kimyasalların çoğunluğu ithal. Dünya ülkelerinde tarıma yapılan desteklemelerin çoğu kalemi ülkemizde yapılmıyor. Ülkemizin geleceği tarımla şekillenecektir. Bu nedenle fedakar çiftçilerin tüm sorunları giderilmeli ve doğru desteklenmelidir."şeklinde konuştu.
Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, “Üreticilerimizin emeklerinin karşılığını almaları, iyi bir sezon geçirmeleri ve üretimi artırma gayretlerinin desteklenmesi için sorunların çözülmesi gerekir” dedi.

Alaşehir'de üzüm hasadının sonuna gelindiğini belirten Alaşehir Ziraat Odası ve Üzüm Sulama Birliği Başkanı Necdet Türk, kuru üzümün depolanması ve nakledilmesi esnasında kullanılan ambalaj malzemelerinin kaliteli ürünün muhafazası açısından önem arz ettiğini söyledi. Türk, “Üretim ve işleme aşamasında kuru üzümün çuvallar yerine jüt çuvallar veya 200-400 kilogramlık çipli plastik kasalar ile nakliye ve depolanması yapılmalı. Pestisit, mikotoksin ve kalite analizlerinin yapılarak ürünün hasat sonrası sertifikalandırılması yapılmalıdır. Hızlı alternatif kurutma yöntemlerinin geliştirilmesi gerekir. Hasat zamanı kuru madde üzerinden tespit edilmeli ve farklı Bandırma yöntemlerinin renk üzerine etkisine yönelik çalışmalar desteklenmelidir. Hasat tarihinin belirlenmesinde şeker oranı ölçümü mutlaka yapılmalı, erken kesime izin verilmemelidir.”dedi.

Çiftçinin en büyük sorunlarının başında girdi maliyetlerinin olduğunu da ifade eden Türk. "Üreticinin ürünün her aşamasında desteklenmesi gerekiyor. Ülkemizde girdi maliyetleri çok yüksek. Kullanılan kimyasalların çoğunluğu ithal. Dünya ülkelerinde tarıma yapılan desteklemelerin çoğu kalemi ülkemizde yapılmıyor. Ülkemizin geleceği tarımla şekillenecektir. Bu nedenle fedakar çiftçilerin tüm sorunları giderilmeli ve doğru desteklenmelidir."şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.