Türk; İran üzümü engellenmeli

EKONOMİ 05.08.2015 - 12:12, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Türk; İran üzümü engellenmeli

Türkiye’de en yoğun üzüm yetiştirilen şehirlerden biri olan Alaşehir'de üzüm hasadı başladı. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Alaşehir Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, İran üzümünün Türkiye'ye girişinin engellenmesini istedi.
Alaşehir Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, yetkililere seslenerek, İran üzümünün Türkiye'ye girişinin engellenmesini istedi. Üreticilerin doğal afetlerden dolayı büyük sıkıntı içerisinde olduğunu da belirten Türk, rekoltenin düşük olacağından, üreticinin beklentisinin ürününün iyi para edeceği yönünde olduğunu, bu hayalin yıkılmaması gerektiğini söyledi. "İRAN ÜZÜMÜ BÜYÜK TEHDİTTİR" İran üzümünün Türkiye’de satılmasının mutlaka önlenmesi gerektiğini kaydeden Türk,”İran üzümünün gümrüklerden Türkiye’ye girişi engellenmelidir. Siyasi boyutu olsun, ihracatçı boyutu olsun bunun kesinlikle engellenmesi gerekiyor. Çünkü bu kendi topuğumuza sıktığımız bir kurşun. Avrupa veya dışarıda elde ettiğimiz pazarların kaybına neden oluyor. Üreticilerimizin üzümlerini daha ucuz fiyata bunu satmaları anlamına geliyor. Geçen sene 5,5 TL fiyatın 2,80’lere, hatta daha aşağılara düşmesinin ana kaynaklarından birisinin dışarıdan üzüm gelmesidir. Bu yıl verimin çok az olması nedeniyle İran üzümünün girişinin mutlaka  engellenmesi gerekiyor.”şeklinde konuştu.
Türkiye’de en yoğun üzüm yetiştirilen şehirlerden biri olan Alaşehir'de üzüm hasadı başladı. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Alaşehir Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, İran üzümünün Türkiye'ye girişinin engellenmesini istedi.

Alaşehir Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, yetkililere seslenerek, İran üzümünün Türkiye'ye girişinin engellenmesini istedi. Üreticilerin doğal afetlerden dolayı büyük sıkıntı içerisinde olduğunu da belirten Türk, rekoltenin düşük olacağından, üreticinin beklentisinin ürününün iyi para edeceği yönünde olduğunu, bu hayalin yıkılmaması gerektiğini söyledi.

"İRAN ÜZÜMÜ BÜYÜK TEHDİTTİR"

İran üzümünün Türkiye’de satılmasının mutlaka önlenmesi gerektiğini kaydeden Türk,”İran üzümünün gümrüklerden Türkiye’ye girişi engellenmelidir. Siyasi boyutu olsun, ihracatçı boyutu olsun bunun kesinlikle engellenmesi gerekiyor. Çünkü bu kendi topuğumuza sıktığımız bir kurşun. Avrupa veya dışarıda elde ettiğimiz pazarların kaybına neden oluyor. Üreticilerimizin üzümlerini daha ucuz fiyata bunu satmaları anlamına geliyor. Geçen sene 5,5 TL fiyatın 2,80’lere, hatta daha aşağılara düşmesinin ana kaynaklarından birisinin dışarıdan üzüm gelmesidir. Bu yıl verimin çok az olması nedeniyle İran üzümünün girişinin mutlaka  engellenmesi gerekiyor.”şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.