Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutladık

ÇOCUK 24.04.2018 - 09:15, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutladık

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı, Alaşehir'de çeşitli etkinliklerle ve büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen kutlamalarda öğrencilerin sunum ve gösterileri göz kamaştırdı.
Çocukların Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Alaşehir'de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen kutlamalar sabah saat 9.45'de İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ve saygı duruşunda bulunmasıyla başladı. Kutlamalara Kaymakam Abdullah Uçgun, Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Başsavcı Vekili Müslüm Erboğa, kurum müdürleri, veliler ve vatandaşlar katıldı.   "DÜNYA ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE KUTLADIK" Törenler saat 10.00'da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, bayramın anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Güneş, " Cumhuriyet Güneşi’nin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla, bu günümüzü coşkuyla kutluyoruz. 23 Nisan 1920 günü,  Ankara'da Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmiştir. Işığını tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş aynı zamanda ülkemizin kışını bahara, baharını yaza döndürecek bir dirilişin mücadelesiydi. İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir millleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı Milli Mücadele idi Kurtuluş Savaşıydı. Ulusal egemenlikti, demokrasiydi, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı kısacası Türkiye'mizin aydınlık yarınlarıydı. Atatürk'ün bize armağan ettiği büyük kıvanç duyduğumuz, ülkemizin milletimizin, dünyanın ve insanlığın geleceği barışa katkısı açısından büyük önem taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Dünyada emsali olmayan bu çocuk bayramımızın milletimize ve tüm dünya çocuklarına armağan olsun" dedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, öğrencilerin günün anlam ve önemini ifade eden metin ve şiirleri seslendirmesiyle devam etti. Daha sonra törenler  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle devam etti.   Ödül törenin ardından Mustafa Beşikçioğlu, Özel Bahçeşehir Koleji, Fatih İlkokulu, Alaşehir Ortaokulu, Üstek Koleji ve Karma Okulların (Celal Şükrü Sayınsoy İlkokulu, 5 Eylül İlkokulu, Mustafa Beşikçioğlu İlkokulu ve Piyadeler Oraokulu) halk oyunları gösterileri,Türki Cumhuriyetleri bayraklarıyla birlikte  eşliğinde atlı süvari Şahin Özdemir atıyla ve elinde Türk bayrağıyla tören geçişi yaparak büyük alkış topladı. Alaşehir Mustafa Beşikçioğlu İlkokulu Anasınıfı öğrencileri folklor eşliğinde Türkiye Haritası oluşturmaları büyük alkış topladı.   Kutlamalar geçit töreniyle sona erdi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı, Alaşehir'de çeşitli etkinliklerle ve büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen kutlamalarda öğrencilerin sunum ve gösterileri göz kamaştırdı.

Çocukların Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Alaşehir'de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen kutlamalar sabah saat 9.45'de İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ve saygı duruşunda bulunmasıyla başladı. Kutlamalara Kaymakam Abdullah Uçgun, Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Başsavcı Vekili Müslüm Erboğa, kurum müdürleri, veliler ve vatandaşlar katıldı.

 

"DÜNYA ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE KUTLADIK"

Törenler saat 10.00'da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, bayramın anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Güneş, " Cumhuriyet Güneşi’nin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla, bu günümüzü coşkuyla kutluyoruz. 23 Nisan 1920 günü,  Ankara'da Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmiştir. Işığını tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş aynı zamanda ülkemizin kışını bahara, baharını yaza döndürecek bir dirilişin mücadelesiydi. İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir millleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı Milli Mücadele idi Kurtuluş Savaşıydı. Ulusal egemenlikti, demokrasiydi, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı kısacası Türkiye'mizin aydınlık yarınlarıydı. Atatürk'ün bize armağan ettiği büyük kıvanç duyduğumuz, ülkemizin milletimizin, dünyanın ve insanlığın geleceği barışa katkısı açısından büyük önem taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Dünyada emsali olmayan bu çocuk bayramımızın milletimize ve tüm dünya çocuklarına armağan olsun" dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, öğrencilerin günün anlam ve önemini ifade eden metin ve şiirleri seslendirmesiyle devam etti. Daha sonra törenler  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle devam etti.  

Ödül törenin ardından Mustafa Beşikçioğlu, Özel Bahçeşehir Koleji, Fatih İlkokulu, Alaşehir Ortaokulu, Üstek Koleji ve Karma Okulların (Celal Şükrü Sayınsoy İlkokulu, 5 Eylül İlkokulu, Mustafa Beşikçioğlu İlkokulu ve Piyadeler Oraokulu) halk oyunları gösterileri,Türki Cumhuriyetleri bayraklarıyla birlikte  eşliğinde atlı süvari Şahin Özdemir atıyla ve elinde Türk bayrağıyla tören geçişi yaparak büyük alkış topladı. Alaşehir Mustafa Beşikçioğlu İlkokulu Anasınıfı öğrencileri folklor eşliğinde Türkiye Haritası oluşturmaları büyük alkış topladı.   Kutlamalar geçit töreniyle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.