Üreticilerden borlu su iddiası

GÜNDEM 07.06.2016 - 09:36, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Üreticilerden borlu su iddiası

Alaşehir ilçesindeki üzüm üreticileri, ilçede bulunan jeotermal santrallerinden borlu su bırakıldığını ve bu suların da üzüm bağlarını kuruttuğunu iddia ederek AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber'e durumu anlattı.
 Alaşehir'in Alkan Mahallesindeki üzüm üreticileri, jeotermal santrallerinden borlu su bırakıldığını ve üzüm bağlarının kuruduğunu iddia ederek mahalleyi ziyaret eden AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber'e şikayetlerini iletti. AK Partili Berber ise, üreticilerden durumu belgeleyerek mahkemeye başvurmalarını istedi.   SANTRALLER HİZMETE GİRDİ BAĞLARIMIZDA KURUMA BAŞLADI   Alkan Mahalle Muhtarı Hamit Akbulut, "Bağlarımızı Alkan Deresi suyundan suluyoruz. Yıllarca bağlarımızı bu dereden suluyoruz. Hiç böyle kuruma yaşanmamıştı. Piyadeler Mahallesi mevkiine yapılan jeotermal santrallerin hizmete girmesiyle birlikte bağlarımızda kurumalar başladı. Şikayetlerimizle ilgili tahlilleri ve belgeleri toplayarak, mahkemeye başvurduk. Çünkü bizim bölgemizde normal bor oranı yüzde 0.07 değerinde iken, dereye salınan suların etkisiyle bağlar için normal değeri yüzde 1,5 olan rakam yüzde 9'lara kadar yükselmiş. Bunları rapor tutturduk ve şirketlerden davacı olduk" dedi.   İDDİALARI YALANLADI   Zorlu Enerji Bakım Sorumlusu Makine Mühendisi Ahmet Yılmaz ise iddiaları yalanladı. Yılmaz, "Biz bu konuda çok iddialıyız. Kesinlikle böyle bir ihtimal yok. Bizden kaynaklanan bir durum değil. Çünkü biz bütün sistemi ana merkezden kontrol ediyoruz, böyle bir ihtimal söz konusu değil" dedi. Her iki tarafı da dinleyen AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ise iddialara yönelik olarak muhtarlara, "Siz tespit ettiğiniz, raporları belgeleri, videoları, fotoğrafları birleştirip, mahkemeye başvurun. Şu anda hiçbir tarafı suçlayamayız. Biz de hükümet olarak, bu konuda değerlendirme yaparak çözüm üretelim" diye konuştu.  Üzüm üreticilerinin ardından CENA işletmesinde ihracatçılarla buluşan AK Partili Berber, ihracatçıların sorunlarını dinledi.  
Alaşehir ilçesindeki üzüm üreticileri, ilçede bulunan jeotermal santrallerinden borlu su bırakıldığını ve bu suların da üzüm bağlarını kuruttuğunu iddia ederek AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber'e durumu anlattı.

 Alaşehir'in Alkan Mahallesindeki üzüm üreticileri, jeotermal santrallerinden borlu su bırakıldığını ve üzüm bağlarının kuruduğunu iddia ederek mahalleyi ziyaret eden AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber'e şikayetlerini iletti. AK Partili Berber ise, üreticilerden durumu belgeleyerek mahkemeye başvurmalarını istedi.

 

SANTRALLER HİZMETE GİRDİ BAĞLARIMIZDA KURUMA BAŞLADI

 

Alkan Mahalle Muhtarı Hamit Akbulut, "Bağlarımızı Alkan Deresi suyundan suluyoruz. Yıllarca bağlarımızı bu dereden suluyoruz. Hiç böyle kuruma yaşanmamıştı. Piyadeler Mahallesi mevkiine yapılan jeotermal santrallerin hizmete girmesiyle birlikte bağlarımızda kurumalar başladı. Şikayetlerimizle ilgili tahlilleri ve belgeleri toplayarak, mahkemeye başvurduk. Çünkü bizim bölgemizde normal bor oranı yüzde 0.07 değerinde iken, dereye salınan suların etkisiyle bağlar için normal değeri yüzde 1,5 olan rakam yüzde 9'lara kadar yükselmiş. Bunları rapor tutturduk ve şirketlerden davacı olduk" dedi.

 

İDDİALARI YALANLADI

 

Zorlu Enerji Bakım Sorumlusu Makine Mühendisi Ahmet Yılmaz ise iddiaları yalanladı. Yılmaz, "Biz bu konuda çok iddialıyız. Kesinlikle böyle bir ihtimal yok. Bizden kaynaklanan bir durum değil. Çünkü biz bütün sistemi ana merkezden kontrol ediyoruz, böyle bir ihtimal söz konusu değil" dedi.

Her iki tarafı da dinleyen AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ise iddialara yönelik olarak muhtarlara, "Siz tespit ettiğiniz, raporları belgeleri, videoları, fotoğrafları birleştirip, mahkemeye başvurun. Şu anda hiçbir tarafı suçlayamayız. Biz de hükümet olarak, bu konuda değerlendirme yaparak çözüm üretelim" diye konuştu.

 Üzüm üreticilerinin ardından CENA işletmesinde ihracatçılarla buluşan AK Partili Berber, ihracatçıların sorunlarını dinledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.