ÜSTEK KOLEĞİ ÖĞRENCİLERİ ÇÖMLEK SANATINI ÖĞRENDİ

GÜNDEM 15.10.2019 - 11:03, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ÜSTEK KOLEĞİ ÖĞRENCİLERİ ÇÖMLEK SANATINI ÖĞRENDİ

UNESCO tarafından kaybolan sanatlardan biri kabul edilen çömlek sanatının tanıtılıp canlandırılmasının ayrıca nesilden nesile aktarılmasının sağlanmasında öğrencilere farkındalık kazandırmak isteyen Üstek Koleji, başlatmış oldukları çömlek yapımı ve tanıtımı etkinliği düzenledi. Etkinliğe öğrencilerin büyük ilgi göstermesi dikkat çekti.
İnsanlık tarihinin en eski sanatlarından biri olan çömlekçiliğin, ilk ne zaman keşfedildiği tam olarak bilinmemekle beraber, toplumun babası diye adlandırılan Hz. İbrahim’in çömlekçilik yaparak ve ziraatla uğraşarak geçimini sağladığı ve o günden bu yana yapıldığı kaynaklarla sabittir. "Çözülmüş çamurdan yapılmış toprak tencere" olarak lügatimizde yer alan çömlek, bilinen en eski ve kullanışlı ham madde olan toprağın, çamur haline getirilerek, kimi zaman da kille karıştırılarak elle ya da çömlekçi çarkı denilen düzenekle şekillendirilerek Üstek Koleji’nde unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden ve sanatsal etkinliklerden olan çömlekçiliğin tanıtımı ve çömlek yapımı etkinliği düzenlendi. BİBER: ÖĞRENCİLERİMİZ HEM EĞLENDİ, HEM ÖĞRENDİ Çömlekçilik sanatı birkaç yörede az sayıda ustasıyla devam etmektedir. Bu ustalardan biri olan Sinan Atalay, Üstek Koleji’nin daveti üzerine öğrencilerle buluştu. Hem çömlek mesleğinin tanıtımını yaptı, hem de öğrencilerin toprakla buluşup kendi çömleklerini yapmalarına yardımcı oldu. Bu tür sanatsal etkinlikleri devam ettireceklerini söyleyen Kampüs Müdürü Erkan Biber “Unutulmaya yüz tutmuş bu sanat etkinliğini yaşatmaya çalışan ve davetimiz üzerine bizi kırmayan Sinan Atalay’a çok teşekkür ederim. Çocuklarımızın küçük yaşlarda sanatla ilgilenmelerini sanata ve sanatçıya saygı göstermelerini, geleceğin kültür mirası taşıyıcıları olmalarını amaçlıyoruz.”dedi.  
UNESCO tarafından kaybolan sanatlardan biri kabul edilen çömlek sanatının tanıtılıp canlandırılmasının ayrıca nesilden nesile aktarılmasının sağlanmasında öğrencilere farkındalık kazandırmak isteyen Üstek Koleji, başlatmış oldukları çömlek yapımı ve tanıtımı etkinliği düzenledi. Etkinliğe öğrencilerin büyük ilgi göstermesi dikkat çekti.

İnsanlık tarihinin en eski sanatlarından biri olan çömlekçiliğin, ilk ne zaman keşfedildiği tam olarak bilinmemekle beraber, toplumun babası diye adlandırılan Hz. İbrahim’in çömlekçilik yaparak ve ziraatla uğraşarak geçimini sağladığı ve o günden bu yana yapıldığı kaynaklarla sabittir. "Çözülmüş çamurdan yapılmış toprak tencere" olarak lügatimizde yer alan çömlek, bilinen en eski ve kullanışlı ham madde olan toprağın, çamur haline getirilerek, kimi zaman da kille karıştırılarak elle ya da çömlekçi çarkı denilen düzenekle şekillendirilerek Üstek Koleji’nde unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden ve sanatsal etkinliklerden olan çömlekçiliğin tanıtımı ve çömlek yapımı etkinliği düzenlendi.

BİBER: ÖĞRENCİLERİMİZ HEM EĞLENDİ, HEM ÖĞRENDİ

Çömlekçilik sanatı birkaç yörede az sayıda ustasıyla devam etmektedir. Bu ustalardan biri olan Sinan Atalay, Üstek Koleji’nin daveti üzerine öğrencilerle buluştu. Hem çömlek mesleğinin tanıtımını yaptı, hem de öğrencilerin toprakla buluşup kendi çömleklerini yapmalarına yardımcı oldu. Bu tür sanatsal etkinlikleri devam ettireceklerini söyleyen Kampüs Müdürü Erkan Biber “Unutulmaya yüz tutmuş bu sanat etkinliğini yaşatmaya çalışan ve davetimiz üzerine bizi kırmayan Sinan Atalay’a çok teşekkür ederim. Çocuklarımızın küçük yaşlarda sanatla ilgilenmelerini sanata ve sanatçıya saygı göstermelerini, geleceğin kültür mirası taşıyıcıları olmalarını amaçlıyoruz.”dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.