Üzüm bağlarında kışlık bakım çalışmaları sürüyor

YAŞAM 09.02.2018 - 08:32, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Üzüm bağlarında kışlık bakım çalışmaları sürüyor

Alaşehir'deki üzüm bağlarında kışlık bakım çalışmaları soğuk havaya rağmen aralıksız devam ediyor. Üreticiler bağlarında budama ve bağlama işlemlerini sürdürüyor. Söz konusu kışlık bakımlarının Mayıs ayına kadar sürmesi bekleniyor.
Dünyaca ünlü Sultaniye çekirdeksiz üzümlerin yetiştiği Alaşehir Ovasında üreticiler bir yandan budama işlemleri yaparken, diğer yandan da budanan çubukların tellere bağlanması sürüyor. Sabahın erken saatlerinde bağlarda işbaşı yapan üreticiler, budanan dalları özenle tellere bağlıyor. Kaliteli yaş üzüm yetiştirmek için yoğun kışlık çalışmalarını sürdüren üreticiler, Mart ayının ilk haftasına kadar devam etmesi beklenen budama ve asma bağlama çalışmalarının ardından gübreleme, toprak havalandırma ve ilaçlama işlemlerine başlayacak. ÜRETİCİLERİ MAYIS AYINA KADAR YOĞUN MESAİ BEKLİYOR Alaşehirli üzüm üreticisi Sabahattin Pulat, yapılan tüm çalışmaların Mayıs ayı sonuna kadar süreceğini belirterek, "10 dekarlık bağımda Alfonso türü üzüm yetiştiriyorum. Yaş üzüm üretimi yapacağımız için titiz bir çalışma programı uyguluyoruz. Budama ve asma bağlama işlemlerinin ardından mayıs ayı sonuna kadar devam edecek olan çalışmalar kapsamında gübreleme, topak havalandırma ve ilaçlama çalışmaları gerçekleştireceğiz. Afatsız bir sezon geçirmek en büyük arzumuz."dedi. TÜRK, "BUDAMANIN EHİL KİŞİLERCE YAPILMASI GEREKİR" Üzüm bağlarında incelemelerde bulunan Alaşehir Ziraat Odası ve Üzüm Sulama Birliği Başkanı Necdet Türk ise budamanın mutlaka ehil kişiler tarafından yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Üzüm bağlarından kaliteli üzüm elde etmek için budama çok önemlidir. Üreticilerimiz budama yapmadan önce, üzümünü yaş veya kuru olarak mı yapacağına karar vermeli. Budamayı da ona göre yapmalı. Kuru üzüm yetiştireceklerin budamada çok çubuk, yaş üzüm yetiştireceklerin ise 5-6 çubuk bırakmasında yarar var."ifadelerini kullandı.
Alaşehir'deki üzüm bağlarında kışlık bakım çalışmaları soğuk havaya rağmen aralıksız devam ediyor. Üreticiler bağlarında budama ve bağlama işlemlerini sürdürüyor. Söz konusu kışlık bakımlarının Mayıs ayına kadar sürmesi bekleniyor.

Dünyaca ünlü Sultaniye çekirdeksiz üzümlerin yetiştiği Alaşehir Ovasında üreticiler bir yandan budama işlemleri yaparken, diğer yandan da budanan çubukların tellere bağlanması sürüyor. Sabahın erken saatlerinde bağlarda işbaşı yapan üreticiler, budanan dalları özenle tellere bağlıyor. Kaliteli yaş üzüm yetiştirmek için yoğun kışlık çalışmalarını sürdüren üreticiler, Mart ayının ilk haftasına kadar devam etmesi beklenen budama ve asma bağlama çalışmalarının ardından gübreleme, toprak havalandırma ve ilaçlama işlemlerine başlayacak.

ÜRETİCİLERİ MAYIS AYINA KADAR YOĞUN MESAİ BEKLİYOR

Alaşehirli üzüm üreticisi Sabahattin Pulat, yapılan tüm çalışmaların Mayıs ayı sonuna kadar süreceğini belirterek, "10 dekarlık bağımda Alfonso türü üzüm yetiştiriyorum. Yaş üzüm üretimi yapacağımız için titiz bir çalışma programı uyguluyoruz. Budama ve asma bağlama işlemlerinin ardından mayıs ayı sonuna kadar devam edecek olan çalışmalar kapsamında gübreleme, topak havalandırma ve ilaçlama çalışmaları gerçekleştireceğiz. Afatsız bir sezon geçirmek en büyük arzumuz."dedi.

TÜRK, "BUDAMANIN EHİL KİŞİLERCE YAPILMASI GEREKİR"

Üzüm bağlarında incelemelerde bulunan Alaşehir Ziraat Odası ve Üzüm Sulama Birliği Başkanı Necdet Türk ise budamanın mutlaka ehil kişiler tarafından yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Üzüm bağlarından kaliteli üzüm elde etmek için budama çok önemlidir. Üreticilerimiz budama yapmadan önce, üzümünü yaş veya kuru olarak mı yapacağına karar vermeli. Budamayı da ona göre yapmalı. Kuru üzüm yetiştireceklerin budamada çok çubuk, yaş üzüm yetiştireceklerin ise 5-6 çubuk bırakmasında yarar var."ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.