Yağışlar üreticiyi sevindirdi

GÜNDEM 18.01.2017 - 09:28, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Yağışlar üreticiyi sevindirdi

Alaşehir Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerindeki üreticilerin tarımsal sulamada can damarı olan Avşar barajında incelemelerde bulundu.
Sulama sezonları için hazırlıklarını sürdüren Alaşehir Üzüm Sulama Birliği, üreticilerin mağdur olmamaları adına çeşitli tedbirler de almaya devam ediyor. Alaşehir ve Sarıgöllü üreticilerin tarımsal sulamadaki can damarı konumunda olan Avşar Barajı'nda incelemelerde bulunan Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, son yağışların üreticinin yüzünü güldürdüğünü belitti. Barajın son yağışlarla birlikte su seviyesinin yükselmeye başladığını da belirten Türk, yaz dönemi sulama sezonu için sıkıntının söz konusu olmadığını söyledi.   "KIŞ SULAMASI İÇİN 5 MİLYON METRE KÜP SUYA İHTİYAÇ VAR"   İncelemelerinin ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Başkan Türk, son yağışlarla birlikte barajda 10 milyon metreküp suyun biriktiğini, kış sulaması için de en az 5 milyon metreküp daha suya ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Sulama sezonlarında asgari 65 milyon metreküp suyun mevcut olması gerektiğini de belirten Türk, şunları söyledi; "Barajımızın su tutma kapasitesi 65 milyon metreküp. Alaşehir ve Sarıgöl havzası olarak kış sulaması için 15, yaz sulaması için de 50 milyon metreküp su kullanıyoruz. Barajda son yağışlarla birlikte 10 milyon metreküp suyumuz var. Yaz ve son bahar aylarlarının kurak geçmesi, su seviyesini iyice düşürmüştü. Son yağışlarla birlikte 5 milyon metreküp su girişi oldu. Mevcut şarlarda kış sulaması ön görmüyoruz."   YAZ SULAMA SEZONU İÇİN TEDBİRLERİ ALIYORUZ"   Yaz sulama sezonunun plan ve programları için gerekli tedbirleri almayı sürdürdüklerini de ifade eden Türk, "Sezon için hazırlıklarımız sürüyor. Barajımız sulama için gerekli su seviyesine ulaşmazsa, birliğimize ait sulama pompalarını devreye sokacağız. Üreticilerimiz için gerekli her türlü tedbiri alıyoruz. Yaz sulaması için bir sıkıntı ön görmüyoruz."şeklinde konuştu.
Alaşehir Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerindeki üreticilerin tarımsal sulamada can damarı olan Avşar barajında incelemelerde bulundu.

Sulama sezonları için hazırlıklarını sürdüren Alaşehir Üzüm Sulama Birliği, üreticilerin mağdur olmamaları adına çeşitli tedbirler de almaya devam ediyor. Alaşehir ve Sarıgöllü üreticilerin tarımsal sulamadaki can damarı konumunda olan Avşar Barajı'nda incelemelerde bulunan Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, son yağışların üreticinin yüzünü güldürdüğünü belitti. Barajın son yağışlarla birlikte su seviyesinin yükselmeye başladığını da belirten Türk, yaz dönemi sulama sezonu için sıkıntının söz konusu olmadığını söyledi.

 

"KIŞ SULAMASI İÇİN 5 MİLYON METRE KÜP SUYA İHTİYAÇ VAR"

 

İncelemelerinin ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Başkan Türk, son yağışlarla birlikte barajda 10 milyon metreküp suyun biriktiğini, kış sulaması için de en az 5 milyon metreküp daha suya ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Sulama sezonlarında asgari 65 milyon metreküp suyun mevcut olması gerektiğini de belirten Türk, şunları söyledi;

"Barajımızın su tutma kapasitesi 65 milyon metreküp. Alaşehir ve Sarıgöl havzası olarak kış sulaması için 15, yaz sulaması için de 50 milyon metreküp su kullanıyoruz. Barajda son yağışlarla birlikte 10 milyon metreküp suyumuz var. Yaz ve son bahar aylarlarının kurak geçmesi, su seviyesini iyice düşürmüştü. Son yağışlarla birlikte 5 milyon metreküp su girişi oldu. Mevcut şarlarda kış sulaması ön görmüyoruz."

 

YAZ SULAMA SEZONU İÇİN TEDBİRLERİ ALIYORUZ"

 

Yaz sulama sezonunun plan ve programları için gerekli tedbirleri almayı sürdürdüklerini de ifade eden Türk, "Sezon için hazırlıklarımız sürüyor. Barajımız sulama için gerekli su seviyesine ulaşmazsa, birliğimize ait sulama pompalarını devreye sokacağız. Üreticilerimiz için gerekli her türlü tedbiri alıyoruz. Yaz sulaması için bir sıkıntı ön görmüyoruz."şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.