Yıldız'da Hafızlık eğitimi yeniden başladı

YAŞAM 05.12.2015 - 09:05, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Yıldız'da Hafızlık eğitimi yeniden başladı

Yıldız Camisi bahçesindeki Yatılı Kur'an Kursu'nda on beş yıl aradan sonra hafızlık eğitimine başlandı.
On beş yıl aradan sonra ilk kez yeniden bu yıl hafızlığa başlanan kursta öğrenciler sıkı bir eğitimden geçiriliyor. Kadrolu üç adet hafız hoca öğrencilerle gece gündüz bir program dahilinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen talimatları uygulayarak derslere devam ediyor. Kendisi de bir dönem aynı binada İmam Hatip Lisesi'ni bitiren kurs yöneticisi ve hafız adaylarının hocası Hafız Zeki Çam, öğrencilerin yetişmesine ve Kur'an-ı Kerim öğrenirken harflerin mahreçlerinin  yerinde uygulanmasına  büyük özen gösteriyor.   BİNANIN EKSİKLERİ TAMAMLANDI   Yıldız Camii yanındaki kurs binası İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit'in gayretleriyle baştan sona yeniden tadilattan geçirilerek, sınıflar daha modern hale getirilip, fiziki eksiklikler tamamlandı. Yurdun bütün katlarındaki kapı ve pencereler, ranzalar, yatak, yorgan, çarşaf ve dolaplar tamamen yenilendi. Üç katlı olan binanın diğer eksikleri ile dış cephe boyası önümüzdeki aylarda tamamlanacak.   ONLARCA HAFIZ YETİŞTİRDİ   Alaşehir'in en köklü ve eski binası olan bina, 1969 Alaşehir depreminde herhangi bir zarar görmemiş. Bir müddet İmam-Hatip Lisesi olarak hizmet veren binada şimdiye kadar onlarca hafız yetişerek ülkenin değişik yerlerinde devletin ve halkın hizmetinde çalışmış ve halen çalışmakta. Sadece Alaşehir Müftülüğüne bağlı camilerde görev yapan 6 İmam-Hatip bu kursun hafızlarından.   MÜFTÜ YİĞİT, ÖĞRENCİLERİ ZİYARET ETTİ   Alaşehir Müftülüğü Erkek Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimi devam ediyor. İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit önceki akşam  yatılı Kur'an Kursu'nda kalan ve hafızlığa çalışan öğrencileri ziyaret etti. Hafızlığın öneminden bahseden Yiğit  öğrencilerle sohbet etti. Ziyarette yurtta kalmanın gerektirdiği sorumluluklar  ve yurtta uyulması gereken kurallar gözden geçirildi.   HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR   Bu yıl yeniden canlandırılan hafızlık müessesi büyük bir heyecanla devam ediyor. İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, yaptığı açıklamada hafız adaylarının aynı zamanda İmam-Hatip Lisesi öğrencisi olduğunu, Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği okullarını bir yıl dondurarak öğrenciliğe devam ettiklerini söyledi.  Yiğit, "Kur'an Kursu hizmetlerinde bizleri yalnız bırakmayan, Kur'an Kurslarına  ve öğrencilere her türlü maddi ve manevi desteğini sürdüren değerli Alaşehir halkına teşekkür ediyoruz. Dinimiz ve toplumumuzun geleceği açısından son derece önemli bir müessesenin devamı ve bekası için çok hayırlı bir işe omuz veriyorlar. Allah kendilerinden razı olsun" dedi.
Yıldız Camisi bahçesindeki Yatılı Kur'an Kursu'nda on beş yıl aradan sonra hafızlık eğitimine başlandı.

On beş yıl aradan sonra ilk kez yeniden bu yıl hafızlığa başlanan kursta öğrenciler sıkı bir eğitimden geçiriliyor. Kadrolu üç adet hafız hoca öğrencilerle gece gündüz bir program dahilinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen talimatları uygulayarak derslere devam ediyor. Kendisi de bir dönem aynı binada İmam Hatip Lisesi'ni bitiren kurs yöneticisi ve hafız adaylarının hocası Hafız Zeki Çam, öğrencilerin yetişmesine ve Kur'an-ı Kerim öğrenirken harflerin mahreçlerinin  yerinde uygulanmasına  büyük özen gösteriyor.

 

BİNANIN EKSİKLERİ TAMAMLANDI

 

Yıldız Camii yanındaki kurs binası İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit'in gayretleriyle baştan sona yeniden tadilattan geçirilerek, sınıflar daha modern hale getirilip, fiziki eksiklikler tamamlandı. Yurdun bütün katlarındaki kapı ve pencereler, ranzalar, yatak, yorgan, çarşaf ve dolaplar tamamen yenilendi. Üç katlı olan binanın diğer eksikleri ile dış cephe boyası önümüzdeki aylarda tamamlanacak.

 

ONLARCA HAFIZ YETİŞTİRDİ

 

Alaşehir'in en köklü ve eski binası olan bina, 1969 Alaşehir depreminde herhangi bir zarar görmemiş. Bir müddet İmam-Hatip Lisesi olarak hizmet veren binada şimdiye kadar onlarca hafız yetişerek ülkenin değişik yerlerinde devletin ve halkın hizmetinde çalışmış ve halen çalışmakta. Sadece Alaşehir Müftülüğüne bağlı camilerde görev yapan 6 İmam-Hatip bu kursun hafızlarından.

 

MÜFTÜ YİĞİT, ÖĞRENCİLERİ ZİYARET ETTİ

 

Alaşehir Müftülüğü Erkek Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimi devam ediyor. İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit önceki akşam  yatılı Kur'an Kursu'nda kalan ve hafızlığa çalışan öğrencileri ziyaret etti. Hafızlığın öneminden bahseden Yiğit  öğrencilerle sohbet etti. Ziyarette yurtta kalmanın gerektirdiği sorumluluklar  ve yurtta uyulması gereken kurallar gözden geçirildi.

 

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR

 

Bu yıl yeniden canlandırılan hafızlık müessesi büyük bir heyecanla devam ediyor. İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, yaptığı açıklamada hafız adaylarının aynı zamanda İmam-Hatip Lisesi öğrencisi olduğunu, Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği okullarını bir yıl dondurarak öğrenciliğe devam ettiklerini söyledi.  Yiğit, "Kur'an Kursu hizmetlerinde bizleri yalnız bırakmayan, Kur'an Kurslarına  ve öğrencilere her türlü maddi ve manevi desteğini sürdüren değerli Alaşehir halkına teşekkür ediyoruz. Dinimiz ve toplumumuzun geleceği açısından son derece önemli bir müessesenin devamı ve bekası için çok hayırlı bir işe omuz veriyorlar. Allah kendilerinden razı olsun" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.