Zabıta'dan uyarı, Dilencilere aldanmayı

YAŞAM 20.06.2016 - 10:29, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Zabıta'dan uyarı, Dilencilere aldanmayı

Ramazan ayı nedeniyle ilçe muhtelif yerlerinde artan ve düşkün izlenimi vererek halkın vicdani duygularını istismar eden dilencilere Alaşehir Zabıta ekipleri fırsat vermiyor.
Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kendilerine hasta ve yaşlı görünümü verip halkın dini duygularını istismar ederek dilenen dilencilere göz açtırmıyor. İşlerinde profesyonelleşen bu kişilerin zabıtaları gördüklerinde asıl amaçlarını gizlemek için incik ve boncuk satmalarına kanmayan ekiplerin; bu kişiler üzerinde yapılan üst aramalarında ise kayıt dışı kazandıkları paraların el konulmaması için periyodik aralıklarla, aracıları vasıtasıyla topladıkları paraları işbirlikçilerine transfer ettikleri tespit edildi.   KACAR; YARDIMLARINIZI GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YAPIN Ramazan ayı içersinde olduklarına dikkat çekerek vatandaşları uyaran Alaşehir Zabıta Müdürü Erol Kacar yaptığı açıklamada : “ Her yıl olduğu gibi bu yıl da sokaktaki ekiplerimiz marifetiyle yapılan denetimlerimizde rastladığımız şahısların arşiv kayıtları incelendiğinde  sürekli  aynı suçlardan sabıkalı olanlarına defalarca rastlıyoruz. Bu da demek oluyor ki; temiz vicdanlı halisane düşünen vatandaşlarımızın din ve vicdan duygularını istismar eden kişilerin artık bunu bir meslek haline getirmelerine maalesef üzülerek şahit oluyoruz. Bu nedenledir ki; iyi niyetli olan hayırsever hemşerilerimizden isteğimiz, tanımadıkları kişilere güvenmeyerek yardımlarını gerçek ihtiyaç sahibi olan civarındaki mağdur vatandaşlara yapmaları yönünde olacaktır.” dedi.
Ramazan ayı nedeniyle ilçe muhtelif yerlerinde artan ve düşkün izlenimi vererek halkın vicdani duygularını istismar eden dilencilere Alaşehir Zabıta ekipleri fırsat vermiyor.

Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kendilerine hasta ve yaşlı görünümü verip halkın dini duygularını istismar ederek dilenen dilencilere göz açtırmıyor. İşlerinde profesyonelleşen bu kişilerin zabıtaları gördüklerinde asıl amaçlarını gizlemek için incik ve boncuk satmalarına kanmayan ekiplerin; bu kişiler üzerinde yapılan üst aramalarında ise kayıt dışı kazandıkları paraların el konulmaması için periyodik aralıklarla, aracıları vasıtasıyla topladıkları paraları işbirlikçilerine transfer ettikleri tespit edildi.  

KACAR; YARDIMLARINIZI GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YAPIN

Ramazan ayı içersinde olduklarına dikkat çekerek vatandaşları uyaran Alaşehir Zabıta Müdürü Erol Kacar yaptığı açıklamada : “ Her yıl olduğu gibi bu yıl da sokaktaki ekiplerimiz marifetiyle yapılan denetimlerimizde rastladığımız şahısların arşiv kayıtları incelendiğinde  sürekli  aynı suçlardan sabıkalı olanlarına defalarca rastlıyoruz. Bu da demek oluyor ki; temiz vicdanlı halisane düşünen vatandaşlarımızın din ve vicdan duygularını istismar eden kişilerin artık bunu bir meslek haline getirmelerine maalesef üzülerek şahit oluyoruz. Bu nedenledir ki; iyi niyetli olan hayırsever hemşerilerimizden isteğimiz, tanımadıkları kişilere güvenmeyerek yardımlarını gerçek ihtiyaç sahibi olan civarındaki mağdur vatandaşlara yapmaları yönünde olacaktır.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.