Zeytinçay - Sarıkız Kooperatifinde durmak yok

GÜNDEM 01.04.2017 - 10:11, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Zeytinçay - Sarıkız Kooperatifinde durmak yok

İki ay önce Kuru Musluk'ta bir sondaj kuyusunu hizmete sokan Zeytinçay-Sarıkız Sulama Kooperatifi Yönetimi, ikinci sondaj çalışmasını Erenköy altında başlattı. Başkan Adnan Işık, kooperatif ortaklarını mağdur etmemek ve hizmetlerde aksamaya fırsat vermemek için yoğun bir çalışma programı yürüttüklerini söyledi.
Zeytinçay-Sarıkız Sulama Kooperatifi yönetimi, iki ay önce Kuru Musluk mevkiinde çakılan pompanın ardından şimdi de Erenköy altında yeni bir sondaj çalışması başlattı. Geçtiğimiz Cumartesi günü başlatılan sondaj çalışmasında 180 metre derinliğe inileceği belirtildi.Sondaj çalışması ve diğer faaliyetler hakkında bilgi veren Zeytinçay-Sarıkız Sulama Kooperatifi Başkanı Adnan Işık, yönetim kurulu üyesi Ahmet Kaygısız ve denetim kurulu üyesi Kemalettin Metin'le birlikte sondaj çalışmasının bulunduğu arazide gazetemize açıklamalarda bulundu. İLK POMPA KURU MUSLUK MEVKİİNE Göreve gelmelerinin üzerinden henüz bir yıl geçmediğini ve mali açıdan kötü bir yönetim devraldıklarını ifade eden Başkan Adnan Işık, kooperatif ortaklarını mağdur etmemek ve hizmetlerde aksamaya fırsat vermemek için yoğun bir çalışma programı yürüttüklerini söyledi. İki ay önce Kuru Musluk mevkiinde çaktıkları sondaj kuyusundan 180 metrede su bulduklarını belirten Işık, "Burada 180 metrede suyu bulduk. Saatte 100 ton kapasiteye sahip kuyumuzdan damlama yöntemiyle saatte 50 ton su veriyoruz" dedi. İKİNCİ SONDAJ KUYUSUNA BAŞLANDI Kooperatifin su ihtiyacını karşılamak için ikinci sondajı kuyusunu Erenköy altında açtıklarını dile getiren Işık, "Kooperatif ortağımız olan Elmas Avcı kendi önerisiyle, hiçbir maddi karşılık istemeden kendi arazisinin bir kısmında sondaj yapılmasını önerdi. Bu öneriyi kabul ettik. Kendisine bir kez daha bu fedakarlığı için teşekkür ediyoruz. Burada geçtiğimiz Cumartesi'den bu yana sondaj çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımız 180 metreye kadar sürecek. Sondaj çalışması yapılan bölgede Ali Osman Kapucu isimli kooperatif ortağımıza ait trafonun 40 kw/h'sını anlaşarak satın aldık ve elektrik problemimizi çözdük. Bu ortağımıza da teşekkür ediyoruz. Bu kuyumuzdan suyu bulduğumuzda hem salma hem de damlama olarak ortaklarımızın su ihtiyaçlarını karşılayacağız" " şeklinde konuştu.   ARIKLAR KAPALI SİSTEME DÖNÜŞECEK   Kooperatifin su ulaşımını sağladığı arıkların çok eskidiğini ve deforme olduğunu hatırlatan Kooperatif Başkanı Işık, "1970'li yıllardan beri kullanılan arıklarımız var. Bu arıklar artık ihtiyacı karşılayamıyor. Arıklarımızı kapalı (boru) sisteme dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Ortaklarımız da aynı düşüncede" dedi.   ORTAKLARA İLAÇLAMA SUYU TEMİN EDİLİYOR   Kooperatif ortaklarının ilaçlama dönemindeki ilaç suyu ihtiyacını da karşıladıklarını dile getiren Işık, Kuru Musluk'taki kooperatif arazisine 5 tonluk su deposu kurduklarını söyledi. Işık, "Ortaklarımız buradaki depomuzdan 1 liraya 400 litre, 2 liraya 1200 litre su alabiliyor. Aynı sistemi Zeytinçay yakınındaki Küme Evleri'ne de kurarak ortaklarımızın ilaçlama suyu ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyoruz" dedi.
İki ay önce Kuru Musluk'ta bir sondaj kuyusunu hizmete sokan Zeytinçay-Sarıkız Sulama Kooperatifi Yönetimi, ikinci sondaj çalışmasını Erenköy altında başlattı. Başkan Adnan Işık, kooperatif ortaklarını mağdur etmemek ve hizmetlerde aksamaya fırsat vermemek için yoğun bir çalışma programı yürüttüklerini söyledi.

Zeytinçay-Sarıkız Sulama Kooperatifi yönetimi, iki ay önce Kuru Musluk mevkiinde çakılan pompanın ardından şimdi de Erenköy altında yeni bir sondaj çalışması başlattı. Geçtiğimiz Cumartesi günü başlatılan sondaj çalışmasında 180 metre derinliğe inileceği belirtildi.Sondaj çalışması ve diğer faaliyetler hakkında bilgi veren Zeytinçay-Sarıkız Sulama Kooperatifi Başkanı Adnan Işık, yönetim kurulu üyesi Ahmet Kaygısız ve denetim kurulu üyesi Kemalettin Metin'le birlikte sondaj çalışmasının bulunduğu arazide gazetemize açıklamalarda bulundu.

İLK POMPA KURU MUSLUK MEVKİİNE

Göreve gelmelerinin üzerinden henüz bir yıl geçmediğini ve mali açıdan kötü bir yönetim devraldıklarını ifade eden Başkan Adnan Işık, kooperatif ortaklarını mağdur etmemek ve hizmetlerde aksamaya fırsat vermemek için yoğun bir çalışma programı yürüttüklerini söyledi. İki ay önce Kuru Musluk mevkiinde çaktıkları sondaj kuyusundan 180 metrede su bulduklarını belirten Işık, "Burada 180 metrede suyu bulduk. Saatte 100 ton kapasiteye sahip kuyumuzdan damlama yöntemiyle saatte 50 ton su veriyoruz" dedi.

İKİNCİ SONDAJ KUYUSUNA BAŞLANDI

Kooperatifin su ihtiyacını karşılamak için ikinci sondajı kuyusunu Erenköy altında açtıklarını dile getiren Işık, "Kooperatif ortağımız olan Elmas Avcı kendi önerisiyle, hiçbir maddi karşılık istemeden kendi arazisinin bir kısmında sondaj yapılmasını önerdi. Bu öneriyi kabul ettik. Kendisine bir kez daha bu fedakarlığı için teşekkür ediyoruz. Burada geçtiğimiz Cumartesi'den bu yana sondaj çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımız 180 metreye kadar sürecek. Sondaj çalışması yapılan bölgede Ali Osman Kapucu isimli kooperatif ortağımıza ait trafonun 40 kw/h'sını anlaşarak satın aldık ve elektrik problemimizi çözdük. Bu ortağımıza da teşekkür ediyoruz. Bu kuyumuzdan suyu bulduğumuzda hem salma hem de damlama olarak ortaklarımızın su ihtiyaçlarını karşılayacağız" " şeklinde konuştu.

 

ARIKLAR KAPALI SİSTEME DÖNÜŞECEK

 

Kooperatifin su ulaşımını sağladığı arıkların çok eskidiğini ve deforme olduğunu hatırlatan Kooperatif Başkanı Işık, "1970'li yıllardan beri kullanılan arıklarımız var. Bu arıklar artık ihtiyacı karşılayamıyor. Arıklarımızı kapalı (boru) sisteme dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Ortaklarımız da aynı düşüncede" dedi.

 

ORTAKLARA İLAÇLAMA SUYU TEMİN EDİLİYOR

 

Kooperatif ortaklarının ilaçlama dönemindeki ilaç suyu ihtiyacını da karşıladıklarını dile getiren Işık, Kuru Musluk'taki kooperatif arazisine 5 tonluk su deposu kurduklarını söyledi. Işık, "Ortaklarımız buradaki depomuzdan 1 liraya 400 litre, 2 liraya 1200 litre su alabiliyor. Aynı sistemi Zeytinçay yakınındaki Küme Evleri'ne de kurarak ortaklarımızın ilaçlama suyu ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.