ZİRAAT ODASI’NDAN 3. HUKUK ZAFERİ

01.07.2022 - 09:17, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ZİRAAT ODASI’NDAN 3. HUKUK ZAFERİ

Alaşehir Ziraat Odası Başkanlığı yeni jeotermal kuyularının ve istasyonlarının kurulmaması için canla başla mücadelesi sürüyor. Odanın sürdüğü hukuk mücadelesi meyvelerini vermeye de devam ediyor. Tepeköy santralleri kapsamında 7 mahallede açılması hedeflenen 91 kuyu ve 6 santral jeotermal tesisi için açılan davayı Ziraat Odası yine kazandı.
Alaşehir Ziraat Odası, yeni açılması hedeflenen jeotermal tesislerinin açılmaması için verdiği hukuk mücadelesini yine kazandı. Tepeköy Santralleri adı altında; Alaşehir, Türkmenköy, Baklacı, Akkeçili, Selce, Tepeköy, Ilgın ve Işıklar mahallerini kapsayan 91 kuyu ve 6 santral yeni saha çalışmasına yönelik Manisa 2. İdare Mahkemesinde açtığı iptal davasını yine kazandı. Söz konusu mahkeme kararının temyiz yolunun açık olduğu belirtildi. Alaşehir Ziraat Odası, Akkeçili Mahallesi  9 kuyu, 1 santral ve Kemaliye-Toygar  mahalleri jeotermal sahası 4 kuyu çalışmasına yönelik açtığı iptal davalarını da kazanmıştı. Söz konusu sahaların da Danıştay’daki temyiz sürecinin sürdüğü belirtildi. YENİ BİR DAVA DAHA AÇILDI Bir enerji firmasının Akkeçli mahallesi 101 ada 16 parselde 23 dönümlük arazide kurmayı planladığı jeotermal istasyonunun iptali için yeni bir hukuki süreci de başlatan Alaşehir Ziraat Odası Başkanlığı, işin peşini bırakmıyor. Ege bölgesinin en verimli tarım arazilerini korumaya çalıştıklarını belirten Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, “Tek başımıza karalı mücadelemizi sürdürüyoruz. Farklı bölgelerde açılması planlanan 3 jeotermal sahasının iptali için açtığımız davaları kazandık. İptal kararlarının temyiz yolu açık. Danıştay’dan da inşallah alnımızın akıyla çıkarız. Bölge vatandaşlarımızın da desteği arkamızda. İşin peşini bırakmaya niyetimiz yok. Oda olarak, her türlü mücadelemizi sürdüreceğiz. Var olan tesisleri de yakından takip ediyoruz.”dedi. ANALİZ: Türkiye’nin enerjiye ihtiyacından çok, temiz gıdaya ihtiyacı var. Bu ülkenin kalkınmasındaki yegane güç tarımdır. Derenin taşıyla, derenin kuşunu avlayan, yani devletin parasıyla servetlerine servet katan Jeotermal firmaları, başta insan ve çevre sağlığı olmak üzere çevre ve tarım arazilerini korumak için üzerine düşen sorumluluğu yerine getiriyor mu? Peki, Alaşehir’e bir katkısı var mı? KOSKOCAMAN BİR HAYIR!  
Alaşehir Ziraat Odası Başkanlığı yeni jeotermal kuyularının ve istasyonlarının kurulmaması için canla başla mücadelesi sürüyor. Odanın sürdüğü hukuk mücadelesi meyvelerini vermeye de devam ediyor. Tepeköy santralleri kapsamında 7 mahallede açılması hedeflenen 91 kuyu ve 6 santral jeotermal tesisi için açılan davayı Ziraat Odası yine kazandı.

Alaşehir Ziraat Odası, yeni açılması hedeflenen jeotermal tesislerinin açılmaması için verdiği hukuk mücadelesini yine kazandı. Tepeköy Santralleri adı altında; Alaşehir, Türkmenköy, Baklacı, Akkeçili, Selce, Tepeköy, Ilgın ve Işıklar mahallerini kapsayan 91 kuyu ve 6 santral yeni saha çalışmasına yönelik Manisa 2. İdare Mahkemesinde açtığı iptal davasını yine kazandı. Söz konusu mahkeme kararının temyiz yolunun açık olduğu belirtildi.

Alaşehir Ziraat Odası, Akkeçili Mahallesi  9 kuyu, 1 santral ve Kemaliye-Toygar  mahalleri jeotermal sahası 4 kuyu çalışmasına yönelik açtığı iptal davalarını da kazanmıştı. Söz konusu sahaların da Danıştay’daki temyiz sürecinin sürdüğü belirtildi.

YENİ BİR DAVA DAHA AÇILDI

Bir enerji firmasının Akkeçli mahallesi 101 ada 16 parselde 23 dönümlük arazide kurmayı planladığı jeotermal istasyonunun iptali için yeni bir hukuki süreci de başlatan Alaşehir Ziraat Odası Başkanlığı, işin peşini bırakmıyor. Ege bölgesinin en verimli tarım arazilerini korumaya çalıştıklarını belirten Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, “Tek başımıza karalı mücadelemizi sürdürüyoruz. Farklı bölgelerde açılması planlanan 3 jeotermal sahasının iptali için açtığımız davaları kazandık. İptal kararlarının temyiz yolu açık. Danıştay’dan da inşallah alnımızın akıyla çıkarız. Bölge vatandaşlarımızın da desteği arkamızda. İşin peşini bırakmaya niyetimiz yok. Oda olarak, her türlü mücadelemizi sürdüreceğiz. Var olan tesisleri de yakından takip ediyoruz.”dedi.

ANALİZ: Türkiye’nin enerjiye ihtiyacından çok, temiz gıdaya ihtiyacı var. Bu ülkenin kalkınmasındaki yegane güç tarımdır. Derenin taşıyla, derenin kuşunu avlayan, yani devletin parasıyla servetlerine servet katan Jeotermal firmaları, başta insan ve çevre sağlığı olmak üzere çevre ve tarım arazilerini korumak için üzerine düşen sorumluluğu yerine getiriyor mu? Peki, Alaşehir’e bir katkısı var mı? KOSKOCAMAN BİR HAYIR!

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.