BİK’TEN DEPREMZEDE GAZETELERE DESTEK!

1-Yapılacak yardımlardan söz konusu deprem bölgesindeki resmi ilan yayımlama hakkını haiz veya bu hakkı kazanabilmek için bekleme süresine tabi gazeteler yararlanacaktır.

2-Yardımdan yararlanabilecek gazetelere ait iş yerlerinin depremlerden az, orta veya ağır/yıkık derecede hasar görmüş olması gerekmektedir.

3-Yardımdan yararlanmak isteyen gazetelerin 31 Mart 2023 tarihine kadar Kuruma yazılı olarak başvurması, başvuru dilekçesinin ekinde yetkili mercii tarafından verilmiş olan ve iş yerlerinin az, orta veya ağır/yıkık derecede hasar durumunu gösteren bir belgenin bulunması gerekmektedir.

4-Gazetelerin hasar durumuna göre yardım dağıtımına esas ana puanlar; az hasarlı olanlar için (10), orta hasarlı olanlar için (20), ağır hasarlı/yıkık olanlar için  (40) olarak belirlenmiştir.

5-Dağıtılacak toplam yardım miktarı, yardıma başvuran gazetelerin toplam ana puanına bölünerek 1 (bir) birim puana karşılık gelen yardım miktarı bulunacaktır.

6-Yardıma başvuran gazetelerin ana puanı ile 1 (bir) birim puanlık yardım miktarı çarpılarak her bir gazeteye yapılacak yardım tutarı hesaplanacak ve ödemeler Genel Müdürlükçe yapılacaktır.

7-Bu şekil şartları, 31 Mart 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar Basın İlan Kurumu internet sitesinde yayımlanacaktır.

İlgililere ve kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.