KAYMAKAM UÇGUN, DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Kaymakam Abdullah Uçgun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Mesajında kadınlara yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirilebildiğinde ve tüm kız çocuklarının eğitimin her seviyesinden yararlanabildiğinde, geleceğe daha güvenle bakılabileceğini ifade eden Uçgun, " başta şehit anneleri ve şehit eşleri olmak üzere bütün dünya kadınlarının “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutlar, saygılar sunarım. " dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, mesajında şu ifadeleri kullandı.

"AYRIMCILIĞA KARŞI MÜCADELE ETMEK HERKESİN SORUMLULUĞUDUR"

"Ailenin temel taşı‚ milli değerlerimizin öğreticisi‚ taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımıza‚ yaşamın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak‚ her tür ayrımcılığa karşı mücadele etmek‚ kadın erkek herkesin ortak sorumluluğudur.

Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirilebildiğinde ve tüm kız çocuklarımız eğitimin her seviyesinden yararlanabildiğinde, geleceğe daha güvenle bakabileceğimiz muhakkaktır. Ülkemizde kadınlarımızın sosyal yaşamda hak ettikleri yere gelmesi için önemli adımlar atılmaktadır. Yenilenen ve geliştirilen yasal düzenlemeler uygulamaya konuldukça kadınlarımızın mevcut sıkıntıları daha da azalacaktır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan çağdaş dünyadaki yerimizi alma mücadelesinde en büyük dayanağımız her zaman Türk kadını olmuştur.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününün, tüm dünyada ve ülkemizde kadınlara eşitlik, daha huzurlu ve insan onuruna yakışır kaliteli yaşam getirmesini, özlem ve isteklerini dile getirdikleri ve elde ettikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmasını temenni ederim. Bu vesile ile başta şehit anneleri ve şehit eşleri olmak üzere bütün dünya kadınlarının “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutlar, saygılar sunarım."