VALİ KARADENİZ, 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLADI

Engellilik, sadece engelli bireylerimizin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmaktan ziyade sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren bir husustur. Sosyal devlet olma anlamında dünyanın en önde gelen ülkelerinden olan ülkemizde bu konuda önemli hizmetler sağlanmaktadır.Bununla birlikte engelli bireylerimizin, sosyal, ekonomik ve kültürel hayatın içinde mutlu bir yaşam sürdürebilmelerini sağlamak toplumumuzun her kesimine düşen en önemli görevlerindendir.

Engelli bireylerimize fırsat verildiğinde ekonomik, sosyal, kültürel, spor ve benzeri her alanda üstün başarılara imza attıklarını görüyoruz. Bu açıdan bizler, onların her alanda sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkarmak ve onları toplumla bütünleştirmek için elimizden gelen bütün gayreti göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle,dünyaya engelli bireylerimiz açısından bakabilmek için 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün bir farkındalık oluşturmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımızasevgi ve saygılarımı sunuyorum.”