Alaşehir'de zirai ilaç bayileri ile kalıntı önleme toplantısı yapıldı

09.04.2018 - 09:09, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Alaşehir'de zirai ilaç bayileri ile kalıntı önleme toplantısı yapıldı

Dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye üzümün başkenti Alaşehir’de başta üzüm, kiraz, çilek gibi temel ihracat ürünleri olmak üzere, tüm gıda ürünlerinde kalıntının önlenebilmesi amacıyla Alaşehir Kaymakamlığı tarafından organize edilen Kalıntının Önlenmesi toplantısı Ziraat Odası toplantı salonunda yapıldı.
Toplantıya  Alaşehir  Kaymakam Abdullah Uçgun,  İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tarık Memiş,  Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Meran Kayhan,  Ticaret Odası Başkanı Mustafa Seyhan , Ege İhracatçılar Birliği Tarım Danışmanı Oğuz Aşçıoğlu,  kurum personelleri ve Alaşehir’de  faaliyet gösteren zirai ilaç bayileri katıldı. UÇGUN: KULLANILAN KİMYASALLAR KONTROLLÜ OLMALI Toplantıda konuşan Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, "İç ve dış piyasada söz sahibi olduğumuz, başta dünyaca ünlü çekirdeksiz sultani üzümümüz olmak üzere, kiraz, çilek gibi ürünlerimizin insan sağlığına zarar vermesini önlemek, istendiği taktirde tamamen sizin kontrolünüzde olabilir. Burada sizlere çok büyük iş düşüyor. Sizin yapacağınız, kullanılan zirai ilaçları kontrol altında tutabilirsek, bunu başarabilirseniz, kalıntı sorununu çözebileceğimize inanıyorum."dedi. MEMİŞ: ZİRAİ İLAÇ TAKİP SİSTEMİNE BÜTÜN BAYİLERİN DAHİL OLMASINI BEKLİYORUZ Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tarık Memiş de "Bağlarda başta salkım güvesi zararlısı olmak üzere diğer hastalık ve zararlılara karşı kimyasal mücadele yöntemi yerine biyolojik ve biyoteknik mücadele yolunu seçmemiz gerekiyor. Küçük parçalı bağ alanlarında kimyasal aktif madde sayısını düşürebilmek için zirai ilaçlama aletini profesyonel kullanıcılar vasıtasıyla bağ hastalık ve zararlılarıyla mücadelenin kollektif yapılması gerekmektedir. Kurutmalık ve Sofralık üzüm yetiştiriciliğinde hasat öncesi analiz sonuçlarının değerlendirilmesi ve ortaya çıkan çoklu aktif madde sayısının düşürülmesine yönelik ortak çalışmalar yapıcağız. Yasaklı ve kalıntı riski oluşturabilecek bazı aktif maddelerin kullanılmaması gerekmektedir. Bunun için  gerekli tedbirleri alacağız.  Zirai ilaç takip sistemine bir an önce bütün bayilerimizin geçmeleri için,  gayret göstermeleri ve gübre takip sisteminin işleyişini sağlayacağız. Bu alanda  karşılaşılan sorunları birlikte çözeceğiz. Kurutmalık ve sofralık üzümdeki dünya ticaretindeki payımızın ülke olarak arttırabilmemiz için güvenli ve güvenilir üzüm üretimi için hep birlikte gayret göstereceğiz."dedi.
Dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye üzümün başkenti Alaşehir’de başta üzüm, kiraz, çilek gibi temel ihracat ürünleri olmak üzere, tüm gıda ürünlerinde kalıntının önlenebilmesi amacıyla Alaşehir Kaymakamlığı tarafından organize edilen Kalıntının Önlenmesi toplantısı Ziraat Odası toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya  Alaşehir  Kaymakam Abdullah Uçgun,  İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tarık Memiş,  Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Meran Kayhan,  Ticaret Odası Başkanı Mustafa Seyhan , Ege İhracatçılar Birliği Tarım Danışmanı Oğuz Aşçıoğlu,  kurum personelleri ve Alaşehir’de  faaliyet gösteren zirai ilaç bayileri katıldı.

UÇGUN: KULLANILAN KİMYASALLAR KONTROLLÜ OLMALI

Toplantıda konuşan Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, "İç ve dış piyasada söz sahibi olduğumuz, başta dünyaca ünlü çekirdeksiz sultani üzümümüz olmak üzere, kiraz, çilek gibi ürünlerimizin insan sağlığına zarar vermesini önlemek, istendiği taktirde tamamen sizin kontrolünüzde olabilir. Burada sizlere çok büyük iş düşüyor. Sizin yapacağınız, kullanılan zirai ilaçları kontrol altında tutabilirsek, bunu başarabilirseniz, kalıntı sorununu çözebileceğimize inanıyorum."dedi.

MEMİŞ: ZİRAİ İLAÇ TAKİP SİSTEMİNE BÜTÜN BAYİLERİN DAHİL OLMASINI BEKLİYORUZ

Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tarık Memiş de "Bağlarda başta salkım güvesi zararlısı olmak üzere diğer hastalık ve zararlılara karşı kimyasal mücadele yöntemi yerine biyolojik ve biyoteknik mücadele yolunu seçmemiz gerekiyor. Küçük parçalı bağ alanlarında kimyasal aktif madde sayısını düşürebilmek için zirai ilaçlama aletini profesyonel kullanıcılar vasıtasıyla bağ hastalık ve zararlılarıyla mücadelenin kollektif yapılması gerekmektedir. Kurutmalık ve Sofralık üzüm yetiştiriciliğinde hasat öncesi analiz sonuçlarının değerlendirilmesi ve ortaya çıkan çoklu aktif madde sayısının düşürülmesine yönelik ortak çalışmalar yapıcağız. Yasaklı ve kalıntı riski oluşturabilecek bazı aktif maddelerin kullanılmaması gerekmektedir. Bunun için  gerekli tedbirleri alacağız.  Zirai ilaç takip sistemine bir an önce bütün bayilerimizin geçmeleri için,  gayret göstermeleri ve gübre takip sisteminin işleyişini sağlayacağız. Bu alanda  karşılaşılan sorunları birlikte çözeceğiz. Kurutmalık ve sofralık üzümdeki dünya ticaretindeki payımızın ülke olarak arttırabilmemiz için güvenli ve güvenilir üzüm üretimi için hep birlikte gayret göstereceğiz."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.