'ALAŞEHİR EKMEĞİ'NE COĞRAFİ İŞARET ALINDI

24.05.2022 - 09:11, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

'ALAŞEHİR EKMEĞİ'NE COĞRAFİ İŞARET ALINDI

DAHA ÖNCE ALAŞEHİR ASMA YAPRAĞI VE ALAŞEHİR KAPAMASINA TESCİL ALAN ALAŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI EKMEĞİ DE TESCİL ETTİRDİ. EKMEKLE BİRLİKTE İLÇENİN 3 ÜRÜNÜ COĞRAFİ İŞARET ALMIŞ OLDU.
Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası 'Alaşehir Ekmeği'ne Coğrafi İşaret aldı. 2021 yılında tescil için başvuruda bulunan Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası ekmeğin tescilini aldı. Daha önce Alaşehir asma yaprağı ve Alaşehir kapamasına tescil alan Ticaret ve Sanayi Odası ekmeği de tescil ettirdi. Alaşehir ekmeği bayatlamaması, sarı undan yapılması ve özel mayadan yapılması nedeniyle oldukça tercih ediliyor. Alaşehir kaymakamlık proje ekibi tarafından Zafer Kalkınma Ajansı destekleriyle hazırlanan Alaşehir'in Markalaşma Yolculuğunda Coğrafi İşaretler adlı proje çalışmaları içinde Alaşehir ekmeğine coğrafi işaret tescili alabilme çalışmaları yapıldı. Yaklaşık bir yıllık çalışma sonunda ekmeğin coğrafi işareti alındı. SEYHAN ALAŞEHİR MARKALAŞIYOR Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, "Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak Alaşehir Ekmeğimize coğrafi işaret tescil aldık. Alaşehir Ekmeği özel sarı undan imal ediliyor, mayasında Alaşehir üzümlerinden elde edilmiş olan, pekmezi de kullanılarak, tüketiminde ayrı bir lezzet veriyor. Meşe odununda pişirilmesi gibi özelliklere sahip. Daha önce asma yaprağı ve Alaşehir Kapamasına tescil belgesi almıştık. Şimdi de adıyla özdeşleşen bir ekmek olan Alaşehir ekmeğinin coğrafi işaret belgesini aldık. Alaşehir'i marka şehir yapma çalışmalarımız devam edecek. Amacımız marka şehir Alaşehir'in marka ürünlerini ve marka kişilerini ön plana çıkararak, şehrimizin tanıtımını artırmak." dedi. ALAŞEHİR EKMEĞİN’NİN MUCİDİ DE KONUŞTU Alaşehirli fırıncı Necdet Yenikent, "Alaşehir ekmeğinin icadını babam İlhan Yenikent ilk kez 1978 yılında bulmuştu. O günden sonra Alaşehir ekmeği, Alaşehir'e dışarıdan gelenler tarafından aranmaya başladı. Alaşehir'e gelen herkes mutlaka Alaşehir ekmeğini alır, hatta yurt dışında çalışan vatandaşlarımız tatil dönüşü buz dolabında dondurarak, yurt dışına bile götürüyorlar." diye konuş
DAHA ÖNCE ALAŞEHİR ASMA YAPRAĞI VE ALAŞEHİR KAPAMASINA TESCİL ALAN ALAŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI EKMEĞİ DE TESCİL ETTİRDİ. EKMEKLE BİRLİKTE İLÇENİN 3 ÜRÜNÜ COĞRAFİ İŞARET ALMIŞ OLDU.

Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası 'Alaşehir Ekmeği'ne Coğrafi İşaret aldı. 2021 yılında tescil için başvuruda bulunan Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası ekmeğin tescilini aldı. Daha önce Alaşehir asma yaprağı ve Alaşehir kapamasına tescil alan Ticaret ve Sanayi Odası ekmeği de tescil ettirdi. Alaşehir ekmeği bayatlamaması, sarı undan yapılması ve özel mayadan yapılması nedeniyle oldukça tercih ediliyor. Alaşehir kaymakamlık proje ekibi tarafından Zafer Kalkınma Ajansı destekleriyle hazırlanan Alaşehir'in Markalaşma Yolculuğunda Coğrafi İşaretler adlı proje çalışmaları içinde Alaşehir ekmeğine coğrafi işaret tescili alabilme çalışmaları yapıldı. Yaklaşık bir yıllık çalışma sonunda ekmeğin coğrafi işareti alındı.

SEYHAN ALAŞEHİR MARKALAŞIYOR

Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, "Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak Alaşehir Ekmeğimize coğrafi işaret tescil aldık. Alaşehir Ekmeği özel sarı undan imal ediliyor, mayasında Alaşehir üzümlerinden elde edilmiş olan, pekmezi de kullanılarak, tüketiminde ayrı bir lezzet veriyor. Meşe odununda pişirilmesi gibi özelliklere sahip. Daha önce asma yaprağı ve Alaşehir Kapamasına tescil belgesi almıştık. Şimdi de adıyla özdeşleşen bir ekmek olan Alaşehir ekmeğinin coğrafi işaret belgesini aldık. Alaşehir'i marka şehir yapma çalışmalarımız devam edecek. Amacımız marka şehir Alaşehir'in marka ürünlerini ve marka kişilerini ön plana çıkararak, şehrimizin tanıtımını artırmak." dedi.

ALAŞEHİR EKMEĞİN’NİN MUCİDİ DE KONUŞTU

Alaşehirli fırıncı Necdet Yenikent, "Alaşehir ekmeğinin icadını babam İlhan Yenikent ilk kez 1978 yılında bulmuştu. O günden sonra Alaşehir ekmeği, Alaşehir'e dışarıdan gelenler tarafından aranmaya başladı. Alaşehir'e gelen herkes mutlaka Alaşehir ekmeğini alır, hatta yurt dışında çalışan vatandaşlarımız tatil dönüşü buz dolabında dondurarak, yurt dışına bile götürüyorlar." diye konuş

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.