Alaşehir’de vatandaşlar tedirgin: Evlerin duvarları çatladı, çöküntüler oluştu

YAŞAM 07.02.2024 - 16:35, Güncelleme: 07.02.2024 - 16:35
 

Alaşehir’de vatandaşlar tedirgin: Evlerin duvarları çatladı, çöküntüler oluştu

1969 depreminde en ağır hasar gören Tepeköy Mahallesi'nde şimdilerde ise üzüm bağlarında oluşan çöküntüler ve evlerin duvarlarda oluşan çatlaklar vatandaşları korkutuyor.
Alaşehir’de 28 Mart 1969 tarihinde, Kandilli Rasathanesi kayıtlarına göre 6,5 büyüklüğünde meydana gelen depremin üzerinden 55 yıl geçmesine rağmen izlerini görmek mümkün. Bu depremde 50 kişi yaşamını yitirdi ve 150 vatandaşımız da yaralandı. Tamamen yıkılan veya çok ağır hasar gören ev ve iş yerinin sayısı ise 4.651 gibi korkutucu bir rakam olarak tarihe kazındı. Depremde en ağır hasar gören Tepeköy Mahallesi'nde şimdilerde ise üzüm bağlarında oluşan çöküntüler ve evlerin duvarlarda oluşan çatlaklar vatandaşları korkutuyor. Alaşehir’de 55 yıl önce meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından şimdilerde ilçeye bağlı Tepeköy Mahallesi'nde üzüm bağlarında aynı hat üzerinde meydana gelen çöküntüler ile birlikte yine aynı hat üzerinde ev duvarları ve bahçe duvarlarında meydana gelen çatlaklar vatandaşları tedirgin ediyor. Prof. Dr. Ahmet Ercan: Alaşehir iki aktif fay hattı arasında kurulu bir şehir Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Alaşehir'de verdiği 'Deprem, depreme hazırlık ve sonrası' konulu konferansta "Alaşehir Pamukkale'den gelen ve Tepeköy'den geçen fay ile Bozdağ istikametinden gelen ve Sarıkız Maden Suyu fabrikası istikametince ilerleyen iki fay hattının arasında kalmış ve bu alana kurulmuş bir şehir" ifadelerini kullandı.  Öte yandan Prof. Ercan Alaşehir'de meydana gelebilecek 6.5 ve 7 aralığındaki bir depremde ilçede ovada bulunan bağlık alanlarda 2 ile 5 metre derinliğinde çöküntülerin oluşacağını belirtti.
1969 depreminde en ağır hasar gören Tepeköy Mahallesi'nde şimdilerde ise üzüm bağlarında oluşan çöküntüler ve evlerin duvarlarda oluşan çatlaklar vatandaşları korkutuyor.

Alaşehir’de 28 Mart 1969 tarihinde, Kandilli Rasathanesi kayıtlarına göre 6,5 büyüklüğünde meydana gelen depremin üzerinden 55 yıl geçmesine rağmen izlerini görmek mümkün. Bu depremde 50 kişi yaşamını yitirdi ve 150 vatandaşımız da yaralandı.

Tamamen yıkılan veya çok ağır hasar gören ev ve iş yerinin sayısı ise 4.651 gibi korkutucu bir rakam olarak tarihe kazındı. Depremde en ağır hasar gören Tepeköy Mahallesi'nde şimdilerde ise üzüm bağlarında oluşan çöküntüler ve evlerin duvarlarda oluşan çatlaklar vatandaşları korkutuyor.

Alaşehir’de 55 yıl önce meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından şimdilerde ilçeye bağlı Tepeköy Mahallesi'nde üzüm bağlarında aynı hat üzerinde meydana gelen çöküntüler ile birlikte yine aynı hat üzerinde ev duvarları ve bahçe duvarlarında meydana gelen çatlaklar vatandaşları tedirgin ediyor.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Alaşehir iki aktif fay hattı arasında kurulu bir şehir

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Alaşehir'de verdiği 'Deprem, depreme hazırlık ve sonrası' konulu konferansta "Alaşehir Pamukkale'den gelen ve Tepeköy'den geçen fay ile Bozdağ istikametinden gelen ve Sarıkız Maden Suyu fabrikası istikametince ilerleyen iki fay hattının arasında kalmış ve bu alana kurulmuş bir şehir" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Prof. Ercan Alaşehir'de meydana gelebilecek 6.5 ve 7 aralığındaki bir depremde ilçede ovada bulunan bağlık alanlarda 2 ile 5 metre derinliğinde çöküntülerin oluşacağını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.