HOBİ OLARAK BAŞLADI, YOĞUN TALEP İLE KARŞILAŞTI

YAŞAM 12.04.2023 - 10:03, Güncelleme: 12.04.2023 - 10:03
 

HOBİ OLARAK BAŞLADI, YOĞUN TALEP İLE KARŞILAŞTI

Resim öğretmeni Nurdan Can’ın boş zamanlarını değerlendirmek için hobi olarak Alaşehir’de kurduğu el işleri ve resim atölyesi kısa sürede çok sayıda öğrenciye ulaştı. Atölyesinde ahşap boyama, ebru sanatı, çömlek yapımı ve boyaması ile BİLSEM’e hazırlanan öğrenciler için hazırlık kursları veren Nurdan Can, “Hobi olarak açtığım atölyeme kısa sürede çok yoğun talep oldu. Sanatseverler ve özellikle çocuklarının sanat eğitimi almasına özen gösteren ailelerden yoğun talep alıyoruz” dedi
Alaşehir’de Pandeminin en yoğun yaşandığı 2022 yılının başlarında hobi amacıyla resim öğretmeni Nurdan Can tarafından kurulan Salçalı Ekmek Sanat Atölyesi şimdilerde birçok öğrencinin yeteneklerini geliştirip güzel vakit geçireceği uğrak bir nokta haline geldi. Sanat atölyesinde ücretli etkinlikler yapan Nurdan Can, “Etkinliklerimize 4 yaş ve üzeri herkes katılabiliyor. Ahşap boyama, keçe sabun yapımı, çömlek yapımı ve boyaması gibi birçok etkinliğimiz oluyor. Özellikle çalışan annelerin talebi üzerine akşam saatlerinde yapmış olduğumuz anne çocuk etkinlikleri ciddi talep görüyor. Anneler haftanın belirli günleri çocukları ile birlikte burada sanatsal etkinlikler yapıyorlar. Resim ve boyama yapmak çocukların hayal gücünü artırdığı gibi, sağ ve sol beynin birlikte çalışmasını sağlıyor ve odaklanma becerilerini artırıyor. Boyama aynı zamanda çocukların küçük kaslarının gelişmesini sağlıyor ve el-göz koordinasyonunu artırıyor. Anneler hem çocuklarının gelişimini sağlamak hem de onlarla daha verimli vakit geçirmek için atölyemize geliyorlar” ifadelerini kullandı. “SALÇALI EKMEK” İSMİ ÖĞRENCİLERİMİN FİKRİYDİ Cumhuriyet ilköğretim okulu ve Özel Bahçeşehir Koleji gibi okullarda öğretmen olarak bir süre görev yaptıktan sonra kendi atölyesini kuran Nurdan Can, “Devlet okulunda öğretmenlik yaptığım dönemlerde teneffüslerde öğrencilerimin bir kısmı kantine gidip bir şeyler alıp yerken, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerim ise bir şey alamıyorlardı. Bu durum beni çok üzüyordu. Bende teneffüslerde öğrencilerime kantine gitmeyi yasakladım. Kendi evimden salça getirip, fırından aldığım taze ekmeklerin üzerine sürerek tüm öğrencilerime dağıtırdım. Daha sonra kendi sanat atölyemi açtım. Aradan yıllar geçmesine karşın öğrencilerimin hiç biri beni unutmamışlar. Beni ne zaman görseler “salçalı ekmek” tepkisi vererek boyunlarıma sarılıyorlar. Bende sanat atölyeme duygusal bir anlamı olduğu için bu ismi verdim” dedi. Kendi atölyesinde verdiği eğitimlerin yanı sıra talep üzerine anaokulu, ilk okul ve ortaokullara giderek özel eğitim veren Nurdan Can öğretmen,  Alaşehir İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde de resim kursu veriyor.
Resim öğretmeni Nurdan Can’ın boş zamanlarını değerlendirmek için hobi olarak Alaşehir’de kurduğu el işleri ve resim atölyesi kısa sürede çok sayıda öğrenciye ulaştı. Atölyesinde ahşap boyama, ebru sanatı, çömlek yapımı ve boyaması ile BİLSEM’e hazırlanan öğrenciler için hazırlık kursları veren Nurdan Can, “Hobi olarak açtığım atölyeme kısa sürede çok yoğun talep oldu. Sanatseverler ve özellikle çocuklarının sanat eğitimi almasına özen gösteren ailelerden yoğun talep alıyoruz” dedi

Alaşehir’de Pandeminin en yoğun yaşandığı 2022 yılının başlarında hobi amacıyla resim öğretmeni Nurdan Can tarafından kurulan Salçalı Ekmek Sanat Atölyesi şimdilerde birçok öğrencinin yeteneklerini geliştirip güzel vakit geçireceği uğrak bir nokta haline geldi. Sanat atölyesinde ücretli etkinlikler yapan Nurdan Can, “Etkinliklerimize 4 yaş ve üzeri herkes katılabiliyor. Ahşap boyama, keçe sabun yapımı, çömlek yapımı ve boyaması gibi birçok etkinliğimiz oluyor. Özellikle çalışan annelerin talebi üzerine akşam saatlerinde yapmış olduğumuz anne çocuk etkinlikleri ciddi talep görüyor. Anneler haftanın belirli günleri çocukları ile birlikte burada sanatsal etkinlikler yapıyorlar. Resim ve boyama yapmak çocukların hayal gücünü artırdığı gibi, sağ ve sol beynin birlikte çalışmasını sağlıyor ve odaklanma becerilerini artırıyor. Boyama aynı zamanda çocukların küçük kaslarının gelişmesini sağlıyor ve el-göz koordinasyonunu artırıyor. Anneler hem çocuklarının gelişimini sağlamak hem de onlarla daha verimli vakit geçirmek için atölyemize geliyorlar” ifadelerini kullandı.

“SALÇALI EKMEK” İSMİ ÖĞRENCİLERİMİN FİKRİYDİ

Cumhuriyet ilköğretim okulu ve Özel Bahçeşehir Koleji gibi okullarda öğretmen olarak bir süre görev yaptıktan sonra kendi atölyesini kuran Nurdan Can, “Devlet okulunda öğretmenlik yaptığım dönemlerde teneffüslerde öğrencilerimin bir kısmı kantine gidip bir şeyler alıp yerken, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerim ise bir şey alamıyorlardı. Bu durum beni çok üzüyordu. Bende teneffüslerde öğrencilerime kantine gitmeyi yasakladım. Kendi evimden salça getirip, fırından aldığım taze ekmeklerin üzerine sürerek tüm öğrencilerime dağıtırdım. Daha sonra kendi sanat atölyemi açtım. Aradan yıllar geçmesine karşın öğrencilerimin hiç biri beni unutmamışlar. Beni ne zaman görseler “salçalı ekmek” tepkisi vererek boyunlarıma sarılıyorlar. Bende sanat atölyeme duygusal bir anlamı olduğu için bu ismi verdim” dedi.

Kendi atölyesinde verdiği eğitimlerin yanı sıra talep üzerine anaokulu, ilk okul ve ortaokullara giderek özel eğitim veren Nurdan Can öğretmen,  Alaşehir İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde de resim kursu veriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.