ALAŞEHİR’DE 625 ADET AĞAÇ DİKİLDİ

15.11.2022 - 09:01, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR’DE 625 ADET AĞAÇ DİKİLDİ

Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasım tarihi, Alaşehirli vatandaşların yoğun katılımı ile her yıl giderek daha da büyüyen bir etkinliğe dönüştü. Orman Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda Türkiye genelinde planlanan Milli Ağaçlandırma Günü "Türkiye Yüzyılına Nefes" programı çerçevesinde, İlçemizde yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu.
Geleceğe Nefes 11 Milyon Fidan kampanyası kapsamında Alaşehir’in Evrenli Mahallesi ve Matarlı Mahallesi ağaçlandırma alanlarında 625 fidan toprakla buluşturuldu. Fidan dikimine Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk  Güngör , Belediye Başkan vekili   Emir Engin,  Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert  kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Alaşehir Orman Bölge Şefi  Yasin Demirer fidan dikim ve fidan özelliklerini anlattı.  Demirer, “Ağaçlandırma sahasına 600 adet fıstık çamı ve 25 adet  servi fidanı dikimi yapıldı.”dedi. GÜNGÖR: GELECEĞE HEP BİRLİKTE NEFES OLUYORUZ  İlk fidan dikimini yapan, fidana can suyu  veren Alaşehir Kaymakamı  Alper Faruk  Güngör, “Cumhurbaşkanlığınca başlatılan Milli Ağaç Seferberliği kapsamında  bu gün ilçemizde 11.11’de Türkiye Yüzyılına Nefes Kampanyası  adı altında ağaçlandırma faaliyetinde bulunduk.  Ülkemizin her noktasında bugün bu faaliyet icra ediliyor.  Bizde 600 kadar fidanı toprakla buluşturduk.  Hayırlı olsun, inşallah fidanlarımız tutacak, Ülkemizin yeşilliğine katkı vereceğiz.”dedi. ÖĞRENCİLER HERKESİ AĞAÇ DİKMEYE DAVET ETTİ Üniversite öğrencisi Büşra Özer,  “Buraya fidan dikmeye geldik. Çünkü orman yangınlarından dolayı çok ağaç, çok nefes kaybettik.  Bu yüzden yeni nesillere nefes olmak için  hep birlikte ağaç dikeceğiz.”dedi. Üniversite öğrencisi Bilal Çetin de “Her geçen gün kirlenen çevremizden dolayı yeni nesillere güzel bir dünya bırakmak istiyoruz, herkesi ağaç dikmeye çağırıyoruz.”dedi. Üniversite öğrencisi Ayşenur Arıcan, ise “Buraya geleceğimiz için ağaç dikmeye geldik, orman yangınları fazla olduğun için ülkemizde her geçen gün ağaç sayısı azalıyor, bizde ağaçları çoğaltmak için hep birlikte  buraya ağaç dikmeye geldik,.”dedi.
Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasım tarihi, Alaşehirli vatandaşların yoğun katılımı ile her yıl giderek daha da büyüyen bir etkinliğe dönüştü. Orman Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda Türkiye genelinde planlanan Milli Ağaçlandırma Günü "Türkiye Yüzyılına Nefes" programı çerçevesinde, İlçemizde yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu.

Geleceğe Nefes 11 Milyon Fidan kampanyası kapsamında Alaşehir’in Evrenli Mahallesi ve Matarlı Mahallesi ağaçlandırma alanlarında 625 fidan toprakla buluşturuldu. Fidan dikimine Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk  Güngör , Belediye Başkan vekili   Emir Engin,  Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert  kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Alaşehir Orman Bölge Şefi  Yasin Demirer fidan dikim ve fidan özelliklerini anlattı.  Demirer, “Ağaçlandırma sahasına 600 adet fıstık çamı ve 25 adet  servi fidanı dikimi yapıldı.”dedi.

GÜNGÖR: GELECEĞE HEP BİRLİKTE NEFES OLUYORUZ

 İlk fidan dikimini yapan, fidana can suyu  veren Alaşehir Kaymakamı  Alper Faruk  Güngör, “Cumhurbaşkanlığınca başlatılan Milli Ağaç Seferberliği kapsamında  bu gün ilçemizde 11.11’de Türkiye Yüzyılına Nefes Kampanyası  adı altında ağaçlandırma faaliyetinde bulunduk.  Ülkemizin her noktasında bugün bu faaliyet icra ediliyor.  Bizde 600 kadar fidanı toprakla buluşturduk.  Hayırlı olsun, inşallah fidanlarımız tutacak, Ülkemizin yeşilliğine katkı vereceğiz.”dedi.

ÖĞRENCİLER HERKESİ AĞAÇ DİKMEYE DAVET ETTİ

Üniversite öğrencisi Büşra Özer,  “Buraya fidan dikmeye geldik. Çünkü orman yangınlarından dolayı çok ağaç, çok nefes kaybettik.  Bu yüzden yeni nesillere nefes olmak için  hep birlikte ağaç dikeceğiz.”dedi.

Üniversite öğrencisi Bilal Çetin de “Her geçen gün kirlenen çevremizden dolayı yeni nesillere güzel bir dünya bırakmak istiyoruz, herkesi ağaç dikmeye çağırıyoruz.”dedi.

Üniversite öğrencisi Ayşenur Arıcan, ise “Buraya geleceğimiz için ağaç dikmeye geldik, orman yangınları fazla olduğun için ülkemizde her geçen gün ağaç sayısı azalıyor, bizde ağaçları çoğaltmak için hep birlikte  buraya ağaç dikmeye geldik,.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.